miercuri, 26 noiembrie 2014

Frig.


După escapada lui Ponta în cluburile de noapte din Dubai, s-a văzut clar că s-a produs schimbarea: nu se mai bea whisky cu gheață; se bea whisky cu Ghiță. Întors în țară pe furiș, premierul a procedat și la schimbarea miniștrilor: la Externe, în locul lui Mihnea Motoc propus în locul lui Meleșcanu (demisionar) care a fost pus în locul lui Corlățean, a venit dl. Bogdan Aurescu iar la Cultură, în locul lui Kelemen a apărut dna Csilla Hegeduș. Singura veste bună e numirea dlui Aurescu – căci dimineață, deputatul PSD Iulian Iancu ne-a anunțat că din cauza unei greșeli legislative prețul gazelor pentru cei racordați la sistemul termic central va crește cu 35%. Jale. Congelare. Întrebat, ministrul energiei Răzvan Nicolescu s-a pierdut în explicații: „nu e apocalipsa, trebuie să luăm o decizie, îmi trebuie niște date, despre ce gaze vorbim? despre ce prețuri? e neprofesionist să vă dau un răspuns acum”. Auzi la el. Când va fi profesionist, va fi prea târziu.

Între timp cei de la ANRP – lotul Bica – intră pe rând la răcoare. Dacă prognozele lui nenea Iancu se adeveresc, vom fi însă cu toții la răcoare – deși infractorii au mai mare căutare: FBI oferă recompensă de 1,75 mil. dolari pentru doi infractori români. Marfă! La banii ăștia, putem să le livrăm sute de bucăți. Ce preferă? Parlamentari, miniștri, magistrați. femei sau bărbați, liberali, democrați ori socialiști? Sau minori?

Avem și infractori de mare valoare estetică: spre exemplu, Crinuța Dumitrean, fostă șefă la ANRP, promovată de Ioan Oltean pe baza însușirilor cu care a devenit „miss Bistrița”. Acum Crinuța, cu cătușe la mâini (dar fără celelalte accesorii) ar fi putut declara: mi-s inculpată! – dacă ar mai fi avut glas. Și așa s-a ajuns la vorba lui Becali din 2012: „cine vrea retrocedări trebuie să-i dea 30% lui Oltean și lui Cocoș”. Oltean a declarat însă că deși „n-am niciun complex atunci când greșesc” nu se aștepta la așa ceva din partea Crinuței care l-a manipulat în asemenea hal încât lua milioanele de euro fără să știe.

Dar nu numai bărbații o pățesc de la apropiatele lor ci și femeile. Dna Udrea a aflat cu stupoare că fostul soț Cocoș lua 30% din restituiri și despăgubiri în mare secret iar prietena sa Bica îl ajuta cu supraevaluările. Mă rog, nu e primul caz când soțul și cea mai bună prietenă produc surprize neplăcute unei femei plină de naivități. Dna Udrea n-a bănuit nimic: a crezut-o cinstită pe Bica, l-a crezut serios pe Cocoș – și când colo ei făceau afaceri oneroase pe la spatele ei. Bine c-a aflat! Altfel risca să fie complice fără să știe.
(autor : Tia Șerbănescu)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More