miercuri, 30 octombrie 2013

ASA BOI, ASA DEFILARE!

"Din pricina banilor, multi au pacatuit, si cine cauta sa se imbogateasca isi intoarce ochiul de la dreptate"! Intelepciunea lui Isus Sirah 27: 1.

Ceea ce se intampla azi in Romania noastra inimitabila, are mult legatura cu aceasta inteleapta cugetare a unui intelept al lui Dumnezeu!
Cei mai avari , cei mai tupeisti oameni ai societatii socialiste, cu mirosul lor fin si bine exersat in vechiul regim, simtind trendul lumii spre care ne indrepam in 1989, au sarit in "corabia piratilor", au luat in stapanire timona si comanda "vasului" iar azi, prostimea sufocata, nemancata si fara posibilitatea de a se opune, trage cu greu la ramele hodoroagei.
Cuceriti de iubirea pentru bani aducatori de huzur, de bunastare dar mai ales, de putere, acesti netrebnici s-au unit in clanuri cu drapele, imnuri si culori sub nume de partide politice, au pus piciorul pe gatul unei natii sarace la propriu si la figurat si uitand de Dumnezeu, au stors si continua sa stoarca toata vlaga acestui pamant in propriul lor folos!

Arsenalul armelor lor nu este chiar atat de bogat pe cat credem noi, ba am putea spune ca este foarte sarac, dar are la baza dupa cum spuneam, tupeul, rautatea, desconsiderarea semenilor! Niciunul nu mai pune pret pe dreptate, pe sentimentul de solidaritate, minciuna fiind regina acestor clanuri care, neinteles, cucereste si prosteste extraordinar de usor o masa de milioane de oameni.
De neinteles cum vocile lor gaunoase, rostesc minciunile ranjind pe toate ulitele si prostimea ii urmeaza intr-un mars triumfal, de parca nu ea ar fi pagubita! A trecut mai bine de un an si jumatate in care niciuna din promisiunile facute nu a fost infaptuita, ba chiar s-au adaugat biruri noi, toate fiind impinse in anii ce urmeaza.
Viziunea lor asupra guvernarii acestei tari este tot atat de luminoasa ca o noapte inourata si fara luna, demnitarii sunt incorpore, agramati, tampiti, aroganti, dar toti doctoranzi in arta minciunii si hotiei!

Comparand atitudinea lor ca opozitie din urma cu 2-3 ani cu cea de guvernanti de azi, nu poti sa nu constati o diferenta "ancestrala". Tot ceea ce atunci criticau si condamnau, azi infaptuiesc intr-o veselie de neoprit, uitand sau prefacandu-se a nu-si aminti mai nimic. Ca ei nu vor sa-si aminteasca, aceasta nu mai este o surpriza, surprinzatoare este insa lipsa de reactie a celor ce au crezut in promisiunile lor si i-au votat neconditionat! De ce oare? Chiar nu pot aceste 4-5 milioane de oameni sa inteleaga nici acum teapa care au luat-o? Chiar nu au reusit sa se edifice asupra acestor hiene colorate si botezate drept "partide"?
Azi nu mai vad pe sticla televizoarelor nici o "papusa mapetz" care sa se scuze pentru ajutorul dat acestor "uriasi" ai hotiei si minciunii! Nu le mai vad pe cele doua "babe", Dinescu si Tanase, care faceau spume la gura injurand si blestemand pe Basescu si Boc cu acompaniamentul unor tigani lautari din Cetatea! Unde este Cornel Nistorescu, cel ce impingea gafaind la "caruta" USL? Si chiar daca i-ar critica acum, tot nu i-as da crezare pentru ca de fapt el ar fi nemultumit ca a fost omis de la ciolan., lucru ce nu s-a intamplat cu SR Stanescu!

Nu cred ca este tara in Europa de azi, care sa provoace mai mare uimire, nedumerire si chiar scarba de cat tara aceasta, din cauza calitatii clasei ei politice. Asa cum barbatul este oglinda femeii, tot asa si clasa politica este exponentul, interfata unei natii, iar clasa politica romaneasca este deplorabila! Calitatea ei este acea de "CLOACA DE BOSCHETARI"!
Ce tara este aceasta in care Ministrii Penali, hoti ordinari, gainari tampiti, se lauda cu planurile lor de dezvoltare pentru tara aceasta pe perioade de zeci de ani? Ce planuri pot face acesti banditi pentru o tara pe care au lasat-o in curul gol? Ce credibilitate mai au ei in fata Comunitatii Europene, ce credibilitate mai are Romania pe plaiurile lumii civilizate?

Si totusi romanii marseaza in continuare cu aceeasi boi la carul lor hodorogit, nerusinandu-se de fel!
Probabil ca nou ni se potriveste de minune zicala : "Fecare sac isi are petecul"!
Pai, in acest caz, fie sa ne fie, multi ani cu "bucurie"!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More