joi, 31 ianuarie 2013

RESPECT


Respect



Ei da oare mai stim ce inseamna cuvintul respect ? Se pare ca multi dintre noi nu stiu , sau poate au stiut dar au uitat sensul lui , sau se gindesc ca respectul li se cuvine doar lor insasi  ca ei sint etalonul respectului , etc....  Ei da vedeti cite intrebari naste acest simplu cuvint respect . Dar hai sa incercam sa il despicam ,poate reusim sa-i dam sensul . Deocamdata eu nu scriu nimic despre el doar va invit sa scrieti dumneavoastra despre el , deci veniti aici pe blog si expunetiva propria definitie sa vedem citi dintre noi ii stiu sensul , desigur glumeam sint sigur ca multi stiti sensul dar daca il puneti aici multi vor citi si se vor gindi citind parerile voastre spunind in gindul lor :

CE BINE AR FI SA RESPECT SI SA FIU RSPECTAT !




10 comentarii:

Respect: când libertăţile mele nu afectează libertăţile altora.

"Noi vrem respect!" spuneau anumite persoanje politice acum ceva timp. S-au umplut de respect pe piept.
Dobandirea si oferirea respectului trebuie sa impune neaparat existenta bunului-simt.

RESPECT = "caramida" cu care TREBUIE sa incepi sa "construiesti" in viata , prima data pentru tine ca OM si apoi tot pentru tine dar SI pentru mediul in care traiesti.
Trebuie sa-i CUNOSTI foarte bine sensul,sa nu-l confunzi cu o plecaciune cand dai "buna ziua" .
TREBUIE SA TE RESPECTI PE TINE DOAR ASA II POTI RESPECTA PE CEILALTI.
Domeniul ales de tine Koles Attila , este VAST si te felicit caci daca noi romanii am sti, am intelege , am aplica si dezvolta CULTURA RESPECTULUI am fi un popor de invingatori.
Cred ca este "punctul ZERO" DE UNDE TREBUIE PLECAT ATUNCI CAND VREI SA CONSTRUIESTI CEVA REZISTENT.
Daca nu recunoastem aceasta , atunci vom mai "orbecai" mult prin intunericul sufletului nostru si al societatii in care traim .
"ADEVARUL VA VA ELIBERA" - Sfanta Scriptura.
Ioana Cosmeanu

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

As vrea sa se inteleaga in primul rand ca respectul este ceva care nu se acorda oricui. Respectul nu se acorda, ci se castiga printr-un merit deosebit, printr-o fapta virtuoasa. Nu poti spune ca respecti un strain pe strada. Trebuie sa pastrezi o anumita rezerva, o atitudine echilibrata, pana te convingi ca este cineva care merita sa fie respectat sau nu, ca a faptuit ceva virtuos sau nu.
In aceiasi ordine de idei, dis-respectul (opusul respectului) este la fel, ceva ce nu afirmi dela bun inceput despre cineva. Investigatia ne va conduce la o comcluzie etica. Dar odata ce ne convingem ca cineva a faptuit ceva vicios, suntem obligati sa ne exprimam dis-respectul nostru in modul cel mai vehement si sa ne indepartam imediat de persoana compormisa, chiar daca este o ruda apropiata.

Asa este respectul se cistiga , aveti perfecta dreptate , doar ca problema nu este asta a cistigarii respectului ci acea de respectul care il da omul fata de cel de linga el si fata de sine insasi

Da Ioana asa este este una din primele caramizi alaturi de ADEVAR , DEMNITATE SI CREDINTA !

Da multi politicieni nu au in vocabular acest cuvint .... dar politica prin definitie este murdara , aici cetateanul trebuie sa revina la cea ce este respectul si sa dea mai departe copiilor sai asa ca mai demult bunicii nostrii care dadeau mult pe acest cuvint ...

@ Nick Arden - premisa de nevinovăţie. Acordă respect şi vezi reacţia. Nu este pozitivă. A doua oară persoana respectivă nu va mai avea respectul tău. Dar respectul de sine rămâne. Respectând, te respecţi!

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More