miercuri, 13 noiembrie 2013

13 noiembrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Într -un sistem corupt, totul este posibil.!(Victor Duta)

Eugen Tomac: Antonescu n-are şansă să fie în turul doi, dacă dreapta unită are candidat susţinut şi de Preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi, că liderul PNL Crin Antonescu nu are nicio şansă să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale dacă dreapta unită va merge cu un candidat susţinut şi de Traian Băsescu.

 "Convingerea noastră este că Crin Antonescu nu are nicio şansă să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale dacă dreapta unită merge cu un candidat susţinut şi de Traian Băsescu. Crin Antonescu nu are cum să fie susţinut de preşedintele Traian Băsescu atât timp cât PNL a ajuns un partid condus de la Grivco", a spus Eugen Tomac. El a mai spus că preşedintele Traian Băsescu are dreptate când spune că dreapta unită are toate şansele să învingă candidatul stângii, Victor Ponta sau Mircea Geoană.

"Sunt convins că candidatul dreptei, cel care va intra în turul doi, nu va fi un lider politic care se teme de Departamentul de stat şi care, atunci când a fost preşedinte interimar timp de o lună, a spulberat credibilitatea României în plan extern şi a demonstrat că nu are calităţi de om de stat", a mai arătat Tomac. El a adăugat că partidele de dreapta, "care pare, astăzi, că nu comunică între ele", după alegerile europarlamentare, vor veni cu un singur candidat.

Monica Macovei : Antonescu şi Ponta sunt profund nocivi.

 "Antonescu şi Ponta sunt profund nocivi, cariera lor politică trebuie să se încheie. Crin Antonescu nu mai reprezintă de multă vreme doctrina de dreapta şi nu poate aspira la o susţinere politică pentru Preşedinţie din partea partidelor de dreapta. Antonescu este, ca şi Victor Ponta, un politician profund nociv, iar cariera lui politică trebuie să se încheie. Antonescu, Ponta şi USL au încercat o lovitură de stat în vara lui 2012, au încercat să îşi subordoneze instituţiile independente ale statului, au vrut să distrugă Curtea Constituţională sau DNA", scrie Macovei, pe blog.
Potrivit fostului ministru al Justiţiei, Antonescu, Ponta şi USL "vor să pună mâna pe justiţie, vor să distrugă ANI, protejează parlamentarii şi miniştrii penali în Parlament".

"Antonescu, Ponta şi USL ne sufocă cu biruri încercând să-şi mascheze incompetenţa şi dezastrul economic pe care l-au provocat. Ei au înscenat privatizări, au viciat proceduri şi s-au jucat cu soarta salariaţilor, la Oltchim şi CFR Marfă. Antonescu, Ponta şi USL vor să pună mâna pe justiţie, vor să distrugă ANI, protejează parlamentarii şi miniştrii penali în Parlament. Pentru Antonescu, Ponta şi USL, legea este obligatorie doar pentru românii de rând, nu şi pentru ei. Opoziţia la USL este singura alternativă sănătoasă politic şi morală, atât pentru ţară, cât şi pentru partidele de dreapta, care au obligaţia găsirii celui mai bun candidat pentru alegerile prezidenţiale", scrie Macovei.

Crin Antonescu : Total de acord cu constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor lui Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că este "total de acord" cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă în cazul terenului achiziţionat de fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, în judeţul Călăraşi.
 "Total de acord (...) Vom discuta, dar ideea mi se pare absolut corectă. Întotdeauna am spus că, fără a avea calitatea unei instanţe, Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege, de la funcţionarea unor instituţii", a afirmat preşedintele PNL.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: "Cazul Călăraşi".
Legat de cele două comisii, Ponta a spus că una ar viza modul în care au fost făcute retrocedările, în special cele din Ardeal, iar cealaltă ar viza eventuale implicări ale unor instituţii sau ale unor persoane din conducerea unor instituţii publice în achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. El a ţinut să adăuge: "Cazul Călăraşi".

Adrian Rădulescu : Sunt stupefiat de decizia privind comisia de anchetă, e o tranzacţie între persoane fizice.

Consilierul prezidenţial pe politici economice şi sociale, Adrian Rădulescu, a declarat, miercuri, că a rămas stupefiat de "decizia" legată de comisia de anchetă privind achiziţia de terenuri, el precizând că este vorba despre "o tranzacţie între persoane fizice.
"
"Am rămas şi eu stupefiat de decizia privind comisia de anchetă, pentru că Parlamentul nu se ocupă de persoane fizice, iar aici este vorba despre o tranzacţie între două persoane fizice", a spus Rădulescu. Consilierul prezidenţial a comentat astfel declaraţia făcută miercuri de premierul Victor Ponta, care a spus, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, şeful Guvernului menţionând: "Cazul Călăraşi".
Adrian Rădulescu a precizat, miercuri, că terenul respectiv nu are nicio legătură cu verificările făcute de procurorul Papici.

"Pabici a făcut verificări despre modul în care s-a făcut transferul de terenuri între diferite primării. Într-adevăr, este şi Primăria Nana printre aceste verificări, dar se referă la terenuri preluate de fie de ADP fie de la Staţiunea de cercetări", a precizat Rădulescu, menţionând că Staţiunea de cercetări nu a avut niciodată terenuri în comuna Nana.
Adrian Rădulescu a mai spus că terenul din comuna Nana a fost cumpărat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu. "În concluzie aş spune că hoţul strigă hoţii, pentru că ei sunt cei care au făcut asemenea nereguli şi probabil cred că toţi fac ca ei. Vă garantez că tranzacţia este perfect legală", a declarat consilierul prezidenţial.

Emil Boc: Descentralizarea, o struţo-cămilă.

Fostul premier Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primăriile sunt complet excluse din procesul de descentralizare, deşi acestea sunt cel mai aproape de cetăţeni, concentrarea fiind pe consiliul judeţean.

"Guvernanţii confundă deconcentrarea cu descentralizarea. Descentralizarea presupune să dai autorităţilor locale competenţe care ţin de problemele de zi cu zi ale cetăţenilor, în timp ce deconcentrarea înseamnă că dai agenţilor statului din teritoriu posibilitatea de a fi reprezentaţi în judeţe pe o anumiă componentă. Guvernanţii actuali fac, acum, o struţo-cămilă, luând de la deconcentrate şi dând spre autorităţi locale, fără să fie asigurată sursa de finanţare, iar primăriile sunt complet excluse din acest proces aşa-zis de descentralizare, pentru că ele ar trebuie să fie beneficiarele descentralizării, fiind cel mai aproape de cetăţeni. Toată descentralizarea este concentrată pe consiliul judeţean, fiind un non-sens ceea ce fac guvernanţii din perspectiva regulilor de drept. Acum se oferă şansa unor baroni de la consilii judeţene de a fi adevăraţi jupâni ai teritoriului pe care îl stăpânesc, fără o eficienţă practică", a spus Boc.
Potrivit acestuia, descentralizarea va fi "ineficientă" pentru că nu se vor descentraliza resurse, "ci doar se vor da sarcini fără bani".

"Descentralizarea se putea face dacă avea loc o regionalizare, pentru că asta însemna să laşi la nivel de regiune anumite competenţe pe care să le rezolve acolo, la locul lor. Primăriile, care sunt cel mai aproape de cetăţeni, rămân cu ochii în soare", a subliniat Emil Boc.

Puiu Haşotti : Cert e că Antonescu va candida la Preşedinţie.

"Partidul Naţional Liberal şi Crin Antonescu s-au dovedit până acum cei mai îndepărtaţi de vreo colaborare cu Traian Băsescu. Noi nu avem nici un fel de protocol de colaborare, nu avem nici un fel de tratative secrete, pe care le-a purtat un om politic foarte apropiat primului-ministru şi un important senator PSD. Mă refer la domnul Ilie Sârbu, care timp de un an şi jumătate, din 2007 începând, a purtat tratative secrete cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Faptul este recunoscut şi de domnul senator Sârbu", a declarat Puiu Haşotti.
"Declaraţia lui Mircea Geoană intră în zona penibilului, pentru că Mircea Geoană a alergat singur şi a ieşit al doilea. Mircea Geoană trebuie să fie ultimul pesedist care să aibă ceva de reproşat lui Crin Antonescu şi Partidului Naţional Liberal. Să nu uităm că PSD împreună cu PNL în 2009 l-au adus pe Mircea Geoană la 55%, iar enorma lui inteligenţă politică l-a determinat să-i facă o vizită lui Vântu şi Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Singurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Băsescu este Mircea Geoană, care în naivitatea lui îşi imaginează că mai poate candida vreodată din partea Partidului Social Democrat la Preşedinţia României. Lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Dar la Mircea Geoană recunoştinţa este o povară grea", a spus Puiu Haşotti
În opinia lui Puiu Haşotti, "un lucru este cert: Crin Antonescu va candida la Preşedinţie".

Avertisment în buget: Cauzele pentru care Guvernul nu a atins ţinta de încasări, posibile şi în 2014.

Avertismentul este inclus în anexa proiectului de buget pentru anul viitor. În document se arată că realizarea veniturilor la niveluri mai mici decât au fost stabilite în programul bugetar, în ultima parte a acestui an, a reflectat în principal pierderile din sectorul bancar, scăderea TVA aferentă importurilor, venituri fiscale mai mici şi o colectare mai slabă generată "parţial" de restructurarea administraţiei fiscale. Nerealizarea veniturilor a fost în mare parte compensată prin măsuri pe partea de cheltuieli şi modificarea în creştere cu 0,2% din PIB a plafonului de deficit în scopul asigurării spaţiului fiscal pentru o cofinanţare mai mare a fondurilor UE şi de a susţine investiţiile generatoare de creştere economică.

"Cauzele care au stat la baza nerespectării ţintelor de venituri pe lunile august-septembrie 2013 pot continua să producă efecte şi pe parcursul exerciţiului bugetar 2014, generând constrângeri suplimentare pe partea de cheltuieli şi impunând, totodată, prudenţă sporită în ceea ce priveşte respectarea ţintelor fiscale şi a angajamentelor asumate de România cu organismele financiare internaţionale. Ca măsură de protecţie împotriva incertitudinilor pe partea de venituri, nu va fi eliberată rezerva de 10% din buget înainte de cea de-a doua rectificare a bugetului din 2014", se arată în document.

Victor Ponta: Bugetul statului, ca al unei familii.

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri, că bugetul statului este similar celui al unei familii, în care, dacă se vrea schimbarea telefonului, atunci nu se mai schimbă televizorul, el folosind analogia pentru a arăta că prin depunerea de amendamente la buget nu se vor crea mai mulţi bani. Solicitat să comenteze faptul că vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu le interzice parlamentarilor liberali să depună amendamente la poiectul legii bugetului pe anul 2014, Ponta a precizat nu se poate interzice acest lucru, dar se poate discuta cu parlamentarii USL.

"De interzis, nu putem interzice niciunui parlamentar de la USL să depună amendamente. Dar putem să discutăm cu ei. Şi ăsta a fost scopul discuţiei mele cu cei de la PSD. Pentru că, până la urmă, suntem o singură echipă şi dacă cineva depune un amendament şi vrea mai mulţi bani pentru colegiul lui, trebuie să spună de unde tăiem. Tăiem de la altul. La buget e ca la bugetul oricărei familii: vrei să iei bani pentru ca să-ţi schimbi telefonul, nu-ţi mai schimbi televizorul. Adică nu merge", a spus Ponta. El a arătat că prin amendamente la buget nu se pot crea mai mulţi bani, ci se pot reîmpărţi cei care sunt.
"Sau, eventual, sigur, se pot introduce noi taxe. Dar noi, dincolo de propaganda din ultimele zile, noi nu am pus nico taxă pe niciun cetăţean al României. Deci nici o persoană fizică din România nu plăteşte o taxă în plus. Dimpotrivă, am scăzut anumite lucruri", a spus Ponta.

Bulgaria  : Studenţii bulgari au încercat să blocheze politicienii în Parlament.

Studenţii bulgari au încercat să blocheze politicienii în interiorul Parlamentului de la Sofia, în cadrul unui protest faţă de corupţie şi faţă de calea spre care se îndreaptă ţara. Trei manifestanţi şi un poliţist au fost răniţi, iar 24 de persoane reţinute, marţi, în timpul unei manifestaţii şi într-o tentativă a studenţilor de blocare a Parlamentului, a anunţat miercuri dimineaţa poliţia bulgară, citată de AFP. Sute de studenţi au încercat să blocheze marţi dimineaţă accesul în Parlament, însă acţiunea lor a fost împiedicată de către poliţişti. În cursul serii, alţi protestatari li s-au alăturat, înainte ca poliţia să-i disperseze.
Ciocniri, mai ales în cursul după-amiezii şi serii, au avut loc între poliţişti şi manifestaţi, care solicită demisia premierului tehnocrat Plamen Oreşarski, acuzat de "legături cu oligarhia".
Socialiştii şi partidul minorităţii turce MDL, care sprijină Guvernul bulgar, au acuzat miercuri în Parlament partidul conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov că stă în spatele acestor incidente, infiltrând "extremişti".
În schimb, GERB şi-a exprimat regretul că Guvernul a transformat piaţa din faţa Parlamentului în "arenă de gladiatori", cerându-i demisia, "singurul demers rezonabil care ar putea pune capăt tensiunii".

Johannes Hahn  :  CE e la curent cu problemele agricultorilor provocate de construirea autostrăzii Nădlac-Arad.

"Comisia este la curent cu problemele agricultorilor din zona Nădlac ca urmare a autostrăzii Nădlac-Arad şi a ridicat problema în faţa autorităţilor române. Ele au început să caute soluţii la problema accesului la terenuri pentru agricultorii din zona Nădlac, apărută ca urmare a acestui proiect", a răspuns comisarul Hahn, în numele Comisiei Europene, la o întrebare adresată, la 19 septembrie, de europarlamentarul PDL Rareş-Lucian Niculescu, potrivit unui comunicat al PE. Pe de altă parte, oficialul european reaminteşte că, potrivit regulilor UE, statele membre au responsabilitatea pregătirii, derulării şi monitorizării unui astfel de proiect, ţinând cont de toate aspectele.

"În procesul de pregătire a oricărui proiect de infrastructură de transport, statul membru trebuie să ia în considerare toate aspectele relevante de la faţa locului astfel încât locuitorii şi afacerile din zonă să beneficieze de un grad ridicat de accesibilitate", a mai spus comisarul pentru politică regională.

ŞTIRI METEO

Joi, 14 noiembrie 2013, vremea în România va fi închisă și rece, cu ploi slabe sau burnițe, iar în zona montană, izolat și trecător, va fulgui.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în nordul Moldovei și în depresiuni și 13 grade în Oltenia și sudul Banatului, iar cele minime se vor situa între -1 și 8 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

În Bucureşti, vremea va fi închisă și rece. Temperatura maximă, normală pentru această dată, se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Temporar va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab până la moderat.


PERSONALITĂŢI

Whoopi Goldberg

Caryn Elaine Johnson (s-a născut în New York pe 13 noiembrie 1955), fiind cunoscută ca Whoopi Goldberg. Chiar dacă tatăl său era pastor protestant, Goldberg afirma că în familia ei exista un amestec de religii, de la catolică la budistă sau iudaică. La opt ani juca într-o mică companie teatrală. Adolescentă fiind, s-a lăsat pradă consumului de heroină, dependenţă pe care a reusit să o depăşească când a rămas însărcinată cu unica sa fiică, Alexandra Martín. A lucrat în construcţii, a fost casieră şi a cosmetizat decedaţii înainte de a fi înmormântaţi. Dar lucrurile încep să ia o întorsatură favorabilă, aşa că în 1983 Goldberg si-a creat propriul spectacol, care se numea "The Spook Show". Cu prestaţia din acest spectacol i-a atras atentia lui Mike Nichols care a facut împreună cu ea un spectacol pe Broadway numit "Whoopi Goldberg". Spectacolul a avut 156 de reprezentaţii din 24 octombrie 1984 şi până în 10 martie 1985. Prestaţia lui Goldberg a atras atenţia lui Steven Spielberg, care a contactat-o pentru a–i propune să joace în filmul "The Color Purple" (1985), o adaptare a scrierii lui Alice Walker, câştigătoare a Premiului Pulitzer. Pentru rolul din acest film, Goldberg a reuşit prima sa nominalizare la Oscar la categoria “cea mai buna actriţă“. Fără îndoială că majoritatea rolurilor jucate în anii '80 au fost de comedie: "Burglar", "Fatal Beauty", "Jumpin' Jack Flash", chiar dacă a realizat şi roluri orientate spre filme ce au în discuţie familia ("Clara's Heart").
Dar lovitura avea să o dea în 1990 când a jucat unul din rolurile cele mai cunoscute din cariera ei. O falsă spiritistă care este de acord să intre în contact cu un spirit în filmul "Ghost". Pentru acest rol a obţinut premiul Oscar la secţiunea “Cea mai bună actriţă într-un rol secundar“, acest rol definitivându-i statutul de actriţă de comedie. În 1992 joacă rolul unei cântăreţe de cabaret care, pentru a scăpa de mafioţi, este nevoită să se deghizeze în călugariţă–profesoară de muzică la o manastire. Este vorba de rolul din "Sister Act", datorită căruia devine cea mai bine platită actriţă. De asemenea, a jucat şi într-una din seriile Star Trek.
Până în octombrie 2002 Goldberg a jucat în 149 de filme. A fost de doua ori nominalizata la premiile Oscar, a fost castigatoare o data, devenind a doua actrita de culoare care primea acest premiu (prima fiind Hattie McDaniels, pentru Pe aripile vantului). A fost nominlizata de cinci ori la premiile Emmy si de trei ori la Globul de Aur, unde a si castigat de doua ori. A primit premiul Tonny pentru prestatiile sale pe scenele de pe Broadway, un Grammy si multe alte premii pentru munca sa sau pentru actiunile sale in domeniul social. A fost prezentatoare la premiile Oscar in anii 1994, 1996, 1999 si 2002. De altfel este o femeie care a muncit mult ca sa ocupe locul pe care il ocupa si a ajuns una din femeile cele mai influente in SUA, fiind urata si cenzurata de nenumarate ori pentru a fi criticat politica dusa de Presedintele George W. Bush. A fost participanta activa la manifestarile facute in favoarea avortului si colaboreaza activ in lupta pentru combaterea necrutatoarei boli SIDA.

S -AU ÎNTÂMPLAT ÎN 13 NOIEMBRIE ...............

Evenimente 

    1549: Sosirea primilor iezuiți în Germania. Începutul Contrareformei în această zonă.
    1805: Johann Georg Lehner a inventat "hot dog"-ul.
    1907: Inginerul francez Paul Cornu reușește primul zbor din lume cu un elicopter. Elicopterul său cântărea 260 de kilograme și s-a mentinut în aer 20 de secunde la o înălțime de 30 cm deasupra Pământului, după care s-a prăbușit.
    1954: Prima cupă mondială de rugby a fost câștigată de Anglia, care a învins Franța în finala disputată la Paris.
    1980: Naveta spațială Voyager I a retransmis pe Pământ prima imagine din apropierea planetei Saturn.
    1985: Laharul rezultat în urma erupției vulcanului Nevado del Ruiz a îngropat orașul columbian Armero, ucigând 23.000 de persoane.
    1990: A fost scrisă prima pagină World Wide Web.

S -a născut în.............

    1710: Charles Simon Favart, dramaturg francez (d. 1792)
    1714: William Shenstone, poet englez (d. 1763)
    1745: Valentin Haüy, savant francez, întemeietorul primei școli pentru nevăzători din lume (d. 1822)
    1878: Max Dehn, matematician german (d. 1952)
    1887: Nikolai Ivanovici Vavilov, renumit savant sovietic, genetician, botanist, biolog, geograf, membrul al Academiei de Științe din URSS (d. 1943)
    1914: Alberto Lattuada, regizor italian (d. 2005)
    1917: Robert Sterling, actor american (d. 2006)
    1918: Jack Elam, actor american (d. 2003)
    1934: Jimmy Fontana, actor, muzician și compozitor italian
    1941: Dack Rambo, actor american (d. 1994)
    1950: Ioana Crăciunescu, actriță și poetă româncă
    1955: Whoopi Goldberg, actriță americană

Decese............................... 

    1606: Geronimo Mercuriali, filolog și fizician italian (n. 1530)
    1650: Thomas May, poet și istoric englez (n. 1595)
    1868: Gioacchino Rossini, compozitor (n. 1792)
    1903: Camille Pissarro, pictor impresionist francez (n. 1830)
    1963: Margaret Murray, antropolog și egiptolog englez (n. 1863)
    1974: Vittorio De Sica, regizor italian de film (n. 1901)
    1988: Vlad Georgescu, istoric, politolog, jurnalist, profesor universitar, director al postului de Radio "Europa liberă" din München (n. 1937)
    2002: Alexandru Dragomir, filosof român (n. 1916)



surse : www.mediafax.ro, ro.wikipedia.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More