joi, 31 ianuarie 2013

FMI. Ceea ce trebuie să învăţăm despre anul 2013


să fie râsul lui?
Cunoastem cuvintele protocolare politicoase rostite de Erik de Vrijer, seful Delegatiei FMI in Romania, la intalnirea cu membrii comisiilor parlamentare.


Stim si care a fost replica lui Dan Radu Rusanu, devenit, la umbra propriilor sale interese, din liberal, comunist ultranationalist. Nu ne-am propus aici sa demontam aberatiile lui Rusanu, cu bancile care nu mai sunt romanesti, to'arasi, ci sa explicam altceva.

Erik de Vrijer a spus participantilor la intalnire, dupa plecarea presei:

"Ca sa prelungim acordul, ne trebuie o dovada (n.n.: ca intr-adevar va tineti promisiunile). Ce e atat de greu?"

Si aici ajungem la situatia rusinoasa in care a revenit Romania dupa multi ani. Sa ne referim numai la relatiile cu institutiile Bretton-Woods, World Bank si IMF.


Foarte multi ani de pesedeala tipica, de la inceputul deceniului noua si pana cand la Cotroceni a ajuns un om pe care unii nu-l digera (Traian Basescu) si o succesiune de coalitii care cumva au marit credibilitatea tarii, reprezentantii Romaniei au discutat exact de pe aceste pozitii cu toata lumea, inclusiv cu BM/WB si FMI/IMF:

reprezentantii Romaniei: Va rugam sa ne pasuiti cateva luni si vom face ceea ce am stabilit cu dv.
reprezentantii institutiilor Bretton-Woods: Nu va (mai) credem. Ne trebuie  o dovada (ca va tineti promisiunile si nu sunt numai vorbele goale ale unor politicieni verosi).

Si astfel avem o mare problema... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More