miercuri, 2 octombrie 2013

Sting


            Sting

Gordon Matthew Thomas Sumner, CBE (n. 2 octombrie 1951), cunoscut sub numele de scenă ca Sting, este un muzician englez din Wallsend, Newcastle-upon-Tyne. Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor și basist al trupei rock The Police din anii 1970–1980. Ca muzician solo și ca membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de înregistrări, și a fost distins cu șaisprezece premii Grammy.

Sumner s-a născut în Wallsend lângă Newcastle-upon-Tyne în nordul Angliei, fiu al Audrey Cowell și al soțului ei Ernest Sumner. Este cel mai învârstǎ din cei patru copii, având un frate Philip, și două surori Angela și Anita. Tatăl său era patronul unei lăptării, iar de când era copil îl asista des dis-de dimineață să livreze laptele. Sumner a fost crescut în biserica Romano-Catolică bunicii sale care era o moștenire părintească, fiind o familie irlandeză.


El a terminat liceul St. Cuthbert's Grammar School în Newcastle upon Tyne şi apoi University of Warwick în Coventry din care pleacă după un semestru. În acest timp, el umbla adesea în cluburi precum Club-A-Go-Go. Aici el îi urmărea pe Jack Bruce and Jimi Hendrix iar mai târziu a fost influențat de muzică. După muncă sa de şofer de autobuz, muncitor în construcție și ofițer de taxā, participa la Northern Counties Teachers' Training College, unde mai târziu va face parte din Northumbria University, din 1971 până în 1974. Atunci devine profesor la St. Paul's First School în Cramlington timp de doi ani.


De la o vârstä fragedä Sumner voia să fie muzician. Primul sǎu aranjament muzical a fost oriunde ar fi primit o slujbă, interpretând cântece după amiază, în weekend, în timpul vacanței de la colegiu și la predare. El interpreta cu formații locale de jazz precum Phoenix Jazzmen, the Newcastle Big Bând, și Last Exit.


Sting afirmă că și-a primit porecla decând era cu formația Phoenix Jazzmen. Într-un concert purtase un pluover cu dungi negre și galbene, iar leader-ul formației Gordon Solomon observase că arată precum o albină. Și a primit numele de scenă „Sting” („înțepătură”).



Folosește porecla pretutindeni, cu excepția documentelor oficiale. La o conferință de presă filmată în filmul Bring On The Night a spus în glumă "Copiii mei îmi spun Sting, mama mea îmi spune Sting, dar cine este acest personaj Gordon ?"


În ianuarie 1977, Sting se mutase de la Newcastle la Londra, și imediat după s-a alăturat lui Stewart Copeland și Henry Padovani (mai târziu fiind înlocuit de Andy Summers) înființând formația The Police. Între anii 1978 și 1983, cinci albume au ajuns în top și au câștigat șase premii Grammy Awards.


Deși muzica lor era inițial punk inspirat, The Police imediat au schimbat genul în reggae-tinged rock și minimalist pop.

Ultimul lor album, Synchronicity, care include cel mai cunoscut cântec al lor, Every Breath You Take, a fost lansat în 1983.

Deși nu s-au destrămat oficial după ultimul lor album, formația a decis a lucreze la proiecte solo. Pe când anii treceau, membrii formației, în special Sting, au negat posibilitatea unei reformări. Dar în 2007, formația s-a reformat anunțând tot odată un turneu global.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More