luni, 21 ianuarie 2013

REFLECTII PE TEMA RESPINGERII DE CATRE PRESEDINTELE BASESCU A PROPUNERILOR MONEI PIVNICERU PENTRU FUNCTIILE DE PROCUROR SEF LA PARCHETUL GENERAL SI LA DIRECTIA NATIONALA ANTI-CORUPTIE.



Motivatia care a stat la baza deciziei de respingere a propunerilor respective NU a fost reprezentata de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii - CSM (un asemenea aviz negativ a fost dat de CSM in cazul dnei Codruta Kovesi si dlui. Daniel Morar si, cu toate acestea, dl. presedinte Basescu i-a numit in functie).

Reconfirmand inteligenta sa politica,  dl. Presedinte Basescu, un adevarat "zoon politikon" ("animal politic), a invocat drept motiv al deciziei de respingere "...lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie...". Acest motiv este, in esenta, SIMILAR cu nenumaratele critici formulate de inalti reprezentanti ai Comisiei Europene cu privire la organizarea defectuoasa de catre Ministerul Justitiei a procesului de selectie a candidatilor pentru functiile respective.

Altfel, daca dl. presedinte Traian Basescu ar fi invocat drept motiv al respingerii, avizul negativ al CSM (desi, cum aratam mai sus, cu cativa ani in urma, in ciuda avizului negativ, i-a numit, totusi, pe Kovesi si Morar), ar fi dat SI MAI MULT "apa la moara" lui Victor Ponta, Crin Antonescu si majoritatii parlamentare USL care, incearca, pe TOATE caile sa preia controlul politic asupra Justitiei si statului de drept din Romania.

Invocand, drept motiv al respingerii, criticile Comisiei Europene, dl. Presedinte Traian Basescu, practic, le-a "inchis gura" lui Ponta, Antonescu, Pivniceru si a celorlalti "corifei" a dictaturii neo-comuniste USL-iste. 

In concluzie, prin aceasta decizie curajoasa dar si plina de diplomatie si inteligenta politica, dl. Presedinte Traian Basescu a demonstrat, INCA O DATA, ca a ramas printre putinii piloni ai statului de drept din Romania. De aceea TOTI ROMANII CARE CRED IN ADEVAR, DREPTATE, DEMOCRATIE si  STAT DE DREPT SI CARE ISI DORESC ELIBERAREA TARII DE "LANTURILE" DICTATURII NEO-COMUNISTE USL-ISTE SI UN VIITOR MAI BUN PENTRU GENERATIILE VIITOARE, TREBUIE SA STRANGA RANDURILE IN JURUL PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU. NUMAI IMPREUNA VOM IZBANDI !

DESTEAPTA-TE, ROMANE !!!

DESTEAPTA-TE, ROMANIA !!!

Autor: George Staicu

======================================================

Administratia Prezidentiala - Comunicat de presă
(18 ianuarie 2013)

Ref.: Decizia de respingere a propunerilor pentru numirea în funcţie de procuror general al PÎCCJ şi de procuror-şef al DNA

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis vineri, 18 ianuarie a.c., să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), domnul Tiberiu-Mihail Niţu, şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), domnul Ioan Irimie, trimise de ministrul Justiţiei, doamna Mona-Maria Pivniceru.

Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie.

Domnul preşedinte Traian Băsescu atenţionează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie.


Administratia Prezidentiala

Departamentul de Comunicare Publică
18 Ianuarie 2013

2 comentarii:

Da, un punct de vedere extrem de pertinent. Putea sa fie dispus de mai mult timp, dar Presedintele Basescu a asteptat un semnal... Stia ce are de facut, dar mai vroia o confirmare, pe care a avut-o de Joia trecuta...

Ca si scorpion inteleg greutatile altui scorpion de a astepta un anume moment. De aceea apreciez cu atat mai mult maturitatea politica de care a dat dovada in solutionarea unui aspect sensibil.

Dar saga nu se opreste aici!Mai exista cateva hop-uri si sper ca si acestea sa fie depasite cu intelepciune de Presedinte si de tanarul plagiator PM.

In acelasi timp astept ca societatea civila sa isi reia rolul ei - de clantanitor nealiniat politic - care sa macane de fiecare data cand ceva este putred in Danemarca, oh, ma scuzati, ceva este putred in Romania.

Pana la urmatoarea veste buna care sigur va sosi la sfarsitul acestei saptamani, va doresc

Numai Bine!

@maryromania Intr-adevar , societatea civila TREBUIE sa fie MULT MAI IMPLICATA, in special in conditiile in care opozitia din Parlamentul Romaniei este, practic, inexistenta.

Asteptam "...veste buna care sigur va sosi la sfarsitul acestei saptamani..."

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More