marți, 11 noiembrie 2014

Tăpălagă: Antena 3, RTV, B 1 TV s-au făcut că plouă ( via Reporter virtual )

 " A ignora o miscare de strada cu peste zece mii de participanti indiferent cine i-a scos este un act de cenzura brutal si sinistru.  Sambata seara, timp de doua ore, intre orele 18.00, cand au inceput protestele anti-Ponta si 20.00, cand au atins apogeul, trei mari televiziuni de stiri s-au facut ca ploua.  Romania TV (postul controlat de Sebastian Ghita), Antena 3  si B1 TV nu si-au intrerupt programele cu obisnuitele breaking-news, altminteri declansate de orice fapt divers, ci au tratat alte subiecte. Doar Digi 24, Realitatea TV si ProTV si-au facut corect datoria fata de public. Cand informatia a explodat peste tot, fie au minimalizat protestele, fie le-au pus exclusiv pe seama opozitiei.

Se spune ca opozitia a jucat un rol in organizarea protestelor, dar nu exista nici un indiciu sau probe certe. Din ce am vazut, organizatorii sunt oameni foarte tineri, studenti, activi pe retelele de socializare.  Un singur lucru este cert: reactia publicului fata de un abuz al statului este fara precedent. La Cluj au iesit peste 10.000 de oameni, la Timisoara cateva mii, la Bucuresti, Constanta, Oradea si Iasi cateva sute, iar vineri seara am avut si la Sibiu circa o mie de oameni in strada. De remarcat apoi ca larga majoritate a protestatarilor sunt tineri si ca miscarile de amploare s-au inregistrat in centrele universitare mari. Partidele nu mai reusesc demult sa scoata atatia oameni in strada. Faptul ca am au iesit in numar atat de mare, majoritatea tineri, indica  o masa critica de frustrari si nemultumiri acumulate in societate, un sentiment crescand de exasperare.
Aceste televiziuni s-au auto-depasit. Ele nu mai reprezinta astazi simple instrumente de propaganda, ci au devenit veritabile masini de razboi, luptand in transeele coruptiei, cot la cot cu politicienii care le finanteaza sau le controleaza agenda. " 
Dan Tăpălagă

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More