luni, 3 noiembrie 2014

Romani, Vi s-a incalcat dreptul la vot :sesizati in scris Comisia Europeana si Parlamentul European asupra abuzurilor inimaginabile ale regimului Ponta - Dragnea - Voiculescu, care ingradesc libertatea si democratia poporului roman prin dreptul fundamental la libera exprimare prin vot!

Romani, sesizati in scris Comisia Europeana si Parlamentul European asupra abuzurilor inimaginabile ale regimului Ponta - Dragnea - Voiculescu, care ingradesc libertatea si democratia poporului roman prin dreptul fundamental la libera exprimare prin vot!

http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2014/11/dureaza-7-minute-sa-mergeti-la-vot.html


http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2014/11/romani-aratati-ca-sunteti-alaturi-de.html



Puteti trimite email  apasand linkul : 

http://www.consilium.europa.eu/contacts?tab=form&lang=en

Iar aici aveti un model de plangere penala catre Procurorul  general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție : 



 MODEL DE PLANGERE PENALA PENTRU CEI CE NU SI-AU PUTUT EXPRIMA INTENTIA DE VOT DIN CAUZA PROASTEI ORGANIZARI , VEZI DIASPORA //Domnule Procuror general,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință) în
calitate de persoană vătămată,

În baza art. 289 C. proc. pen., formulez

PLÂNGERE PENALĂ
Pentru savârșirea infractiunilor de 
1. Abuz in serviciu – prevazuta de Art. 297 Cod Penal
2. Împiedicarea exercitării drepturilor electorale – prevazuta de Art. 385 Cod Penal
IMPOTRIVA funcționarilor statului român care aveau în sarcină organizarea de sectii de votare in strainatate corespunzătoare cu numarul de cetateni cu drept de vot aflati în strainatate, precum si cu zonele in care acestia isi au resedinta, astfel incat sa nu le fie impiedicata exercitarea drepturilor electorale.
pentru următoarele considerente:
În fapt, în data de 02.11.2014, aflandu-ma la secția de votare nr. ___ din cadrul _____________ din localitatea ________, țara ___________________ am constatat faptul ca numărul de [urne/ sectii de votare/ stampile] este mult sub numărul de cetateni cu drept de vot prezenti la secția de votare sus-mentionata
Dovada plângerii o fac cu următoarele mijloace de probă: 
• Foto cu cozile la secția de votare
• nume de martori, 
• alte dovezi dacă mai sunt
În drept, invoc dispozițiile art. 297 și 385 Cod Penal
Mă constitui parte civilă în procesul penal cu suma de ______ EURO, reprezentând cheltuielile efectuate de mine pentru a ajunge la secția de votare şi/sau morale în cuantum de _____ (dacă este cazul).

Data, Semnătura, 

Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție


Dreptul de vot
(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.








Votul universal sau sufragiul universal este unul din principiile de bază ale democrației, care constă în aceea că dă posibilitatea fiecărui cetățean adult și cu discernământ de a-și exercita activ și pasiv dreptul de vot, adică de a-și alege reprezentanții în legislativ, respectiv de a fi ales ca atare. Din punct de vedere istoric, este privit ca sistem de vot universal și sistemul în care doar populația masculină a beneficiat de drept de vot activ și pasiv (spre deosebire de sistemele în care puterea este exercitată pe temeiul orginii, precum în aristocrație, pe temeiul convingerii religioase, precum în teocrație etc.).
Republica Franceză a fost primul stat din lume care a introdus votul universal, la sufragiul din 1792 (doar pentru bărbați). Statele care au cea mai îndelungată și neîntreruptă tradiție a votului universal sunt Franța și Elveția (de la 1848). Noua Zeelanda a fost primul stat din lume care a introdus votul universal pentru femei si barbati, in 1893. In Romania, votul universal a fost introdus in 1918, iar primele alegeri universale au fost in 1919.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More