joi, 17 ianuarie 2013

ANTOINE DE SAINT-EXUPERY SI...ROLUL NOSTRU FATA DE CEILALTI

“Voici mon secret. Il est très simple: on ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux. (...) Les hommes ont oublié cette vérité, dit le renard. Mais tu ne dois pas l’oublier. Tu deviens responsable pour toujours de ce que tu as apprivoisé.“ (Le Petit Prince - Antoine de Saint-Exupéry)

"Iata secretul meu. Este foarte simplu: nu vedem clar decat cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi. (...) Oamenii au uitat acest adevăr, zise vulpea. Dar tu nu trebuie să-l uiti Ai devenit responsabil, pentru totdeauna, fata de cei carora le-ai castigat increderea / depind de tine / le-ai deschis ochii" (Micul Prinț - Antoine de Saint-Exupery).

====================================================================

Plecand de la citatul de mai sus consider ca romanii ce CRED in ADEVAR, DREPTATE, DEMOCRATIE, STAT DE DREPT, FRUMUSETE SPIRITUALA SI SUFLETEASCA, au DATORIA si RESPONSABILITATEA de a-i INVATA pe TOTI cei din jurul lor, sa judece cu INIMA, dar si cu...RATIUNEA, pentru a putea DESCOPERI si INSUSI aceste VALORI FUNDAMENTALE, singurele care pot asigura progresul unei societati.

Cu alte cuvinte, TOTI cei ce sustin aceste VALORI ESENTIALE ale unei societati  civilizate, TREBUIE sa incerce, IN PERMANENTA,  sa "deschida ochii" ATAT sustinatorilor si membrilor USL,  CAT SI a celor peste 11 milioane de cetateni care nu s-au prezentat la alegerile din 9 decembrie 2012.

O asemenea atitudine este cu atat mai necesara, ACUM, cand USL incearca, pe toate caile, sa DEMOLEZE statul de drept din Romania, prin atacurile si abuzurile la adresa Consiliului Superior al Magistraturii, Agentia Nationala de Integritate, Parchetul general, Directia Nationala Anticoruptie, intentia de a revizui Constitutia in totala disonanta cu valorile Uniunii Europene si cu rezultatele referendumului din 2009 prin care majoritatea covarsitoare a romanilor au cerut parlament unicameral si 300 de parlamentari.

DESTEAPTA-TE, ROMANE !!!

DESTEAPTA-TE, ROMANIA !!!

Autor: George Staicu

2 comentarii:

" L'essentiel est invisible pour les yeux. " Foarte BUN si SENSIBIL este mesajul articolului tau George , "NU vedem clar decat cu inima " Antoine de Saint-Exupery - daca ar fi trait in zilele noastre s-ar fi "sufocat" de atata lipsa de sensibilitate . Multumesc pentru postare , este "o pata de culoare" in griul zilei de azi . Da Doamne ca mesajul TRIMIS de tine sa ajunga la inimile celor peste 11 mil. de romani , caci la noi ceilalti a ajuns direct in suflet ! Ioana

Multumesc, Ioana, pentru sugestivul tau comentariu !

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More