miercuri, 2 octombrie 2013

Institutul Geologic: Cianurarea, din start exclusă

Vrei o gaută de-asta toxică în Apuseni, ori să mergi în concediu la Roşia Montană?
Vrei o gaută de-asta toxică în Apuseni, ori să mergi în concediu la Roşia Montană?
Cu USL strânsă în cleştele luării rapide a unei decizii în privinţa aprobării sau respingerii Proiectului RMGC pentru Roşia Montană, incompetenţa şi lipsa de identitate între interesele românilor şi cele ale acestei coaliţii ies la iveală.

În acest timp, Institutul Geologic al României a scris Comisiei parlamentare speciale care este responsabişă cu analizarea proiectului minier. În general, aceste comisii lucrează din două în 14 zile şi dau rezultatul după un an, mai mulţi sau la Sfântul Aşteaptă.

Ştim cât a durat să apară raportul comisiei ce a anchetat cele petrecute la Revoluţie, iar atunci ţărănistul Valentin Gabrielescu a avut un punct diferit de vedere de cel al majorităţii useliste feseniste.

Dar acum această comisie lucrează sub o presiune teribilă. Institutul Geologic al Romaniei (IGR) e responsabil cu întocmirea hărților geologice. Instituția afirmă că cianurarea integrală a minereului, propusa de RMGC, e din start exclusă ca soluție tehnică.

Principalul motiv: prin această metodă, s-ar pierde cantităţi importante de metale rare, precum stibiul, germaniul, tantalul, considerate materii prime critice, conform definitiei europene.

Alt argument: biodegradabilitatea șlamului de cianurare e estimată la 120 de ani, în condițiile climei din zonă, în timp ce șlamurile de flotație se distrug în doar șase luni. Iată că Traian Băsescu a aberat într-adevăr, atunci când a afirmat că cianurile astea sunt nişte găzişoare temătoare, care sunt distruse de ultraviolete... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More