luni, 8 iulie 2013

o întrebare simpla ... la prima vedere !

Ce este politicianul si care este menirea lui ? ... îmi poate răspunde cineva la aceasta întrebare ? 

PS . : pot da răspunsuri și politicienii !

Am mai pus întrebarea și sâmbăta se pare ca politicienii erau în Weekend ... acum poate sunt în vacanta  ...poate totuși răspund !

2 comentarii:

Valeriu Todirascu
Am primit recent un mesaj cu urmatoarea intrebarea: "Care este rolul politicianului in Romania?"

Raspunsul probabil la aceasta intrebare ar trebui sa se afla la cetateni, ei fiind platitorii prin taxe si impozite dar si consumatorii serviciilor oferite de politicieni.

Un raspuns ceva mai obiectiv ar putea fi oferit de terti neutri si obiectivi asa cum ar trebui sa fie expertii in stiinte politiice, sociale si istorie, care, in comparatie cu cetatenii a caror opinie poate fi influentata de interesul direct in serviciile produse de politicieni, ar putea emite un raspuns ceva mai apropiat de adica de adevar, daca aplica exigentele deontologiei profesionale.

In intelegerea mea, probabil influentata de o experienta foarte scurta in politica, rolul actual al politicienilori este de a gestiona efectele postcomunismului din Romania prezent si astazi aproape in majoritatea domeniilor din societate: nivel de trai, educatie, sanatate, justitie, media si chiar in marea parte a businessului privat, tinand cont ca prin modul de cheltuire a banilor din bugetul de stat, guvernul - cel mai mare operator economic din Romania - deturneaza cu foarte mare succes o buna parte din activitatea pietii private din Romania, criptocomunizind-o si pe aceasta. Unii gestioneaza postcomunismul in interesul lor si cu foarte mare succes, altii incearca sa-i opuna rezistenta dar cu foarte slabe rezultate pina acum, asta daca criteriul masurarii rezultatelor politicienilor ar putea fi luat in consideratie nivelul de trai al cetatenilor coroborata cu despartirea de comunism realizata de alte tari fost comuniste, asa cum sunt Cehia, Polonia, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Georgia si altele.

Matei Alexandru Rolul politicianului in Romania este pur teoretic si personal din punct de vedere practic.Fara sa citesc textul.
acum 14 ore · Îmi place

Mateescu Cristian Rolul politicianului român, ca al tuturor politicienilor din statele democratice, este acela de a reprezenta, promova şi indeplini interesele cetăţenilor care i-au ales! Celelalte pe care le-aţi expus aici sunt OBIECTIVE ALE UNEI ETAPE, ceea ce este al...Vezi mai mult
acum 12 ore · Editat · Îmi place

Adrian Stoican din pacate pana acum, dupa 24 ani de democratie, eu am vazut un singur rol al politicianului roman...sa recupereze banii investiti in campanie si apoi sa se capatuiasca pe el si pe familia lui...un sistem mafiot...
acum 8 ore · Îmi place · 2

Adrian Stoican de aceea imi pun mari sperante in oameni ca dvs...sa nu ne dezamagiti...
acum 8 ore · Îmi place · 1

Aprila Liliac politicianul umple golul dintre popor si conducator.Daca e de omenie, tarii ii merge bine, daca nu , se casca prapastia!
acum 2 ore · Îmi place · 1

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More