luni, 7 ianuarie 2013

Contradictoriul Sergiu Nicolaescu


La câte aberaţii ne-au auzit în aceste zile urechile despre Sergiu Nicolaescu, ne-am stăpânit până când acesta a fost înmormântat, pentru a scrie mai apoi despre personalitatea sa contradictorie şi adumbrită de mistere.

A spune despre Sergiu Nicolaescu că e cel mai mare regizor român de film (sau unul dintre marii regizori ai lumii) este o eroare la fel de mare cu aceea de a afirma despre Adrian Păunescu că este cel mai mare poet român.

Ascendenţe familiale. Cei doi Cambrea

Există doi Cambrea la care face referire Sergiu Nicolaescu în mod insistent, manifest şi repetat: comisarul anticomunist Cambrea şi generalul comunist Cambrea, un trădător de ţară.

Comisarul Cambrea ar fi un fost comisar de poliţie, unchiul lui Sergiu Nicolaescu - fratele mamei acestuia, care ar fi fost modelul după care regizorul s-a inspirat când a construit personajul comisarului Moldovan - jucat chiar de regizor, dar poate şi pe cel al comisarului Miclovan - jucat de Ilarion Ciobanu.

Gheorghe Cambrea "anticomunistul" ar fi făcut puşcărie sub comunişti vreme de 15 ani pentru că... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More