sâmbătă, 3 august 2013

Scrisoare deschisa catre votantul USL by Andreea Ionescu

" Vă amintesc un banc ceauşist cu Bulă. La şedinţa de partid se solicitau propuneri ca să crească productivitatea muncii. Popescu propune să se lucreze 12 ore/zi, Ionescu propune să se lucreze şi sâmbăta iar Bula propune să se lucreze toată noaptea. Toţi comuniştii sar pe Bula şi-l fac nebun. acesta le răspunde: dacă s-ar lucra toată noapte, lumea nu s-ar mai f.u.... ( bip ) . şi nu s-ar mai naşte tâmpiţi ca Popescu şi Ionescu. 

Aşa şi cu voi dacă răbdaţi să vă impoziteze nevasta, mai bine vă pun ăştia de la USL să lucraţi 24 de ore/zi, 7 zile din 7.

Despre asta e vorba.


IMPOZIT PE CLĂDIRI ŞI CHIRII:

"Acum, apartamentele sau casele deţinute de persoane fizica sunt impozitate ca locuinţe chiar dacă ele sunt folosite ca magazine, birouri notariale sau sedii de firme. Guvernul s-a angajat faţă de FMI că de anul viitor impozitarea să se facă în funcţie destinaţia clădirii, indiferent dacă proprietarul este o persoană fizică sau o firmă."

IMPACT
- creşterea chiriilor, în special la dezvoltatori. Reducerea posibilităţii găsirii unei locuinţe decente
- creşterea nivelului de închiriere la negru şi scăderea încasărilor la STAT

IMPOZIT PE PERSOANE CASNICE

"În plus, romanii cu venituri mari vor plăti aceste contribuţii şi pentru soţiile casnice şi pentru copii majori dar care nu un loc de muncă."

IMPACT
- creşterea numărului de divorţuri
- scăderea numărului de căsătorii
- DISTRUGEREA NOŢIUNII DE FAMILIE

CÂT MAI ADMITEŢI SĂ-ŞI BATĂ JOC GUVERNUL USL DE VOI?

Vă scuz şi înţeleg că nu vă pasă de:

Privatizările frauduloase prin care averea statului este vândută pe nimic şi VOI rămâneţi fără locuri de muncă. Poate educaţia nu va permite să asociaţi averea statului cu averea şi munca dumneavoastră .

Faptul că premierul României este un PLAGIATOR. Înţeleg că şi voi aţi copiat în şcoala de la coleg şi nu vă impresionează acest aspect.

Faptul că spitalele României sunt mizerabile şi doctorii vă tratează numai după ce îşi primesc plicul; faptul că mor cu zile oameni şi copii în spitale; probabil vă gândiţi că nu vi se poate întâmpla vouă

Faptul că învăţământul e o afacere şi diplomele se iau pe spaga, probabil vă gândiţi că dacă au o diplomă copilul vostru va fi invidiat de vecinii din sat mai puţin şcoliţi; nu contează că nu îşi găseşte loc de muncă e MANAGER la coada vacii sau vinde produse tip AMWAY.

Faptul că angajatorii nu aplica legea şi vă concediază după bunul plac; e firesc să nu vă cereţi respectarea drepturilor că vă e frică să nu vă pierdeţi locul de muncă.

Nu mai vorbesc de miniştrii puşcăriaşei, de averile făcute de fostul vostru consătean ajuns domn deputat; nu vă păsa că a furat până nu fură de la voi chiar este o mândrie să dea mâna cu voi pe uliţele şi străzile nepavate.

Nu vă pasă nici de taxele judiciare enorme deşi toţi v-aţi izbit de procese prin care nu vă puteaţi recupera drepturile tocmai din cauza acestor taxe. Aţi preferat să aşteptaţi să se rezolve situaţia de la sine.

Nu vă pasă nici că statul a amânat cu 14 ani plata despăgubirilor pentru proprietăţile confiscate de comunişti. Deşi poate aţi fi făcut agricultura pe acele proprietăţi.
Şi normal că nu vă pasă de Schengen, EU, democraţie, NATO, etc. Sunt noţiuni abstracte şi nu înţelegeţi cu ce va ajuta.

Dar să vă văd când veţi plăti taxe pentru nevasta şi copiii majori fără servici. Probabil că atunci va începe să vă pese.

Şi să vă văd când chiria pe care trebuie să o plătească copilul vostru, proaspăt absolvent va creşte şi se va dubla. Nici să vă împrumutaţi pentru prima casă nu mai merge. Chiar dacă faceţi rost de avans nu mai aveţi cum să plătiţi ratele că s-au scumpit creditele. Şi atunci veţi spune: "vino mama la coada vacii şi fă management aici".  Probabil că atunci o să vă pese. 

Să zicem că voi câştigaţi 100 de lei. Din acestea statul vă opreşte cca 30%. Deci rămâneţi cu 70 de lei. Cumpărând un obiect sau hrana plătiţi TVA 24%. Deci rămâneţi cu circa 50 de lei. Va mai impozitează şi nevastă casnică, care săraca munceşte la sapă, da la păsări, face mâncare şi spală, face curat, are grijă de copii. Pentru că fiind amărăşteanca nu are menajera care să facă toate astea. (Toţi politicienii au menajere şi alte tipuri de slugi prin ogrăzile lor, dar astea nu se văd la televizor. Nu vă imaginaţi că Ponta, Antonescu şi alţii ca ei (aia care fac legile) îşi strâng singuri aşternutul şi schimbă pamperşii copiilor. Probabil cineva le mesteca şi mâncarea). Să zicem că acest impozit va fi de 15%. În final rămâneţi cu 42 de lei din suta voastră de lei muncita şi 12 ore pe zi, pentru că (am discutat mai înainte, nu aveţi curajul să vă cereţi drepturile în fata angajatorului, ziceţi bogdaproste că aveţi o slujbă).

Iar statul rămâne cu 58 de lei plus ce mai ia de la angajatorul vostru, cca 40 de lei. Din banii aceştia, aproape o sută de lei, guvernanţii şi deputaţii voştri îşi fac palate, îşi plătesc slugi, îşi cumpără televiziuni şi neavând altceva de făcut nu mai ştiu ce să inventeze ca să vă facă rău. "

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More