joi, 20 noiembrie 2014

Urmări.


În urma istoricei sale înfrângeri, care a adus trofeul învinșilor pentru a treia oară consecutiv în vitrina PSD, premierul Ponta a ieșit și a declarat: „Iohannis este președinte legitim”. Ei, nu mai spune! De când stabilește Ponta legitimitățile și ilegitimitățile în țara asta? S-a învățat prost: pe dl. Băsescu l-a declarat ilegitim cu de la sine putere, acum a catadicsit să-l declare pe Iohannis legitim – nu se știe pe ce criterii căci Iohannis era legitim și dacă învingea cu 0,2%. Asta-i democrația. După ce i-a acordat legitimația lui Iohannis, Ponta a răspuns și celor din propriul partid care au început să-i ceară socoteală: Robert Negoiță a propus ca PSD „să facă pasul înapoi și să iasă de la guvernare”. Adevărul e că PSD face pași înapoi fiind la guvernare așa că Ponta a refuzat ”cât timp am sprijinul coaliției sunt hotărât să-mi duc mandatul până la capăt”. Vae victis!
Nici nu și-au șters bine lacrimile și învinșii au început vânătoarea de capete primul vizat fiind al lui Dragnea – cerere refuzată de Ponta. Prost, bun e singurul cap pe care-l are. După care Ponta a recunoscut: „sunt trist, familia suferă și mai mult”. Aluzie, probabil, la Daciana despre care premierul mărturisise un secret de familie bine păstrat: „a fost europarlamentară înainte de a fi fiica lui Ilie Sârbu”. Precoce fată! Pesemne că văzând-o în PE, Ilie Sârbu a remarcat-o și s-a decis s-o conceapă. La timp, altfel risca să ajungă socru înainte de a fi tată. Politica produce adesea salturi neobișnuite în biografii.

Câștigător detașat (și calm) al alegerilor, Iohannis a cerut Parlamentului „să pice legea amnistiei, să încuviințeze toate cererile justiției” (în privința aleșilor penali), să urgenteze legea votului electronic și „ a poftit guvernul să prezinte bugetul pe 2015”. La toate acestea Ponta a răspuns spășit: da, vom pica, da, vom încuviința, da, vom urgenta, da, vom prezenta. Ei, vezi că se poate? Când n-are încotro, Ponta știe să se prefacă și în om de dialog și în orice e nevoie. Lângă el, Tăriceanu, lingându-i rănile lui Ponta, a revenit la obsesiile sale: „Iohannis va continua regimul Băsescu”. Păi, dacă apără independența justiției, statul de drept, lupta anticorupție, libertatea de exprimare și parteneriatele cu SUA, UE și NATO, e foarte bine. Doar n-o să continue regimul Iliescu-Năstase care a ctitorit marea corupție și furtul organizat – și pe care Ponta amenința să-l continue în mod și mai brutal. Noroc că i s-a dat peste mână la timp.(Tia Șerbănescu)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More