miercuri, 31 iulie 2013

Avem sau nu avem nevoie de FMI ?

Da vă pun această întrebare:

Avem sau nu avem nevoie de FMI?

În prezenţa unui guvern iresponsabil, acel guvern USL care ne minte în fiecare zi, şi în care majoritatea miniştrilor sunt penali! Oare ne permitem să facem noi împrumuturi?


Înaintea loviturii de stat în plină criză financiară pentru readucerea României pe linia de plutire după o guvernare pnl-ista (tariceanu via vozganian... coincidenţă nu... iar vozganian, magicianul celor 3 miliarde) guvernul Boc a făcut un acord cu FMI în care lua un împrumut de 20 de miliarde.
Iată că USL după 7 luni semnează un nou acord şi la 7 luni are nevoie de 4 miliarde pentru a-şi acoperi golurile, fără cei 4 miliarde intra iar în incapacitate de plată către votanți. Ce mai contează? Spun ei! La 7 luni i-a câte 4 miliarde aşa că dacă prin absurd (sper că aceasta guvernare să fie odată aruncată la coşul de gunoi) dacă îşi duc guvernarea până la sfârşit vom avea încă 49 de miliarde de dat înapoi către FMI. Nu sună a ipocrizie mai acum un an strigau ca din gaura de şarpe:  FĂRĂ FMI!  Ei da între timp ei au împărţit cea ce se agonisise cu multă jertfa pe spinarea romanilor, au promis multe nu mai amintesc ce ...  ştim cu toţii populismele dar după 7 luni iată ce au realizat:

Realizările acestui guvern:

Rata șomajului a ajuns la 7,6%, cea mai mare de peste trei ani! Doar în martie 2010, în plină criză, România a mai avut atât de mulți șomeri. Să mai adăugăm: o inflație de 4,5% (eurostat) - cea mai mare din UE, în iunie 2013, aproape triplu față de media europeană - scăderea investițiilor străine cu circa 35%, tăieri bugetare de cca 200 de milioane de euro de la proiectele cu finanțare europeană și anunțurile privind noi disponibilizări în companiile de stat.

Parlamentul a devenit un mastodont dublându-se, ei da acum îşi cumpără maşini noi în plină criză ... domnilor le trebuie maşini noi, ... păi domnilor luaţi-vă direct limuzine lungi de 10 metrii să vadă lumea când apăreţi. Ministerele sau înmulţit asta pe lângă multele funcţii de secretari de stat şi sfetnici ai miniştrilor care atrag după ei toată tevatura cu un aparat stufos... dar Oltchim în ruine, CFR la fier vechi... şi lista poate continua.
Nu mai ştim ce mai fac pe sub masă ordonatele de urgenţă se dau pe blat fără ştirea nimănui (asta tot ipocrizie mai anul trecut aţi strigat că din gaura de şarpe:  FĂRĂ ORDONANŢE DE URGENTĂ  ).

 Între timp vecinii noştri din Ungaria ca să dea înapoi împrumutul de la FMI luat de socialiştii din 2008, au fost nevoiţi să crească taxe (TVA 27%) şi impozite să reuşească să dea scape de acea datorită. Tot pe pielea poporului. Se vede că ei scapă de acea datorie. Pe noi cât de mult ne va afecta şi oare vom reuşi să dăm acei bani înapoi sau iarăşi privatizam "dubios" din care să putem înapoia măcar o parte din împrumut. Dobânda e destul de mare, chiar e nevoie de împrumut?  

De câte ori și oriunde apar socialiștii apare dezastrul pe care trebuie sa îl plateasca generații întregi !

În încheiere... dar mai revin:


Avem sau nu avem nevoie de FMI?

Romani dormiți liniștiți socialiștii ( USL ) au grija de voi !

Va urma ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More