vineri, 1 noiembrie 2013

O monstra de justiție pentru aleșii neamului

Iată ca Justiția cică ii condamna ... dar cu suspendare . normal asa aleșii pot face în fiecare zi câte un aranjament de 50 000 de euro ,,, și asa nimeni nu ii condamnă ... dacă i condamna . iată ii condamnă cu suspendare . Câte zeci de mii de astfel de cazuri sunt în Romania ? .... Multe , va asigur ca 95 la suta din primari fac la fel . Si 95 la suta din procese se rezolva sau la procuratura sau la judecătorie . 




Fostul primar al comunei Zărand,Ion Florin Moţ, a fost condamnatastăzi de Tribunalul Bihor la doi ani şi patru luni de închisoare cususpendare.

În perioada aprilie – iulie 2013,Ion Moț , în calitate de primar al comunei Zărand, respectiv președinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zărand, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro, de la un denunțător, cutitlu de mită, susţin procurorii care s-au ocupat de caz. Potrivit rechizitoriului, acesta ar fi luat bani pentru a înscrie în Cartea funciară dreptul de proprietate asupra unui teren în supra­față de 250 de hectare, situat pe raza comunei Zărand.
La momentul primirii unei părţi din bani, edilul Ion Florin Moţ a încercat să ascundă provenineţa acestora susţinând că, de fapt i-a primit în baza unui contract de împrumut încheiat cu denunţătorul. Rechizitoriul mai arată că, pe 12 iulie, primarul urma să primească a treia tranşă de bani în sumă de 10.000 de euro, cu această ocazie fiind organizat şi flagrantul.

Procurorii DNA pot face recurs la decizia de astăzi a instanţei, care nu este definitivă. Cert este faptul că până una-alta, Ion Florin Moţ va fi pus în libertate.



Iată și niște stenograme : 

"Îţi pot da un avans Neluţu!" 

Una dintre principalele probe ale procurorilor DNA este discuţia din 10 mai 2013, dintre denunţătorul Lele Florin şi primarul Ion- Florin Moţ referitoare la vizarea planurilor de încadrare în tarla şi eliberarea certificatelor fiscale necesare întabulării suprafeţelor de teren cuprinse în sentinţa 599/2013 a Judecătoriei Ineu, 

Florin Lele: Nu vreau! Fii atent aici la mine, data trecută mi-ai spus că pentru 40.000 euro le rezolvăm toate astea, fac rost de bani, bag cîteva la urgenţe, le scot banii săptămîna viitoare şi iţi pot da un avans Neluţu! Primare hai ajută-mă să le rezolv, ai 40000 euro cât mi-ai cerut săptămâna trecută la ele la toate, mă înţelegi? Îţi aduc şi ale tale celelalte, am pregatit aici in geantă documentele pentru ele ca să le vezi, centralizatoare..., mă pui pe drumuri. Neluţu, eu am venit cu vorbă bună, eu nu am venit cu scandal, cu aialalţi cu toti eşti la plângeri, cu toţi eşti la DNA, eşti cu toti eşti la Poliţie. 
Ion- Florin Moţ: Eu nu le-am făcut. 
Florin Lele: Nu ştiu care cum vi-aţi făcut, nu mă interesează, nu mă priveşte! Cu mine? 
Ion- Florin Moţ: Eu vreau să iasă la suprafaţă toate manevrele care zicea că primaru, de acolo găsesc semnătura secretarei în locul primarului. 
Florin Lele: Ok, nu vreau să comentez chestia asta. 
Ion- Florin Moţ: Astea îs documente care îs aşa, da nu îs alea bune. 
Florin Lele: Neluţu...îţi pot face rost... Îţi pot face rost de un avans săptămăna viitoare, mă înţelegi? Le iau pe astea! Mai îi în contul meu nu mai ai nici o datorie. 
Ion- Florin Moţ: Dă-mi actele! 
Florin Lele: Aici sunt toate omule. 
Ion- Florin Moţ: Păi dă-mi ce trebe! Procură ce trebe... 
Florin Lele: Tot ai! Acuma ţi le dau tot! Acuma ţi le dau toate! Hai să le rezolvăm! 
Ion- Florin Moţ: I le dai la Andrei! 
Florin Lele: Hai să le rezolvăm! Andrei le aduce acuma şi vine aci cu tine! Acuma vreau să le rezolvăm. 
Ion- Florin Moţ: Tu i le dai lui să le pună tot la punct. 
Florin Lele: Aci este, e pus la pumct tot frate. 

"Hai să facem o treabă împreună cum mi-ai cerut, mă ajuţi să le întăbulăm pe toate..." 

Ion- Florin Moţ: Păi dacă nu-i procură nu îi nimica, ce e pus la punct? 
Florin Lele: Nu am procura omule! Nu am procură tu înţelegi? Am antecontract de vănzare-cmpărare! Am antecontract cu reprezentanţii şi gata, nu bagi pe nimeni deci nu se pune problema să faci vreo ilegalitate sau ceva, uite ăsta este al meu le desface te rog lasă-le aşa. 
Ion- Florin Moţ: M-am uitat. 
Florin Lele: Te rog uite-te şi lasă-le aşa să îţi arat eu! Hai să facem o treabă împreună cum mi-ai cerut, mă ajuţi să le întăbulăm pe toate... 
Ion- Florin Moţ: Eu nu am cerut nimica, tu ai zis că îmi dai, corect? 
Florin Lele: Fii atent aicea... 
Ion- Florin Moţ: Bun zii...eu nu am cerut nimica, tu mi-ai promis. 
Florin Lele: Mi-ai spus că nu ţi-am dat nici un comision,pentru toate treburile alea... 
Ion- Florin Moţ: Tu mi-ai promis. 
Florin Lele: Da eu ţi-am promis! Am zis că îţi dau, da! 
Ion- Florin Moţ: Tu mi-ai zis de banii ăştia. 
Florin Lele: Fii atent, tu mi-ai cerut comisionul. Neluţu... 

"Tu mi-ai promis că îmi dai o dată 9000 euro" 

Ion- Florin Moţ: Nu, nu, nu pentru banii ăştia, pentru morţii ăştia tu mi-ai promis că îmi dai o dată 9000 euro. 
Florin Lele: Da, aşa este. 
Ion- Florin Moţ: Şi o dată la 100 hectare 10.000 euro, tu mi-ai promis, la 100 de hectare iară 10.000 euro. 
Florin Lele: La 250 hectare căte mai sunt 25.000 euro plus diferenţa de bani de aicea! Deci 40.000 euro! 
Ion- Florin Moţ: Tu ai zis! Tu mi-ai promis... 
Florin Lele: Mi-ai cerut tu şi nu ţi-am dat? 
Ion- Florin Moţ: Eu nu am cerut nimic, tu ai zis! Gabi dragă eu nu am cerut nici un leu, tu ai zis Neluţu ii bine aşa, nu tu ai zis cu gura ta? 
Florin Lele: Stai aşa... 
Ion- Florin Moţ: Nu pă dracu! Cum nu ai zis tu aci in birou către mine? Nu tu ai zis cu gura ta? Tu ai zis Neluţu, aşa ii bine cum socotesc eu asta, asta, asta, îs puse toate aşa cum ai zis aşa ii bine, tu ai zis, nu tu ai zis? 
Florin Lele: Aşa, aşa, le-am socotit pentru că tu ai zis aşa cum ai zis! Ai cumpărat terenuri de la mine în zonă şi mie nu îmi dai comision? Atunci am zis, Neluţu ok, vrei să îţi dau banii ăştia? Deci eu ţi-am promis normal... 
Ion- Florin Moţ: Tu mi-ai promis. 
Florin Lele: Normal. 
Ion- Florin Moţ: Eu nu am cerut, tu mi-ai promis asta e!


Iar ANI la 30 mai 2011 spunea : 


Agenția Națională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila săvârşire de către domnul MOŢ Ion Florin, Primar al Comunei Zarand (Judeţul Arad), a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României.
În temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.11.2010, cu privire la faptul că domnul MOŢ Ion Florin, în exercitarea funcţiei publice de Primar al Comunei Zarand (Judeţul Arad), ar fi acumulat, împreună cu familia, o avere care depășește veniturile realizate.
Sub aspect procedural, la data de 13.12.2010, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanei evaluate, domnul MOŢ Ion Florin fiind înştiinţat, prin intermediul adresei nr. 89729/G/I.I., recomandate (confirmare de primire datată 16.12.2010), cu privire la declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
În conformitate cu prevederile art. 14, alin. (5) din Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate a extins evaluarea şi asupra averii soţiei domnului MOŢ Ion Florin, doamna MOŢ Florica.
Conform prevederilor art. 20 din Legea nr. 176/2010, domnul MOŢ Ion Florin a fost înștiințat, la data de 12.04.2011, prin intermediul unei scrisori (adresa nr. 46892/G/I.I.) recomandate (confirmare de primire datată 20.04.2011), cu privire la faptul că au fost identificate indicii privind bunurile imobile deţinute şi înstrăinate din patrimoniul personal care nu au fost evidenţiate şi declarate conform prevederilor legale și invitat să prezinte un punct de vedere în acest sens.
În urma evaluărilor efectuate, s-a identificat faptul că domnul MOŢ Ion Florin nu a înscris în declaraţiile de avere şi de interese, completate şi depuse în calitate de Primar al Comunei Zarand (judeţul Arad), următoarele:
1. creditele bancare deţinute în perioada 2006 – 2010, împreună cu familia, în valoare totală de 231.040 Lei;
2. date referitoare la conturile bancare, deţinute împreună cu familia, începând cu anul 2006;
3. 4 autovehicule achiziţionate în perioada 29.08.2008 – 15.03.2009, cu suma totală de 250.472 Lei (SUZUKI tip SAMURAI, MERCEDES-BENZ, KIA şi NISSAN PATHFINDER);
4. un autoturism marca DACIA LOGAN LAUREATE PLUS 1,4 MPI LAPL, achiziţionat la data de 27.03.2006, cu suma de 28.891,54 Lei;
5. veniturile din salarii dobândite în perioada 2004 – 2010, împreună cu soţia sa, doamna MOŢ Florica, în cuantum total de 211.084 Lei; 
6. veniturile din tranzacţii imobiliare, în valoare de 892.201 Lei, realizate în perioada 2009 - 2010;
7. subvenţiile primite de la Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură, în valoare totală de 165.877 Lei.
În baza art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării legislației în vigoare, constând în indicii referitoare la posibila săvârşire de către domnul MOŢ Ion Florin, Primar al Comunei Zarand (Judeţul Arad),  a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la veniturile realizate din salarii şi tranzacţii imobiliare, bunurile şi activele financiare deţinute împreună cu familia.
Având în vedere cele de mai sus, s-a procedat la întocmirea raportului de evaluare şi s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Judeţul Arad, cu privire la posibila săvârşire de către domnul MOŢ Ion Florin, Primar al Comunei Zarand (Judeţul Arad),  a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 30 mai 2011
Se mai spune despre acest fost primar : 
Incaltat in cizme de guma si haina militara de camuflaj, cu palarie cu boruri largi, primarul din Zarand, Ion Florin Mot parea ieri un rangerveritabil.
Grabit sa urce in masina alba de teren, inmatriculata cu numele sau de familie, pentru a verifica nivelul apelor care ameninta sa inunde comuna in ultimele zile, Mot se plange ca i s-au descarcat telefoanele si nu are prea mult timp sa vorbeasca cu presa. 

"Procuratura isi face datoria, iar eu nu pot da declaratii", ne spune in fata primariei Ion Mot. In timp ce primarul se grabea sa ajunga la zona inundata, dintr-un tractor se arunca nisip pentru a astupa gropile de pe drumul care duce la vila – ranch a acestuia. 

Conservator din 2008 (cand a parasit PDL-ul), primarul comunei Zarand are 47 de ani, un fiu de 21 de ani si o iubita apropiata de varsta acestuia, desi nu a divortat de sotie. 

De la PDL la PC


Localnicii din comuna vorbesc despre edil ca despre un om instarit, desi in declaratia de avere, ce-i drept neactualizata din 2006, figureaza doar doua masini, un Nissan de teren si un VW cumparat in 2000. Astfel, satenii sustin ca Ion Mot detine spalatoria auto din comuna si ca i-ar fi amenajat iubitei o farmacie in fostul bloc al specialistilor. In plus, edilul ar avea o casa in comuna si o alta, unde si locuieste, la iesirea din Zarand, pe locul fostului CAP. 

Pe domeniul cu arbori ornamentali, gazon si mai multe inscriptii cu "accesul interzis" este organizata si afacere familiei. "Crestem oi, avem 1.300", spune Ion Florin Mot, adaugand ca inainte de a fi primar a facut agricultura si a fost angajat al Primariei Zarand ca agent agricol. 

Potrivit unui fost candidat la consiliul local, Ion Mot a trecut pe la toatele partidele "ca sa faca rost de bani pentru sat". "La noi a venit pentru ca a mai vrut sa fie primar un mandat, iar PC era bine cotat in zona. De atunci incoace nu s-a afirmat si nu s-a implicat prea mult ", ne explica Mircea Purcaru, liderul Partidului Conservator din Arad. 

Purcaru sustine ca plecarea lui Mot din PDL a avut la baza un conflict personal cu edilul Aradului, Gheorghe Falca. "Mot nu era un om de partid. Este un tip individual, nu a fost niciodata atasat vreunui partid", ne-a declarat la randul sau primarul Gheorghe Falca. 


1 comentarii:

De 20 si de ani traim in jungla prostiei si a lipsei de cunostinte despre statul de drept. Ma intreb daca baietii smecheri realizeaza ca romanii incep sa se trezeasca? probabil ca nu; nici justitia, nici avarii si nici politicienii.

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More