marți, 11 noiembrie 2014

Dans macabru: Găini decapitate şi isterie şovină


Repulsie, dezgust, revoltă : acestea sunt cuvintele care descriu reacţia oricărui om cu bun simţ citind ştirea despre găinile decapitate azvârlite în sediul ACL. Victor Ponta şi PSD-ul au transformat campania electorală într-un dans macabru. Este o sarabandă a urii dezlănţuite, o ofensivă a tot ceea ce poate fi mai abject în subteranele fetide ale resentimentui social şi etnic. Când am scris despre hunveibinul Ponta, mulţi s-au întrebat la ce făceam aluzie. Era vorba de Gărzile Roşii maoiste din anii a ceea ce s-a numit “Marea Revoluţie Culturală Proletară”, una dintre cele mai cumplite explozii de barbarie din secolul XX. În momentul de față, oamenii lui Ponta folosesc împotriva candidatului ACL, Klaus Iohannis, întreg instrumentarul xenofob al extremei drepte interbelice. Mai lipsesc doar echipele morţii. Pontocrația este rezultatul unificării perverse a comunismului şi fascismului.

“Mândria de a fi român”, neghioaba strigătură electorală pontistă, a devenit lozinca favorită a tuturor complexaţilor terorizaţi de tot ceea ce înseamnă modernitate. Au ucis-o în efigie pe Monica Macovei, acum sunt dezlănțuiți, în aceeaşi lugubră operaţiune stigmatizantă, împotriva lui Klaus Iohannis. Cum scrie Ioan Stanomir, Victor Ponta oficiază această religie politică a urii. Îndeplineşte cu voluptate rolul de Mare Dragon. Cândva, regretatul Ioan Petru Culianu a scris despre Ku Klux Klan-ul ortodox. Noul fundamentalism xenofob al cărui campion este Victor Ponta se mulează perfect pe acest concept. Mă refer, desigur, la fanatism, nu la ortodoxie ca religie.

Dl. Iohannis are dreptate numind această pseudo-campanie drept abominabilă. Nu ai cum să răspunzi unor asemenea gesturi huliganice, nu ai cum să polemizezi în chip decent cu mardeiaşii. Găinile decapitate sunt simbolul a ceea ce ne aşteaptă pe toți dacă învinge Ponta. Omul acesta nu se va da în lături de la nimic pentru a-şi eterniza şederea la putere. Singura sa armă este agresiunea simbolică pe care, la nevoie, o poate transforma într-una fizică. Astfel au procedat toți dictatorii totalitari, Stalin, Mussolini, Hitler, Mao, Castro, Ceauşescu, modelele reale ale mitomanului serial. Exista de fapt o spaimă teribilă care pare să-i ghideze nesăbuitele acțiuni.

Victor Ponta se teme, de aici şi obrăznicia cu care îşi tratează adversarii politici. Tupeul sau este direct proporţional cu a sa insecuritate existenţială. Victor Ponta ştie că este un plagiator ordinar, deci un hoţ. Închei aceste rânduri născute din greaţa şi indignare, citând-o pe respectată jurnalistă Tia Șerbănescu: “Mai bine pisic decât James Bond, mai bine neamț decât vagabond.” Cu un singur amendament: pisicul Victor Ponta este unul lovit de rabia celui mai detestabil şi nociv şovinism. Monica Lovinescu a scris cândva că vadimita este o maladie contagioasă. Cu acest repugnant exercițiu de “voodoo politic”, avem acum proba definitivă că nu s-a înşelat.

PS: Pentru cei care trimit mesaje privind starea găinilor aruncate în curtea sediului ACL am următorul mesaj. Scutiţi-ne de tot felul de detalii irelevante, important este huliganismul gestului, mai ales în condiţiile vizitei liderului PPE. Este vorba de un gest mizerabil menti să ducă în derizoriu acest eveniment. Face parte din arsenalul de incalificabile porcării al campaniei PSD, cea mai infama dintre toate cunoscute din 1990 încoace. Ţinând cont că de-alde Șova se ocupa de campanie, nu e motiv de mirare….(Vladimir Tismăneanu)


1 comentarii:

Ma unge la suflet! Mai avem si OAMENI in tarisoara asta nu doar lumeee...! VIVAT CRESCAT FLOREAT!

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More