sâmbătă, 10 august 2013

Votul la romani ,,, descriere participanți

Votul la romani , pentru ce votează romanii ( sau nu votează ) , iată câteva caracteristici : 


NE-VOTANTUL : de ce cu litere mari , primul și mai ales la categoria votanți . Pai e simplu el prin " ne votul" sau sprijină întotdeauna câștigătorul alegerilor . Din păcate sunt cei mai multi . De obicei își motivează  neparticiparea  spunând : pai nu am pe cine ... Nu este o soluție . 
- votantul etalat  :  de obicei în aceasta categorie se încadrează cei care sunt mai în vârsta , se duc la vot de fiecare data și considera votul întâlnirea cu cunoscuții ... si etalarea , vor sa arate cât de mândrii sunt ei  asa doar sa le facă în ciuda .  De obicei ei votează cu cei care au fost aleși anterior . Daca ii întrebi de ce au votat asa nu știu sa iți dea un răspuns . 

- votantul din interes :  aici nu exista categorie de vârsta aici participa cei care au interese directe , daca cel votat i-a ajutat cu ceva mai devreme . 

- votantul cumpărat :  participa la vot după ce i s-a plătit o anumita suma sau un anumit serviciu . 

- votantul naționalist : pentru acesta nu contează ca este politica de dreapta sau de stânga contează doar mândria , contează doar romanismul , de obicei dacă o etnie votează cu un anumit partid ei votează contra considerând asta un afront 

- votantul emoțional :  votează în funcție de emoții , votează dacă cel pe care îl votează ține  cu o echipa de fotbal , dacă are discursuri în care sprijină diferitele  orientări sexuale , dacă cei pe care ii votează sunt nonconformiști și extravaganți .    
- votantul dezinformat : acesta votează după ce se uita la emisiuni regizate , emisiuni de dezinformare  . La aceste emisiuni participa  " mari analiști și mari personalități " și manipulează masele folosind  notorietatea de care dispun , pentru bani aceștia sunt dispuși sa distorsioneze adevarul , ei vorbesc popular   în " limba poporului  " folosindu i slăbiciunile  , plăcerea scandalului , apetitul la monden și obscen . Aceștia sunt cei mai fanatici votanți și din păcate și cei mai multi după "ne votanți " . 

- votantul nostalgic :  acesta trăiește în nostalgia comunismului , și votează de fiecare data partide de stânga , deși unii dintre votanții din acea categorie au trăit rău în acea perioada , dezamăgirea nereușitei ii duce în aceasta grupa . Dar de obicei aici se încadrează cei care au trecut prin viata folosind șmecheria și minciuna .

Am pus aici doar categoriile greșite de votanți . Din punctul meu de vedere desigur . Votul este un instrument fundamental în democrație , doar ca el trebuie exercitat cu ... cap după o buna informare și având în vedere competenta celui pe care îl votam .

Sper ca am supărat destulă lume ... lume care va lua o măsura și va ocoli greșelile făcute în trecut !   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More