marți, 29 ianuarie 2013

“REFORMA" STRUCTURALA SI "BUGETUL" GUVERNULUI PONTA = "COPY-PASTE" AL PROGRAMULUI ECONOMIC AL GUVERNELOR BOC SI UNGUREANU !!




In urma discutiilor cu Fondul Monetar International a iesit la iveala faptul ca programele de guvernare Boc si Ungureanu au fost COPIATE, aproape la indigo, de guvernul Ponta !

Deh... Victor Ponta are "titlul" de DOCTOR in domeniul plagiatului de tip  "COPY - PASTE" !

Totusi, datorita incompetentei si populismului din campaniile electorale din 2012 ale guvernului, plin de  "penali" , al lui Ponta, nu a fost pusa in practica nicio masura de reforma structurala dintre cele prevazute in acordul cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

In consecinta, in perioada februarie – iunie 2013, guvernul Ponta este OBLIGAT sa aplice masuri FOARTE DURE DE REFORMA STRUCTURALA (asa cum, SINGUR CU GURITA LUI a afirmat Victor Ponta in primele zile ale lui ianuarie 2013) ce se vor repercuta, NEGATIV, asupra TUTUROR romanilor: noi impozite si taxe, cresterea preturilor la energie (gaze, electricitate, etc), privatizari ce implica concedieri de personal, trimiterea in somaj a unei parti din personalului bugetar, etc.

Europa si, implicit, Romania continua sa se afle intr-o perioada de criza economica si financiara ce afecteaza performanta si profitul companiilor si Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Din acest motiv veniturile bugetare sunt insuficiente, iar promisiunile electorale ale lui Victor Ponta care, desi era la curent cu existenta respectivei crize, a afirmat de nenumarate ori ca in guvernarea sa va curge "lapte si miere" s-au dovedit a fi FARA ACOPERIRE, IN DEPLINA CONCORDANTA cu alte "specialitati" ale "meniului" ce ni l-a servit USL in ultimele 8 luni, in FIECARE ZI, dimineata, la pranz si seara: MINCIUNA, DIVERSIUNEA, MANIPULAREA SI DEZINFORMAREA OPINIEI PUBLICE.

Si atunci, ma intreb:

DE CE a mai fost nevoie ca guvernele Boc si Ungureanu sa fie demise ?

DE CE nu au fost lasate sa continue programele de reforma economica ce au asigurat Romaniei o macrostabilizare economica si financiara?  

DE CE a fost nevoie ca USL sa atenteze la statul de drept si sa organizeze puciul parlamentar din vara lui 2012 pentru demiterea presedintelui Basescu ?

DE CE a fost nevoie de pierderea a 8 luni de zile in care reformele structurale convenite cu FMI au stagnat ?

DOAR pentru ca aceasta alianta malefica pentru Romania sa incerce impunerea controlului politic asupra Justitiei !?

DOAR pentru ca guvernul Ponta si majoritatea parlamentara USL sa-si dovedeasca INCOMPETENTA in domeniul reformelor economice si macrostabilizarii !?

Azi guvernul Ponta a obtinut trei luni de gratie din partea FMI, institutie care, totusi, s-a aratat extrem de dezamagita de "realizarile" USL, inclusiv in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, afirmand prin reprezentatii sai  ca Romania ar putea obtine o crestere economica de 3 (trei) % DOAR in 2016 . Avand in vedere termenul extrem de scurt si DUR, mai mult ca sigur ca "penalii" din guvernul USL NU vor putea indeplini TOATE conditionalitatile referitoare la reformele structurale prevazute in acordul cu respectiva institutie internationala, desi unele dintre acestea vor fi aplicate incepand cu luna februarie 2013 (noi impozite, cresteri de preturi la energie si, implicit, la alimente, taxa pentru FIECARE ZI de internare in spital, etc) . Toate aceastea vor afecta NEGATIV nivelul de trai al populatiei, si in special al pensionarilor, cu toate ca azi, parlamentul a aprobat indexarea pensiilor cu 4 %, procent care nu numai ca se situeaza sub rata anuala a inflatiei de 4,9 %, dar va fi DEPASIT CU MULT de cresterile de preturi mentionate mai sus.

IN CONCLUZIE, urmeaza SFARSITUL SFARSITULUI pentru Romania si pentru TOTI romanii, indiferent de optiunea lor politica  ! Pana azi a fost DOAR...INCEPUTUL SFARSITULUII !


DESTEAPTA-TE, ROMANE  !!!

DESTEAPTA-TE, ROMANIA !!!

PS Pe tema discutiilor guvernului Ponta cu Fondul Monetar International va recomand sa cititi si articolul “MANIFEST - INCEP SA IASA LA... "LUMINA" MINCIUNILE LUI PONTA, ANTONESCU SI ALE USL DIN CAMPANIILE ELECTORALE ! - PARTEA A III-A” ( http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2013/01/manifest-incep-sa-iasa-la.html )

(Cititi si distribuiti mai departe ! Cei care au posibilitatea si, bineinteles, disponibilitatea, sunt rugati sa printeze acest articol si sa-l puna in cutiile postale ale vecinilor lor. Va multumesc !)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More