sâmbătă, 19 octombrie 2013

POLITICA SI DEMONI!

Va marturisesc ca eram hotarat sa scriu cateva randuri pe site-ul crestin ortodox vizavi de pericopa zilei de maine, "Vindecarea demonizagului din Ghergheseni", dar convins ca nu pot depasi in interes pe cei ce au scris inaintea mea, m-am retras cumintel in "site-ul meu interior", incercand o meditatie mai profunda la legatura dintre "gherghesean si dambovitean"!
Probabil ca unii vor spune ca, in aceste timpuri cetoase la propriu si la figurat, numai un nebun ca mine mai poate balmaji asemenea lucruri fara nici o importanta, vorba cea veche- "Tara arde si baba se piaptana", si ... de ce nu ar avea si ei dreptate? Ceilalti care stiu despre ce-i vorba "in propozitie", probabil sunt curiosi sa vada unde doresc sa ajung, banuind insa cate ceva!

Pentru a nu bate prea mult apa in piua, oricum mai sunt o sumedenie care o fac cu mai mult "spor" decat mine, va spun pe scurt despre pilda autentica din Sf. Scriptura. Iisus care tocmai coborase pe malul Lacului Galilei, fu intampinat de o faptura umana fara haine pe el, murdar si desfigurat, om ce traia prin grotele cimitirului. Acesta, privundul pe Iisus se planse ca il chinuieste si-I ceru sa-l lase in pace pentru ca de fapt, demonul din el speriat si infricosat de prezenta lui Dumnezeu, se simte amenintat! Intrebat fiind cum se numeste, demonul din om raspune: "Legiune", caci nu unul salasluia in om ci mult mai multi, apoi il rugara sa nu-i arunce in adancu Lacului ci sa le dea voie sa intre intr-o turma de porci, ceea ce se si ingadui! Odata indraciti, porcii se aruncara insa in apa si pierira! Partea interesanta este ca stapanii porcilor in loc a se bucura ca au scapat de demoni, chiar cu pierderea porcilor, il rugara la randul lor pe Iisus sa plece de pe teritoriul lor pentru ca, iata, le provocara mare paguba!

Cam aceasta se intampla si cu noi, oamenii acestui ev, oameni pretins emancipati, culti?, cititi si instruiti?! Il alungam tot mai mult pe Dumnezeu din jurul nostru, il indepartam cu tot mai multa agresivitate calcand cu multa nervozitate peste Biserica Lui, acuzand pe drept sau mai mult pe nedrept pe cei indrituiti de El sa-i slujeasca! De ce facem aceasta, ce argumente avem, ce dorim de fapt? Nimic mai simplu : am indragit atat de mult aceasta viata cu libertatile ei libertine incat, prezenta lui Dumnezeu prin Biserica si preotii ei, ne incomodeaza mult, iar noi vrem sa nu ne tulbure nimic! Stim noi oare ce riscam cu adevarat? Stiau si gherghesenii ce pierd prin alungarea lui Iisus? Categoric,da. Si noi, cei de azi si ei, cei de ieri, stim si stiau bine, dar dar nebunia acestei vieti orbeste pe oricine. Lipsa de credinta autentica, lipsa definitiva a ei, ne face a nu vedea mai departe de ceea ce traim, de placerile acestei vieti pe care "cel rau" ni le ofera din belsug!

Venind la zbaterile poporului roman de astazi, nu putem sa nu ne intrebam : OARE SI CONDUCATORII NOSTRI DIN ACEASTA PERIOADA, NU CUMVA SUNT SI EI DEMONIZATI?
Iarasi zic : vor spune multi ca sunt nebun! Poate ca da, dar haideti sa analizam putin acesti oameni, simplu la obiect, fara a ne pretinde mari specialisti, nici in medicina, nici in teologie ci ca detinatori ai unei "portii mai mari de bun simt"!
Politicienii, in majoritatea lor zdrobitoare, mint? DA!
Politicienii, in marea lor majoritate, zdrobitoare, fura? DA!
Politicienii, in zdrobitoare majoritate, sunt atei? Da! Pai altfel ar mai fi valabile primele doua concluzii?
Politicienii sunt in majoritatea zdrobitoare, oameni care urasc, invidiaza, sunt razbunatori, sunt neiubitor, sau poate sunt, dar cu amantele lor! Sunt ei avari, iubitori de bogatii? Evident, da!

Dupa aceste cateva considerente, putem spune fara tagada ca sunt, de fapt si in fapt, demonizati ca si ghergheseanul  din Evanghelie! A putut cineva sa alunge demonii din el? Nimeni dintre contemporanii lui, doar Dumnezeu!

Ca o concluzie, va asigur ca nici eu nu cred ca mai poate exorciza cineva pe dl Ponta si toata adunatura lui cu care guverneaza azi! De fapt, nu cumva si noi, la randul nostru, suntem intr-o masura oarecare, demonizati?
Daca aceasta este adevarat, nimic nu se mai poate face pentru ca demon pe demon nu se poate scoate!
Poate ca aici sta adevarul care se vede la tot pasul : ATACUL FURIBUND LA ADRESA CREDINTEI CRESTINE, ATACUL ASUPRA BISERICII LUI IISUS HRISTOS SI A ADEPTILOR EI!

Ce trebuie sa mai

facem, dragi oameni buni?

1 comentarii:

Eu unul nu va cred nebun. Demonul banal la care se inchina politicienii nostri e banul.Am totus o bruma de sparanta ca saminta din acest articol va da ceva roade. .

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More