marți, 15 octombrie 2013

15 octombrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Un bun şi sigur prieten e conştiinţa ta: n-o ucide, ci las-o să moară odată cu tine". 

    (Nicolae Iorga)

Mihai Răzvan Ungureanu : Am început discuţiile pentru o foarte strânsă colaborare cu Mişcarea Populară.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat în vizită la Chişinău alături de Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, el arătând, potrivit unui comunicat remis luni seară, că au început discuţiile pentru o foarte strânsă colaborare cu această formaţiune.
"Ceea ce vedeţi astăzi în faţă dvs are o semnificaţie desprinsă din faptul că la această întâlnire se află reprezentanţii a două partide, FC şi PMP, care de ceva vreme gândesc asupra a ceea ce i-ar putea uni, în încercarea de a face dintr-un plural politic un singular. De mai mult timp avem aceleaşi gânduri. Avem un început de dialog care va continua şi va avea şi un sfârşit, care să acomodeze principiul unităţii forţelor politice româneşti de centru-dreapta şi proiectele noastre comune care sunt numeroase. Suprapunerile de program şi interes sunt remarcabile. Toţi ştim că unirea face puterea şi arătăm că suntem perfect conştienţi de asta. Un început de dialog înseamnă o continuare de dialog, nu doar o întâlnire prietenească fără efect", a declarat preşedintele FC, citat în comunicat.

Mircea Toader: Hemoragia PPDD către PSD va continua.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că nu are semnale privind plecări din PDL către PSD şi PNL, el adăugând că "hemoragia" din partea parlamentarilor PPDD către formaţiunile din USL se va mări, arătând că, în aceste condiţii, PSD este pregătit să guverneze singur.

"O alianţă politică construită înainte de alegeri cu 70% să colecteze pentru a-şi mări numărul de parlamentari este un nonsens. Şi nu numai că nu are nevoie de depăşirea cifrei de 70%, ci pur şi simplu îşi creează şi o problemă în plus. Orice parlamnetar care vine, nu vine de plăcere, vine că le solicită o serie de poziţii şi avantaje care creează în interior întotdeauna probleme", a explicat Toader.
El a mai spus că dacă PPDD va ajunge din ce în ce mai mică, poate exista riscul să se desfiinţeze ca grup parlamentar şi, în aceste condiţii, PSD este pregătit să guverneze singur.

PPDD :  Va începe acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor plecaţi din partid.

PPDD îi va acţiona în judecată, începând de marţi, pe parlamentarii care au părăsit partidul şi le va cere despăgubiri de 2 milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri, a declarat, luni, liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.
"În momentul în care PPDD a început campania pentru alegerile parlamentare am avut în vedere găsirea unor soluţii care să protejeze într-un fel viaţa politică, iar Biroul Naţional de coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecarea din partid nu va mai fi nevoit să plătească. Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare a acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro", a spus Fenechiu. Daniel Fenechiu a precizat că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marţi va fi depusă la Senat demisia acestuia semnată în alb de către Barbu odată cu convenţia privind privind despăgubirile de 2 milioane de euro.
"În cazul în care foştii noştri colegi nu au aceşti bani pe care trebuie să-i plătească către PPDD, sunt sigur că au giranţi puternici, adică domnul Ponta, domnul Voiculescu au de unde să dea aceşti bani pentru cei pe care i-au racolat. Banii vor veni în conturile partidului şi vor fi împărţiţi tuturor membrilor de partid din zona parlamentarului care a plecat din PPDD", a adăugat Fenechiu.

Cătălin Predoiu  : E un parlamentar respectabil, dar înţeleg că nu are nicio tangenţă cu domeniul.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie.
Andrei Dominic Gerea, propus de PNL pentru portofoliul Economiei, are 45 de ani şi a absolvit în 1997 Academia de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, primul său loc de muncă fiind ca electronist automatizări, la Automatica SA.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat că Andrei Gerea, propus de PNL ministru al Economiei, este "un parlamentar respectabil", dar care nu are nicio tangenţă cu domeniul respectiv" şi a apreciat că guvernarea "înseamnă mai mult decât doi oameni care vorbesc la televizor prin rotaţie".

"Remarcăm dificultatea USL de a găsi cadre competente pentru guvernarea ţării. Mi se părea că aceste partide care au promis marea cu sarea, anul trecut, să aibă şi echipamentul necesar pentru guvernare. Din păcate, guvernarea însemană mai mult decât doi oameni care vorbesc la televizor prin rotaţie sau simultan la talk show-urile de seară", a precizat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.
"În general, un ministru ar trebui să fie competent, să cunoască domeniul, să nu aibă probleme de integritate sau probleme penale şi să nu aibă conflicte de interese economice cu domeniul pe care-l gestionează. Din câte am înţeles, a fost destul de dificil să găsească un astfel de om, rămâne de văzut dacă are competenţele necesare, pentru că înţeleg că nu are nicio tangenţă cu domeniul respectiv, e un parlamentar respectabil, rămâne de văzut dacă va performa sau nu", a mai spus Predoiu despre Andrei Gerea.

Ramona Mănescu: Vasile Blaga trebuie să susţină acuzaţiile pe care le face în cazul CFR Marfă.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a susţinut marţi că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi susţină acuzaţiile pe care le face în cazul CFR Marfă. Mănescu a fost întrebată de jurnalişti cu privire la declaraţiile lui Vasile Blaga, care a afirmat că privatizarea CFR Marfă este "un eşec marca Victor Ponta", lucru care era previzibil pentru că a fost o "mânăreală de la cap la coadă întregul proces de privatizare".
"Să spună domnul Blaga, atunci, despre ce este vorba. Face nişte acuzaţii pe care trebuie să le susţină", a replicat Mănescu, la Palatul Parlamentului.
În ceea ce priveşte demersul anunţat de democrat-liberali privind depunerea unei moţiuni simple, ministrul Transporturilor a arătat că "Vasile Blaga face în Parlament ce trebuie să facă orice lider de grup parlamentar".
"Poate să depună câte moţiuni doreşte dumnealui, numai să fie fundamentate şi să aibă şanse să le treacă", a spus Mănescu.

Crin Antonescu  : E un eşec de etapă, nu sunt vinovaţi nici actualul, nici fostul ministru.

"Salut decizia curajoasă şi fermă a ministrului actual al Tranporturilor, Ramona Mănescu, care, fără a mai despica firul în patru, a aplicat foarte strict condiţiile contractuale şi legea", a comentat Crin Antonescu.
"Din punctul de vedere al ministrului, trebuia să primeze respectarea exactă a legii, ceea ce Ramona Mănescu a făcut şi pentru care o felicit. Restul, explicaţii mai pe larg, vom avea şi noi şi dumneavoastră după ce vor fi analizate", a mai declarat Crin Antonescu. Potrivit liderului PNL, "chiar dacă va exista o întreagă dezbatere şi se va discuta despre eşecul acestei privatizări, este un eşec de etapă, pentru care nu este de vină nici ministrul actual al Transporturilor şi nici fostul ministru".

PC : Irinel Popescu se retrage din politică.

Potrivit unui comunicat al PC transmis astăzi, conducerea organizaţiei Bucureşti a PC va fi asigurată de un preşedinte interimar desemnat de forurile centrale ale partidului, iar pentru funcţia de vicepreşedinte al PC a fost numit acad. Dinu C. Giurescu.
"După 60 de ani de viaţă şi 10 ani de politică, am decis că este esenţial să-mi aloc timpul şi energia activităţii în care competenţa şi experienţa mea dau cele mai bune rezultate: medicina. În următorii ani doresc să mă dedic integral cercetării, chirurgiei şi luptei pentru dreptul la viaţă al fiecărui pacient care îşi pune speranţele în medicina românească", afirmă profesorul Irinel Popescu, potrivit comunicatului.  El a precizat că "ecourile Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor (IASGO), organizat recent la Bucureşti, şi amploarea proiectelor medicale dezbătute cu acest prilej" l-au convins că renunţarea la politică "este cea mai bună decizie".
"De astăzi, am agăţat politica în cui. Nu mai sunt membru al niciunui partid politic. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost colegi şi le urez mult succes în continuare", a adăugat Irinel Popescu.

Camera Deputaţilor

PPDD şi PDL au depus moţiune simplă pe Codul insolvenţei.
Grupurile parlamentare de la Camera Deputaţilor ale PP-DD şi PDL au depus astăzi, în plen, moţiunea simplă "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei", care va fi dezbătută luni, la ora 16,00.

"Vreau să informez plenul că astăzi (n.r.- marţi) un număr de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare PP-DD şi PDL înţeleg să formuleze, în temeiul Regulamentului Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei"", a anunţat liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu.
Deputaţii din Opoziţie implicaţi în acest demers aşteaptă ca un ministru care a avizat noul Cod al insolvenţei să le dea explicaţii pe această temă.
"Moţiunea simplă nu a fost îndreptată asupra unui minister anume, pentru simplul fapt că în momentul în care discuţi de o ordonanţă de urgenţă este greu să-i găseşti iniţiatorul. Acolo sunt două sau trei ministere importante, Ministerul Justiţiei, care a redactat-o şi a dat aviz, este un minister din zona economică, plus Ministerul Culturii. Noi am adresat-o la global, am ridicat în discuţie problema, urmează ca primul-ministru să desemneze un ministru care să vină la dezbaterea moţiunii. Este o moţiune pe care noi am propus-o şi am elaborat-o în colaborare cu PDL. Condiţiile de depunere sunt îndeplinite, avem 24 de semnături de la noi, 26 sau 27 de la PDL", a precizat Fenechiu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Votul pentru ordonanţa prin care se aprobă stingerea datoriilor CFR Marfă - amânat.
Proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.61/2013 referitoare la stingerea prin reconversie în acţiuni a datoriilor CFR Marfă SA a fost adoptat luni pe articole de plenul Camerei Deputaţilor, iar votul final a fost amânat pentru săptămâna viitoare.
"Consider că această ordonanţă trebuie menţinută şi adoptată de Parlament, pentru că dacă la ora actuală noi îi punem în cârcă CFR Marfă toate datoriile istorice, va trebuie să lichidăm această societate şi cred că nu ne dorim asta", a declarat marţi deputatul liberal Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor. Ordonanţa de urgenţă are ca obiect de reglementare reducerea arieratelor către bugetul general consolidat, ca una dintre ţintele convenite prin scrisoarea de intenţie şi Memorandumul tehnic de înţelegere din Aranjamentul Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional.
Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional

Daniel Constantin  :  Probabil de anul viitor va scădea TVA-ul la carne, dar vrem şi la legume, fructe şi lapte.

''Pentru bugetul anului 2014 nu discutăm, pentru că implicaţiile sper să nu mai fie asupra bugetului dacă scădem TVA-ul la carne. Anul acesta într-adevăr au fost implicaţii pentru că există acea neîncredere că odată cu reducerea TVA avem încasări cel puţin egale. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, şi e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puţin aceleaşi'', a precizat ministrul Daniel Constantin.
''După o perioadă, să zicem un an de zile, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus preţul pâinii, că am salvat acele societăţi, am salvat locuri de muncă, dar am avut şi încasări cel puţin egale la bugetul de stat şi dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem şi am spus de fiecare dată, probabil, următorul produs va fi carnea, eu sper să fie mai multe, sper să fie şi legumele, şi fructele, şi laptele. Pentru că şi acolo există un grad de evaziune destul de mare, grad de evaziune care produce probleme pe piaţa care ar trebui să fie corectă şi în care concurenţa ar trebui să primeze, dar în condiţii egale'', a afirmat Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a adăugat că nu trebuie prevăzut nimic în bugetul pe 2014 cu privire la reducerea TVA.

Robert Cazanciuc :  Cere Camerei detalii despre codul de conduită.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, în care cere ca, în perspectiva raportului MCV, să transmită "elemente relevante" privind codul de conduită şi măsurile luate pentru prevenirea presiunilor mediatice şi politice asupra sistemului judiciar.
"În vederea pregătirii viitorului raport MCV, precum şi a misiunii de evaluare programate în perioada 25-27 noiembrie 2013, vă adresăm rugămintea de a ne transmite elemente relevante privind proiectul Codului de conduită a parlamentarilor (ex: stadiu, principalele elemente ale proiectului), precum şi informaţii referitoare la măsuri adoptate sau iniţiate de către membri ai Senatului, care să prevină presiunile mediatice şi politice asupra sistemului judiciar", se arată în scrisoarea semnată de Robert Cazanciuc.
"Având în vedere data limită de transmitere a raportului României către CE, vă adresăm rugămintea ca materialul comunicat până la data de 21 octombrie 2013 să reprezinte versiunea finală şi consolidată a contribuţiei dumneavoastră", se mai arată în scrisoare.

Parlamentul European  : Trei laureaţi români la Premiul Cetăţeanului din 2013.

Trei români se vor afla printre cei 43 de laureaţi din 21 de state membre ai 'Premiului Cetăţeanului' care vor primi miercuri diplomele ce atestă distincţie din partea preşedintelui Parlamentului European (PE), Martin Schulz, informează marţi un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
Cei trei români laureaţi ai Premiului Cetăţeanului sunt Ioana Avădani, jurnalistă, Valeriu Nicolae, activist în domeniul drepturilor minorităţilor, şi Elena Nistor, ambasador european cultural al ceangăilor. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc miercuri la sediul PE din Bruxelles. În fiecare an, PE acordă 'Premiul Cetăţeanului European' pentru realizări deosebite în activităţi sau acţiuni ale cetăţenilor, grupurilor, asociaţiilor sau organizaţiilor care au arătat un angajament special pentru promovarea comunicării şi înţelegerii şi pentru mai multă integrare între cetăţenii statelor membre sau care au facilitat cooperarea transfrontalieră în UE.
Deşi au fost luate în considerare şi acţiuni pe termen lung în aceste domenii, PE informează că au avut prioritate proiectele legate de anul în curs, Anul European al Cetăţenilor.

ŞTIRI METEO

Miercuri, 16 octombrie 2013, sunt aşteptate valori termice normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime, în ușoară scădere față de ziua precedentă în vestul, centrul și nordul României, vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 14 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua în jumătatea de vest a țării și izolat în restul teritoriului, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar în zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.
În Bucureşti, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar, mai ales noaptea, va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PERSONALITĂŢI

Kornél Ábrányi

Kornél Ábrányi (tatăl) (n. 15 octombrie 1822, Szentgyörgyábrány- d. 20 decembrie 1903, Budapesta) a fost un memorialist, pianist, muzicolog și compozitor maghiar. A fost elevul lui Chopin și prieten apropiat al lui Franz Liszt, a cărui muzică a interpretat-o deseori. Ábrányi a compus muzică pentru pian, dar a compus și muzică de cameră, lucrări corale și lieduri. 

http://www.trilulilu.ro/muzica-clasica/br-nyi-liszt-virag-d-l-chant-des-fleurs-s383a

 A predat la Academia de Muzică Franz Liszt de la fondarea ei în 1875 și a devenit secretarul ei. A fost tatăl scriitorilor Kornél Ábrányi-fiul (1849-1913) și Emil Ábrányi (1850/1851-1920) și bunicul compozitorului și dirijorului Kornél Ábrányi-nepotul.

Leopoldina Bălănuță

Leopoldina Bălănuță (n. 10 decembrie 1934, Păulești, județul Vrancea - d. 15 octombrie 1998, București) a fost  actriță română de scenă, film, voce și televiziune. A absolvit în 1957 Institutul de de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) din București, la clasa Mariettei Sadova și a lui Marcel Anghelescu. A debutat la București, în regia lui Ion Cojar, jucând-o pe Velea din “Prima întâlnire”, de Tatiana Sîtina. Ultimul ei rol a fost cel din "O batistă în Dunăre", de D.R. Popescu, la Teatrul Național, montat de același regizor. A avut roluri memorabile în "Vassa Jeleznova" și "Mama" de Maxim Gorki, "Anna Karenina", de Lev Tolstoi, "Medeea" de Euripide, "Martin Eden" de Jack London, "Noaptea Iguanei" de Tennessee Williams, "Oameni sărmani" de Feodor Dostoievski, "Livada cu vișini" de Anton Pavlovici Cehov, "Doi pe un balansoar" de William Gibson și, în special, în piesele lui Dumitru Radu Popescu, "Ca frunza dudului în rai" și "O batistă în Dunăre" (alături de Mariana Mihuț și Ileana Stana Ionescu).
A fost distribuită și în filme, mai ales în roluri cu încărcătură dramatică, "Nunta de piatră" (1972), "Dincolo de pod" (1975), "Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii" (1979), "Clipa" (1979), "Bietul Ioanide" (1979), "Năpasta" (1982), etc
Leopoldina Bălănuță a avut și o colaborare de succes cu Televiziunea. "Gaițele" (1993), "Strigoii" (1992), "Trandafirul și coroana", "Conu' Leonida față cu reacțiunea"(1985), "Moartea unui comis voiajor" (1977), "Idolul și Ion Anapoda" (1991) sunt doar câteva din piesele în care a apărut la Televiziune.
Deși a fost considerată o actriță dramatică, Leopoldina Bălănuță a avut și memorabile roluri de comedie. Sceneta TV "Care de dame" de G.H. Brăescu, realizată în 1980 (unde actrița întruchipează 4 personaje) este considerată unul din momentele de referință din istoria divertismentului TV românesc.



Leopoldina Bălănuță a fost una din cele mai importante actrițe care a practicat spectacolul de poezie și care s-a preocupat intens de acest lucru. Continuatoare a recitativului dramatic creat de școlile lui Constantin Nottara și Gheorghe Storin, Leopoldina Bălănuță a dat un regal de muzică și poezie, împreună cu Narcisa Suciu, în spectacolul "O întâmplare a ființei" din 27 ianuarie 1998, pe versuri de Ana Blandiana, Ștefan Augustin Doinaș, Magda Isanos, Nicolae Labiș și Nichita Stănescu. „Eu plec cu viața mea în teatru; teatrul vine cu viața lui în viața mea. Mă gândeam câtă dreptate a avut sărmanul Tarkovski, care spunea, în ultimele zile ale existenței lui: «Doamne, am obosit așteptându-te!» […] totdeauna arta mi-a apărut ca o ștafetă a Dumnezeirii”.




S -A ÎNTÂMPLAT ÎN 15 OCTOMBRIE......................

Evenimente

  
    1815: Napoleon I al Franței își începe exilul în insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic.
    1922: La Alba Iulia a avut loc încoronarea lui Ferdinand Victor Adalbert Meinrad de Hohenzollern-Sigmaringen ca rege al tuturor românilor - Ferdinand I (1914-1927). (15-17)
    1969: 250.000 de oameni protestează la Washington, DC împotriva războiului din Vietnam.
    1992: Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) își reia activitatea; președinte: George Constantin Păunescu.
    2001: A apărut, la București, primul număr al cotidianului "Realitatea românească".
    2003: Prima misiune chineză în spațiu, Shenzhou 5; China a trimis o capsulă spațială având la bord un astronaut - Yang Liwei.
    2011: Proteste globale izbucnesc în 951 de orașe din 82 de țări. Protestul a fost prima dată solicitat de platforma spaniolă ¡Democracia Real Ya! și aprobat de oameni din întreaga lume. Motivele au fost variate, dar mai ales a vizat inegalitatea economică în creștere, influențe corporative asupra guvernelor.

S -a născut în.............

    1608: Evangelista Torricelli, fizician italian (d. 1647)
    1805: Haceatur Abovian, scriitor armean (d. 1848)
    1814: Mihail Lermontov, scriitor rus (d. 1841)
    1822: Kornél Ábrányi (tatăl), memorialist, muzicolog și compozitor maghiar (d. 1903)
    1844: Friedrich Nietzsche, filosof german (d. 1900)
    1905: Charles Percy Snow, scriitor britanic (d. 1980)
    1908: John Kenneth Galbraith, economist american (d. 2006)
    1915: Ițhak Șamir, premier israelian (d. 2012)
    1919: Sándor Asztalos (cel tânăr), scriitor, poet, muzicolog și critic muzical maghiar (d. 1970)
    1920: Mario Puzo, regizor și scriitor american (d. 1999)
    1923: Italo Calvino, scriitor italian (d. 1985)

Decese..............................

    1917: Mata Hari, dansatoare olandeză și spioană (n. 1876)
    1934: Raymond Poincaré, politician francez, președinte al Franței (n. 1860)
    1946: Hermann Göring, politician german (n. 1893)
    1993: Irina Răchițeanu-Șirianu, actriță româncă de teatru și film (n. 1920)
    1998: Leopoldina Bălănuță, actriță româncă de teatru și film (n. 1934)
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More