luni, 28 octombrie 2013

28 octombrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut." (Confucius)

Preşedintele Traian Băsescu : Pentru o ţară ca România, baza dezvoltării începe de la securitate.

 

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat astăzi, la ceremonia oficială de marcare a începerii lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea antirachetă din cadrul Bazei Deveselu, că pentru o ţară că România baza dezvoltării începe de la securitate, adăugând că el are sentimentul datoriei împlinite.
"Faptul că SUA şi NATO sunt reprezentate la un nivel atât de înalt este pentru noi semnul importanţei pe care o daţi evenimentului de astăzi. Pentru noi, pentru români, evenimentul de astăzi poate are o semnificaţie mai adâncă, iar această semnificaţie este integrarea României în sistemele şi structurile NATO. România intră în clubul statelor membre NATO care vor asigura una din cele mai perfecţionate soluţii de protejare a cetăţenilor europeni şi a cetăţenilor americani împotriva ameninţărilor reale pe care-l reprezintă atacul cu rachete balistice.
Semnificaţia evenimentul de astăzi arată că aliaţii au capacitatea să îşi apare cetăţenii de orice tip de ameninţare", a spus Băsescu, în discursul susţinut la ceremonia de la Deveselu.

"În mod categoric, pentru o ţară că România, baza dezvoltării începe de la securitate. De la securitate încolo, poţi să vorbeşti despre dezvoltare economică şi cetăţeni care trăiesc în siguranţă. În ceea ce ne priveşte, evenimentul de astăzi mai are o semnificaţie, o semnificaţie a încrederii aliaţilor noştri în România. Pentru moment, investiţia de la Deveselu este o investiţie româno-americană, sperăm ca atunci când investiţia va fi terminată şi sistemele operaţionalizate sistemul să fie parte a sistemului de protecţie al NATO", a adăugat preşedintele.

Alin Tişe: PDL nu e de acord cu propunerea USL privind descentralizarea.

Senatorul democrat-liberal Alin Tişe a afirmat că partidul pe care îl reprezintă nu e de acord cu propunerea USL privind descentralizarea, susţinând că USL face "o descentralizare pentru partid, şi nu pentru cetăţeni", punctul de vedere al PDL urmând să fie prezentat şi la întâlnirea de luni după-amiază cu vicepremierul Liviu Dragnea.

"În opinia PDL, marea descentralizare dorită de USL e o mare baronizare. Este rezultatul luptei pentru ciolan între PNL şi PSD. PDL nu e de acord cu propunerea USL de descentralizare, pentru că nu este un proiect de lege, este un proiect prin care USL doreşte să schimbe un şef cu un alt şef, doreşte să schimbe ministrul cu şeful de la consiliul judeţean. USL propune, de fapt, o descentralizare pentru partid şi pentru baronii lor locali, şi nu pentru cetăţenii României", a afirmat Alin Tişe, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.
"În prezent, guvernul USL predă instrumentul de conducere în mâinile baronilor locali. România se transformă astfel într-o adunătură de feude. Descentralizarea USL prin asumare de răspundere fără o dezbatere parlamentară reală este un proiect eşuat, un proiect care pune în pericol însuşi art. 1 din Constituţie, care prevede că România este un stat naţional unitar", a precizat Tişe.

"Cerem dialog, cerem pact naţional, cerem dezbatere, pentru ca acest proiect important pentru România, la fel de important ca şi revizuirea Constituţiei, să poată fi făcut pentru oameni şi nu pentru interesul politic al unui partid", a adăugat Alin Tişe

Mircea Drăghici : PDL face opoziţie din inerţie faţă de asumarea răspunderii Guvernului pe descentralizare.

PDL face opoziţie din inerţie faţă de asumarea răspunderii Guvernului pe legea descentralizării, fără a ţine cont de realităţile din ţară, consideră social-democratul Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor.

"Spre deosebire de PDL, USL propune o descentralizare reală, bazată în urma discuţiilor cu reprezentanţii autorităţilor locale. Tocmai de aceea este nevoie de asumarea răspunderii, pentru a reuşi să prindem în bugetul pe 2014 sursele financiare pentru responsabilităţile care vor fi date primăriilor şi consiliilor judeţene", se arată într-un comunicat transmis luni de deputatul PSD.

"Prin descentralizare, anumite competenţe care aparţin în acest moment Guvernului, prin ministere, vor fi transferate autorităţilor locale. Este vorba de decizii privind serviciile de sănătate publică, protecţia mediului său turismul local, despre decizii privind spitalele dintr-un anumit judeţ care nu se vor mai lua la Guvern, ci se vor lua la nivel local, de către autorităţi alese", precizează Mircea Drăghici.

Victor Ponta: Ne dorim să semnăm Acordul de Parteneriat 2014-2020.

România îşi doreşte să semneze cu Comisia Europeană Acordul de Parteneriat 2014-2020 în prima parte a anului viitor, a declarat luni premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, care a confirmat că, la începutul lui 2014, s-ar putea atinge un consens în această privinţă.

"Am discutat şi vom discuta în continuare elementele principale de strategie pentru noul acord de parteneriat. Suntem absolut deschişi şi ne dorim foarte mult că obiectivele pentru România să fie fixate până la începutul anului viitor şi să fim capabili în prima parte a anului 2014 să semnăm Acordul de Parteneriat", a spus Victor Ponta.
Oficialul european a susţinut, la rândul său, că un consens cu privire la Acordul de Parteneriat ar putea fi atins la începutul anului viitor.
"Am discutat, desigur, despre pregătirea Acordului de Parteneriat şi, într-adevăr, ar fi posibil ca la începutul anului să existe un consens cu privire la Acordul de Parteneriat. Avem nevoie, cu siguranţă, de unele strategii sectoriale, dar ele ar trebui să fie vizibile", a spus Hahn.
Ponta şi Hahn au discutat şi despre stadiul actual al Programelor Operaţionale Sectoriale. În context, premierul Ponta i-a mulţumit comisarului Hahn pentru sprijinul acordat autorităţilor române la îmbunătăţirea capacităţii administrative.

Valeriu Zgonea: Acuzaţiile deputatului Korodi Attila afectează credibilitatea Parlamentului României.

"Acuzaţiile hazardate făcute de domnul Korodi Attila, atât timp cât nu sunt probate, aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului României, fiind făcute din calitatea de membru al Camerei Deputaţilor. Niciun deputat, indiferent de formaţiunea politică din care face parte, nu poate acuza statul român de boicotare a unor manifestaţii fără a avea dovezi clare. În fond, incidentul pe care îl acuză deputatul Korodi Attila ţine de răspunderea unui operator privat de transport şi nu a statului", declară Valeriu Zgonea într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că manifestaţiile şi mesajele care au la bază anumite solicitări ale unei minorităţi etnice ar trebui să păstreze o notă acceptabilă.
Locomotiva trenului care ar fi trebuit să transporte o mie de harghiteni la marşul pentru autonomie teritorială, care a avut loc duminică, în judeţul Covasna, s-a defectat în localitatea Izvoru Mureşului.

Delegaţia FMI discută la Ministerul de Finanţe despre arieratele administraţiei locale.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Andrea Schaechter, discută la Ministerul Finanţelor Publice despre situaţia arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile) administraţiei publice locale şi despre impactul modificărilor legislaţiei, din acest an, asupra reducerii acestora. Potrivit unor surse din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la întâlnirea de la MFP participă secretari de stat din cele două ministere.
Pe agenda discuţiilor, mai figurează măsuri de reducere a stocului de arierate, impozitele pe proprietate, date despre personalul din administraţia publică locală şi serviciile externalizate de aceasta, subvenţiile pentru producătorii de energie termică acordate de administraţia locală, precum şi noua lege a insolvenţei.

Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ  : Aproximativ 200 de profesori au participat la protest.

Aproximativ 200 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ /FSLI/ au protestat astăzi,  de la ora 11,00, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând în principal alocarea unui procent de minimum 6% din PIB pentru educaţie începând din anul 2014.
Cadrele didactice au scandat lozinci precum: "Jos birocraţia!" şi au purrtat pancarde pe care scrie : "În învăţământul românesc birocraţia omoară educaţia" sau "Una este să fii salariat, alta este să fii slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea".

"La protestul de astăzi (luni - n.r.) participă aproximativ 200 de membri de la filialele sector I şi 6 din cadrul FSLI. Principalele noastre revendicări se referă la alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educaţie, modificarea Legii educaţiei naţionale, adoptarea unei legi a salarizării, dar şi la depolitizarea şi debirocratizarea învăţământului. Nu poţi cere calitate în actul de învăţământ atâta timp cât un profesor debutant primeşte doar 200 de euro", a spus Sorin Dragne, preşedintele filialei sector I a FSLI.
În paralel cu protestul din Piaţa Victoriei, membrii FSLI au protestat şi la sediul Uniunii Social Liberale.  Protestul de astăzi, din Piaţa Victoriei  va fi  reluat marţi şi miercuri, între orele 10,00 - 12,00.

Miting de solidaritate cu marşul secuimii în apropierea ambasadei României din Budapesta.

Mii de persoane au pornit în marş duminică spre Ambasada României din Budapesta, unele purtând o pancartă pe care scria "Autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc", în timp ce altele au scandat "Ţinutul Secuiesc nu este România", notează Associated Press. Mitinguri au fost de asemenea organizate în oraşele Debreţin şi Szolnok. Forumul Uniunii Civice, care a organizat demonstraţiile în Ungaria, a declarat că va trimite o petiţie Uniunii Europene şi Guvernului român pentru a lua în considerare cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc.                 
Astăzi, etnicii maghiari reprezintă circa 6% din populaţia României, aminteşte AP.
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, duminică, pentru Associated Press că ei doresc autonomie teritorială pentru a-şi menţine identitatea etnică şi pentru creştere economică.

Turcia  : Poliţia  a folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea unei manifestaţii la Ankara.

Poliţia turcă a folosit luni tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 2.000 de persoane care protestau la Ankara după ce un tribunal a refuzat arestarea unui poliţist acuzat de uciderea unui manifestant în cursul verii trecute, informează AFP.
Mulţimea adunată în faţa tribunalului a scandat sloganuri antiguvernamentale pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor, provocând intervenţia poliţiei. Audierea a fost amânată pentru 2 decembrie. Turcia a fost marcată în luna iunie de o revoltă fără precedent de la venirea la putere în 2002 a partidului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan. Sute de mii de turci au ieşit în stradă timp de trei săptămâni pentru a cere demisia lui Erdogan, acuzat de derivă autoritară şi de intenţia 'islamizării' societăţii turce. Ciocnirile dintre poliţie şi protestatari s-au soldat cu moartea a şase persoane.

ŞTIRI METEO

Marţi, 29 octombrie 2013, vremea în România rămâne caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 18 … 24 de grade Celsius şi minime de 4 … 14 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în extremitatea de nord-vest a teritoriului, unde, spre seară și noaptea, izolat, va ploua slab. La orele dimineții, pe arii restrânse va fi ceață, posibil asociată cu burniță, cu precădere în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat.
În Bucureşti vremea rămâne mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade, ușor mai scăzută în zona periferică. În orele dimineții, trecător vor fi condiții de ceață.

PERSONALITĂŢI

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti, (n. 28 octombrie 1963 în Cinecittà, Roma Italia) este cel mai prolific muzician italian din toate timpurile. Vocalist de rasă, mai cântă de asemenea la chitară, pian și baterie.Este deasemenea compozitor şi textier, aproape toate cântecele sale purtând semnătura sa.
Fiul unui cântăreț amator, Rodolfo Ramazzotti, și al Raffaellei Molina, Eros (nume complet Eros Walter Luciano) demonstrează de mic o predispoziție pentru muzică, arătându-se interesat, de la început, de pian și de chitară. După absolvirea liceului, dă examen la Conservator, dar este respins. Se înscrie la contabilitate, însă după trei ani abandonează studiile.
După o încercare eșuată a familiei de a emigra în Australia, petrece un an întreg studiind limba engleză.Fan al echipei Juventus, Eros este unul dintre jucătorii cei mai înzestrați ai Naționalei de Fotbal a Cântăreților, pe poziția de atacant. Din 1992 până în 2004 a fost și Președintele asociației Naționalei de Fotbal a Cântăreților.
În 1981, participă la Concursul Voci Nuove la festivalul de la Castrocaro, unde cântă melodia Rock 80 scrisă cu câțiva ani în urmă.


Victoria le revine lui Zucchero și Fiordalisei, dar, înainte de spectacol, Gianni Ravera îl puse să cânte, alături de toți ceilalți tineri talentați, în fața diverșilor reprezentați ai caselor discografice. A fost remarcat numai de doi, Roberto Galanţi și baronul Lando Lanni, fondatori și asociați ai noii case discografice milaneze DDD - Drogueria di Drugolo.
Cei doi, pentru a nu influența alegerea, au votat separat și amândoi au fost fascinați de timbrul acela nazal, pe care, cu timpul, toată lumea a învățat să-l recunoască; același Ravera a fost cel care a negociat, după aceea, oferta contractului în biroul său de la Roma.
În 1982, participă la Un disco per l'estare, la saint-Vincent, cu piesa Ad un amico, compusă de Roberto Colombo și dedicată unui prieten din copilărie dispărut prematur.
Prima apropiere serioasă de lumea muzicală datează din 1983, la Castelli Romani, când participă la un eveniment muzical unde interpretează Pezzi di vetro, de Francesco de Gregori.

Julia Roberts

Julia Roberts (n. 28 octombrie 1967) este o actriță americană de film, mătușa Emmei Roberts, câștigătoare a premiului Oscar, pentru cel mai bun rol feminin din filmul inspirat de realitate, Erin Brockovich.
În "Rețeaua Miraculoasă", ea este vocea personajului Charlotte.
Pe numele său adevărat Julia Fiona Roberts s-a născut în Atlanta, Georgia, fiica lui Betty Lou și Walter Grandy Roberts. Părinții săi au fost baptiști și catolici și ea a crescut în religia romano-catolică. Fratele său mai mare, cu care o perioadă, a fost certată , Eric Roberts și sora sa Lisa Roberts Gillan sunt ambii actori. Părinții săi au fost actori și ei, dar și scenariști, au fondat Școala de Actorie din Atlanta. În cadrul grupei de copii, ei au lucrat inclusiv cu micuțul lui Martin Luther King.

În semn de mulțumire, acesta i-a plătit acesteia spitalizarea atunci când a născut-o pe micuța Julia. Pentru că părinții au divorțat în 1971, Julia Roberts s-a mutat într-o suburbie a Atlantei. Tatăl ei însă a decedat când ea avea doar zece ani. În acest timp, mama ei se recăsătorise deja cu Michael Motes, cu care au avut încă o fiică, Nancy Motes.
În școală, Julia Roberts a cântat la clarinet într-o formație. Visul ei de copil a fost să devină veterinar, dar după terminarea liceului, frații săi au convins-o să urmeze o carieră în actorie. Mai întâi s-a înscris la o agenție de modele, iar în curând avea să devină actrița celebră din Pretty Woman.



S -AU ÎNTÂMPLAT ÎN 28 OCTOMBRIE......................

Evenimente

    1538: Papa Paul al III-lea înființează la Santo Domingo prima universitate din Lumea Nouă.
    1636: Cambridge (SUA): Întemeierea Universității Harvard în Massachusetts.
    1746: Limă a fost devastată de un cutremur de 8,4 grade care a făcut peste 6.000 de morți.
    1834: Ziua neagră a aborigenilor australieni, măcelăriți de coloniști britanici: evenimentul cunoscut cu numele de Battle of Pinjarra pe Swan River Colony; (Pinjarra, Western Australia).
    1848: A început primul raliu în Spania: Barcelona - Mataró.
    1860: La Nice, în Franța s-a deschis primul magazin exclusiv pentru femei; « A la ville de Nancy ».
    1868: Statele Unite ale Americii: Thomas Edison înregistrează primul său brevet.
    1869: Dimitri Mendeleev a elaborat Sistemul Periodic al Elementelor.
    1919: La cererea Congresului american președintele Woodrow Wilson își dă veto-ul și începe prohibiționismul.
    1941: Holocaust în Kaunas, Lituania: SS-ul nazist a organizat masacrul a peste 9.000 de evrei în ghetoul din Kaunas.
    1942 :  Superstrada Alaska este gata.
             :  2.000 de copii evrei și 6.000 de adulți din Cracovia au fost deportați în lagărul de exterminare de la Belzec, în Germania.
    1943: Realizarea ipoteticii operațiuni militare: Experimentul Philadelphia.
    1948: chimistul suedez Paul Müller primește Premiul Nobel pentru Chimie; descoperirea proprietăților insecticidului DDT.
    1954  : Ernest Hemingway primește Premiul Nobel pentru literatură.
    1981: San Francisco, este fondată trupă de hard-rock Metallica.
   

S -a născut în............

    1466: Erasmus din Rotterdam, scriitor, filosof olandez (d. 1536)
    1585: Cornelius Jansen, teolog olandez
    1697: Canaletto, pictor italian (d. 1768)
    1751: Dmytro Bortnjanskyj, compozitor ucrainian
    1961: Antal Acsay, scriitor, istoric, și critic literar maghiar (d. 1918)
    1874: Constantin I. Parhon, medic român
    1906: Dimitrie Ioan Mangeron, matematician român (d. 1991)
    1909: Francis Bacon, pictor britanic
    1914: Jonas Edward Salk, bacteorolog american
    1931: Ilarion Ciobanu, actor român de film (d. 2008)
    1954: Ioan Hoban, politician român
    1955: William Henry „Bill“ Gates, întreprinzător american (Microsoft)
    1963: Eros Ramazzotti, cântăreț pop italian
    1967: Julia Roberts, actriță american

Decese............................... 


     1704: John Locke, filozof englez (n. 1632)
      1916: Cleveland Abbe, astronom și meteorolog american
      1924: Walter Boveri, industriaș, cel care a înființat Brown, Boveri & Cie (BBC)
      1952: Mircea Vulcănescu, filosof, sociolog, economist și profesor de etică român (n. 1904)
      1965: Lucian Grigorescu, pictor român (n. 1894
      1974: Ion Panu-Huber, inginer geolog român (n. 1904)
      1981: Eugen Pora, zoolog și oceanograf român (n. 1909)
      1999: Dinu Giurgiu, compozitor român de muzică ușoară (n. 1943)
      2001: Ion Popescu-Negreni, pictor român (n. 1907)
      2005: Ion Irimescu, sculptor român, membru al Academiei Române (n. 1903)
      2008: Dina Cocea, actriță româncă de teatru și film (n. 1912)
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More