miercuri, 16 octombrie 2013

CATEVA GANDURI PRINTRE RANDURI

De circa doi ani de zile, nemultumitii opozanti ai actualei guvernari printre care ma aflu si eu, cartesc din ce in ce mai agresiv la adresa marii mase de votanti ai USL, votanti in proportie de 90% saraci, tarani, someri, tineri fara sansa ocuparii unui loc de munca, pensionari la limita subzistentei dar si oameni profesionisti deosebiti (dascali, doctori, cercetatori din diferite domenii), prinsi cu totii in chingile unui sistem rapace, interesat doar de propria prosperitate si nu de "omizile" pe care au fost chemati sa le serveasca!

Nu pot sa nu observ insa ca aceasta mare masa vie se afla, dupa 24 de ani de "capitalism de cumetrie", intr-o veritabila degringolada asemenea unui sofer provincial in sensul giratoriu de la Universitate, fapt ce face mai lesnicioasa manipularea sa de catre "marea calamitate" ce s-a asezat in "crestetul" tarii, si aici am numit actuala clasa politica. O clasa politica izvorata din ramasitele fostului sistem comunist, primenita pe parcursul anilor cu oameni fara niciun Dumnezeu, gata sa-si vanda si mama si copilul, oameni fara alte principii in afara aceluia de a se imbogati cat mai repede!
Masa aceasta de oameni debusolati pare intr-o clara neputinta de revenire la o ratiune normala din foarte multe motive si pe care recunosc faptul ca nici eu nu le-am detectat pe toate. Totusi cateva dintre ele, cum spune o vorba romaneasca, ne "scot ochii" vadit.

A fost "demolata" intreaga industrie "comunista", o industrie batrana si sontoroaga, adevarat, dar care putea fi in buna parte, revigorata printr-o retehnologizare si privatizare bine gandite. Unii vor intreba ca prostii : "cu ce bani"? Simplu : cu banii ramasi de la "impuscatul", cca 3mld dolari, la acea vreme bani frumosi si cu alte imprumuturi ca cele care se fac azi pentru a nu a ajunge in colaps!
A fost ingropata Agricultura prin cateva legi tampite care au vizat atragerea taranimii in "capcana mortii", capcana care azi o tine si pe ea prizoniera saraciei si neputintei. A fost lasata sa se distruga o realizare extraordinara a romanilor agricultori, si aici ma refer la sistemul de irigatii! Iata ca acum tot "plugarul" sta la mila lui Dumnezeu privind irigarea culturilor de catre toanele Naturii!
Invatamantul, prin saracirea tagmei dascalilor, afost ingenuchiat si azi produce minimum de "caimac", restul fiind "zaţ" si apa chioara.
Asemanator s-a procedat si cu Sanatatea, aici concurand cu brio insasi personalul sanitar prin deviza : "ne platesc prost, furam si noi tot ce se poate"! Si iata ca asa, conjugat, Stat si personal din Sanatate, au dus la actuala stare de lucruri, o stare de moarte clinica!
In aceeasi directie, Sistemul a modelat o Justitie care sa nu le puna probleme de nici un fel jecmanitorilor, o Justitie ce incepe sa "respire" azi dar care are inca dusmani ce atenteaza la viata ei.

In aceasta situatie, dea dreptul mizerabila, comatoasa, marea majoritate a populatiei se afla azi in ingrata situatie a "semintelor semanatorului"
 care au nimerit intr-o cultura de maracini si care se sufoca tot mai mult, nereusind sa dea un bun rod!
In atare situatie, momiti cu promisiuni mincinoase catre un trai mai bun, catre o despovarare de prea multelor lor griji , au votat si cred eu ca vor vota in continuare la fel de prost.

Acum stau si eu si ma intreb : cîrteala noastra are ea sanse mari de izbanda?
Eu zic ca da, dar aceasta inseamna sa venim cu un "antidot" credibil la boala numita MINCIUNA, vaccinata de catre actuala guvernare! Pentru aceasta trebuie sa fim credibili, trebuie sa invatam a vorbi romanului de rand pe limba lui si nu pe LIMBA nebuniilor noastre.
Una din cauzele care ne fac pe noi, opozantii actualei guvernari, necredibili, este si ANTICRESTINISMUL AGRESIV al purtatorilor de cuvant, MEDIA !
Atacand Biserica Ortodoxa, clerul ei, impingand politica criticarii constructiei de biserici pana la absurd, nu facem altceva decat sa fim respinsi ca antiromani! ESTE GREU DE PRICEPUT? ATUNCI, NE MERITAM SOARTA PENTRU CA, IATA, SOCIALISTII ACTUALI PROFITA CU SUCCES DE ACEASTA MARE TAMPENIE A NOASTRA!

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA SI SA PRICEAPA!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More