luni, 4 februarie 2013

Adevăr... invitaţie la dialog by Koles Attila

ADEVAR 

După RESPECT primul cuvânt care v-am invitat să îl despicăm şi să îl dezbatem acum aş vrea să despicăm cuvântul ADEVĂR atingându-i toate laturile. Ce este e adevărul, spunem tot timpul adevărul, avem curajul să spunem adevărul ? Multe întrebări nu în jurul acestui cuvânt, şi mai sunt vă invit să vă spuneţi propria definiţie dar să şi răspundeţi întrebărilor !


A de ce engleza, păi doar aşa dar ia să vedem ce spun oamenii mari despre adevăr:

,,Adevărul nu are bun-simţ. El se are pe sine şi este indiferent."
                                                       Nichita Stanescu

,,Omul se împiedică de adevăr, dar cel mai adesea se ridică şi continuă drumul. "
                                                                                                                          Winston Churchill

 ,, Adevarul asteapta .Numai minciuna e grabita . "
                                                                                                                      Alexandru Vlahuta 

Ei da asta spun oameni celebrii dar De x-ul ce spune oare ia să vedem:

,, ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. (În opoziție cu eroare) Concordanță desăvârșită, confirmată de practică, între percepțiile noastre și natura obiectivă a lucrurilor percepute; cunoștință autentică despre realitatea obiectivă, reprezentând a reflectare justă a acesteia. ◊ Adevăr obiectiv = conținutul obiectiv al reprezentărilor omului, care corespunde realității, lumii obiective, și este independent de conștiința omului. Adevăr relativ = adevăr obiectiv condiționat istoricește, susceptibil în permenență de transformări și perfecționări.Adevăr absolut = suma adevărurilor relative privite în devenirea lor infinită. 2. (În opoziție cu minciună) Ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate. ◊ Loc. adv. Într-adevăr sau în adevăr = în realitate, de fapt. 3. (În opoziție cuinexactitate) Justețe, exactitate. Viitorul a confirmat adevărul calculelor sale. – Lat. ad + de + verum "

Oamenii mari au spus, DE x-ul a explicat iar eu spun despre adevăr:

Ce este adevărul în viziunea mea simplu, aş pune tot cea ce simţi fără ascunzişuri şi de teamă repercusiunilor, ei da spunând dade varul devii marginalizat şi devii un ciudat, cei care vor să ascundă adevărul vor începe să spună: Ei ce spui tu, de ce spui că adevărul tău este cel absolut? Încerci să le explici dar te contrazic şi spun că nu are noimă cea ce spui, Dar eu îi întreb De ce cred că adevărul lor este cel suprem, deoarece eu le spun o părere nu doresc să le impun adevărul. (ei da ca şi aici eu nu spun că deţin adevărul absolut despre adevăr eu doar imi spun propria parere ) . In primul rind nu te minti pe tine , gindeste si vorbeste adevara , intradevar trebuie sa cintaresti modalitatea de expunere a lui , fa in asa fel cel putin incearca sa nu superi  daca vezi ca nu se poate  nu te da batut revino mai tirziu asupra lui  . Da ar mai fi multe de spus dar va invit si pe voi sa expuneti parerea .PS. :OHH da POLITICIENI  sinteti si voi invitati in campanie promiteti marea cu sarea , ascundeti in dulap schelete si spuneti MINCIUNI fara numar , deci veniti si raspundeti  la intrebarea : 

DE CE VA ESTE FRICA SA SPUNETI ADEVARUL , DE CE MAI CANDIDATI DACA NU AVETI CURAJ SA SPUNETI ADEVARUL SI MAI ALES DE CE ATI ONIS ADEVARUL DESPRE VOI ATUNCI CIND ATI CANDIDAT .Urmeaza DEMNITATE ...


12 comentarii:

A spune adevarul, mai ales cand acesta doare, presupune a avea curaj, cinste, responsabiliate, maturitate si bun simt.

da vad ca se opate totusi ... curaj

Ioana Cosmeanu
"ADEVARUL VA VA ELIBERA" -(Sfanta Scriptura).
...
Se spune ca fiecare are ADEVARUL lui ,aceasta atitudine o folosesc unii ca subterfugiu , pentru a "fugi" de fapt de "adevaratul" ADEVAR.
La fel se spune ca ADEVARUL este unul singur.
Domeniul este vast , greu de evidentiat doar in cateva cuvinte sau fraze.
Dar , aici si acum , putem puncta cateva "directii" care sunt mai "vizibile".
Adevarul cere CURAJ .
"Adevarul doare o singura data ,pe cand minciuna doare mereu "

am incercat sa trimit comentariul de pe contul de google si nu a mers. Am incercat de doua ori, si de fiecare data nu a functionat.

M-am logat separat la contul google si m-am logat la gmail. Este ceva in neregula?

VREAU ADEVARUL! multumesc pentru intelegere.

In curand o sa las si un medsaj audio!

Sunteti unii dintre cei mai isteti si mai activi, daca nu cei mai si mai...

Adevărul înseamnă că te respecţi şi îi respecţi pe cei din jur. Adevărul înseamnă responsabilitate, onoare, cinste, demnitate.

Anonim nu înţeleg de ce nu va merge... setările le-am făcut pentru a putea oricine pune comentarii se moderează doar comentariile indecente care nu se încadrează în cea ce am scris mai sus

Da este adevărat trebuie să ai curaj să spui adevărul... dar el trebuie spus

Adevarul , in opinia mea, il rostim cu naturalete cand suntem la varste mici.Cand inaintam in varsta il spunem voalat sau deloc. De teama de a nu rani pe cei dragi, de teama de a nu aparea vulnerabili.
Cand esti copil poti spune:"- Ce grasa esti!"
La maturitate:"- Draga, acum s epoarat cele slabute!" sau alte forme de atentionare.pot continua.....

"între percepțiile noastre și natura obiectivă a lucrurilor percepute" ... noi, oamenii suntem foarte diferiti , ajungem sa avem "adevaruri diferite", astfel ca actionam diferit
CONTINUT ("educatie" + "caracter")+ CONTEXT

Păi da dar se distinge noi ne creem adevărul nostru... acela cre ne imaginăm noi că este adevărul însă există adevărul de necontestat acela care este bazat pe argumente şi nu poate fi pus la îndoială

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More