duminică, 2 noiembrie 2014

Diaspora ; Ardealul ; Transilvania Moldova voteaza contra ponta … in diaspora cozile sunt masive ...Inactivii s-au activat . In curand psd devine istorie iar membri marcanti in frunte cu viorel vor vota intern la Rahova si la Jilava ! ... IESITI LA VOT … DE VOI DEPINDE VIITORUL !


Diaspora ; Ardealul ; Transilvania Moldova voteaza contra ponta … in diaspora cozile sunt masive  ...IESITI LA VOT … DE VOI DEPINDE VIITORUL !

Diaspora ; Ardealul ; Transilvania Moldova voteaza contra ponta … in diaspora cozile sunt masive  ...IESITI LA VOT … DE VOI DEPINDE VIITORUL !

Inactivii s-au activat . In curand psd devine istorie iar membri marcanti in frunte cu viorel vor vota intern la Rahova si la Jilava !

”Am mărit numărul de secții de votare în Rep. Moldova, din rațiuni obiective, 21 secții față de 13, în 2009.  Dimineaţă era, cel puţin la Amabasadă la Chişinău, dar şi la secţia consulară, o afluenţă de votanţi, ceea ce înseamnă că românii de peste Prut sunt interesaţi de viitorul preşedinte şi este bine că este aşa”, a anunțat Corlățean.



În ciuda numărului sporit de secții, în Chișinău s-au format cozi imense. La ora 7 dimineața, sute de oameni așteptau în fața Ambasadei României, dar și la Institutul Cultural Român. Mulți votanți au plecat spre una dintre secțiile aflate în afara Chișinăului, iar aglomerație a fost și la Balți.

Potrivit Biroului Electorul Central, la ora 10.00, românii din diaspora votau deja în 259 de secții din cele 294 deschise în străinătate.  

Condiţiile de vot pentru românii din diaspora sunt în 2014 similare cu cele de la alegerile prezidenţiale anterioare. Votarea a inceput la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, iar numărul secţiilor este acelaşi ca în 2009. Cele mai multe sunt în Moldova şi Marea Britanie, în schimb numărul lor a fost redus în unele ţări, precum Portugalia. Primii români care au votat in afara tarii, pentru viitorul presedintele al Romaniei, sunt in Noua Zeelanda. Aici, urnele s-au deschis sâmbătă seară, la ora 20.00, ora Romaniei. Ultimii romani din afara granitelor care vor vota sunt cei aflati pe coasta de vest a Americii de Nord, unde urnele se inchid luni, 3 noiembrie, la ora 05.00, ora Romaniei.

Astfel, cetăţenii români care se află în ziua alegerilor în afara ţării pot să-şi exercite dreptul constituţional la orice secţie de votare din străinătate. Acest lucru este valabil atât în cazul românilor care au domiciliul în străinătate, cât şi în cazul celor care se află în afara ţării ca turişti. 

De asemenea, și în Paris și Roma, românii se grăbesc să își exercite opțiunea.








Statele unite ( ora 23 ora Romaniei )







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More