duminică, 27 octombrie 2013

27 octombrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Oamenii cred orice. Ei fac asta pentru că vor ca lucrul respectiv să fie adevărat, sau pentru că se tem că este adevărat."(Terry Goodkind)

Preşedintele Traian Băsescu: Lumea poate exista fără politicieni, fără marinari nu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat sâmbătă, la cea de-a XIV-a Adunare Generală a Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor Maritime.

"Nimeni nu-şi poate imagina lumea fără cei pe care dumneavoastră îi pregătiţi. Poate fără politicieni da, dar fără marinari nu. (...) Ştiţi foarte bine că nu pregătiţi oameni care vor lucra într-un birou, pregătiţi oameni care, dincolo de a avea cunoştinţele tehnice şi deprinderi practice, trebuie să mai aibă acea tărie a omului care înfruntă natura şi nu o înfruntă oricum, ci o înfruntă şi câştigă. De aceea, cred că învăţământul de marină, dincolo de a pregăti tehnicieni, manageri, buni practicieni, trebuie să aibă un sistem de selecţie a calităţii celor care intră în învăţământul de marină. Nu-ţi poţi imagina pe puntea de comandă a unui mare petrolier un om slab, un om care să-şi pună problema dacă învinge el sau natura, sau furtună, un om care să nu fie capabil să-şi sacrifice timpul de odihnă pentru a sta acolo unde trebuie pe puntea de comandă sau în compartimentul 'maşini' pe timp de furtună. Trebuie oameni rezistenţi, puternici, oameni are să aibă acea educaţie pe care oamenii care trăiesc la uscat nu au cum să o dobândească, oameni care să preţuiască mai mult fierul decât pe el însuşi", a subliniat şeful statului.

Kelemen Hunor : Autonomia nu înseamnă să luăm ceva de la cineva, ci să acţionăm în interesul cuiva.

"Marele marş al secuilor" va avea loc, astăzi, în judeţul Covasna, iar la manifestare sunt aşteptaţi peste 150.000 de maghiari, care să protesteze faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern şi pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.
Evenimentul va începe la ora 11.00, cu slujbe ecumenice, iar marşul propriu-zis la ora 12.00 şi se va desfăşura de-a lungul DN 11, manifestanţii pornind din 14 locuri şi urmând să formeze, la finalul marşului, un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău.
Potrivit mesajului lui Kelemen Hunor adresat participanţilor la marşul secuilor postat, sâmbătă, pe site-ul UDMR, evenimentul doreşte să demonstreze forţa comunităţii maghiare, că există voinţa necesară de a avea o atitudine unitară pentru Ţinutul Secuiesc, pentru viitorul Ţinutului Secuiesc.

"27 octombrie este o zi importantă pentru noi toţi. UDMR va participa şi ca organizator la "Marele marş al secuilor". Avem nevoie atât de tineri, cât şi de intelectuali, de vârstnici şi de agricultori, deopotrivă. Avem nevoie de întemeierea unui cămin, de dezvoltarea pământului natal, de fiecare om din jurul nostru. Dorim să demonstrăm forţa comunităţii noastre, faptul că avem voinţa necesară de a munci împreună şi de a avea o atitudine unitară pentru Ţinutul Secuiesc, pentru viitorul Ţinutului Secuiesc, pentru pământul nostru natal. Atunci când decidem asupra sorţii Ţinutului Secuiesc, de fapt decidem asupra viitorului familiilor şi comunităţii noastre. Noi vrem şi ne dorim să avem o formă de autonomie care să ne permită să decidem singuri în privinţa obiectivelor noastre. Am afirmat în nenumărate rânduri, repetăm şi azi: în viziunea noastră, autonomia nu înseamnă să luăm ceva de la cineva, ci să acţionăm în interesul cuiva", a arătat Kelemen.
Liderul UDMR a adăugat că, prin năzuinţele de autonomie ale maghiarilor, aceştia nu vor să priveze pe nimeni şi de nimic.

"Nici pe români, nici pe maghiari, nu vrem să luăm nici bunuri, nici proprietăţi, nici decizii, nici drepturi. Cerem însă, ca noi, secuii, maghiarii din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc, să avem puterea de a decide singuri în chestiunile care ne privesc", a subliniat Kelemen Hunor.
Reprezentanţii UDMR au anunţat, sâmbătă, că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, se va alătura participanţilor la marş la slujba ecumenică din Târgu Secuiesc, în timp ce vicepreşedintele politic, Borbély László, va fi prezent la Ozun.

Gheorghe Falcă: Rămân în continuare interesat de ceea ce înseamnă unificarea dreptei.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă  fost ales sâmbătă, preşedinte al O.J.PDL Arad. În favoarea sa au votat 351 delegaţi, în vreme ce contracandidatul său, Nicolae Ioţcu, preşedinte al CJ Arad, a obţinut 295 de voturi, 14 buletine fiind anulate.
Noul preşedinte al organizaţiei PDL Arad, Gheorghe Falcă, a spus că alegerea să nu-i va modifica priorităţile politice, el declarându-se în continuare interesat de procesul de 'unificare a dreptei'.

"Pentru mine acest succes nu este unul care va avea darul de a-mi schimba opţiunile politice. Rămân în continuare interesat de ceea ce înseamnă unificarea dreptei atât în Arad cât şi în politica naţională. Desigur că PDL, prin politici de dreapta, prin comunicare cu electoratul de dreapta, poate să pregătească o alternativă pentru România. Proiectul meu 'Societate Vie pentru România 2020' are în interior exact soluţii pentru relaţionarea partidului cu Dreapta românească, cu cetăţenii din această zonă a politicii româneşti şi evident, vom căuta să câştigăm într-o cât mai mare măsură încrederea acelor oameni, care au fost cândva alături de noi, dar s-au îndepărtat', a declarat, sâmbătă, Gheorghe Falcă.

Ioan Bălan : Cătălin Predoiu, votat în Moldova de 87,62% .

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a obţinut peste 91% din voturile membrilor PDL Suceava pentru a fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2014, a declarat sâmbătă vicepreşedintele PDL pentru Regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Bălan. În cursul zilei de sâmbătă s-au desfăşurat, în cele şase judeţe din Regiunea de Nord-Est alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie.
Potrivit lui Bălan, în urma contabilizării voturilor din Regiunea Nord-Est, Cătălin Predoiu a fost votat de 87,62% din membrii PDL care au venit la vot, Gheorghe Falcă - de 10,38%, iar Simona Creţu - de 1,67%.

Victor Ponta: Rectificarea bugetară va fi negativă.

Premierul Victor Ponta a reamintit, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că rectificarea bugetară va fi una negativă, pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat iniţial.

"Da, normal, pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat, în primul rând la impozitul pe profit. La accize şi la TVA lucrurile merg destul de bine, însă în special la impozitul pe profit aici partea cea mai mare a fost prognozat un impozit pe profit din partea sistemului bancar, care nu s-a mai realizat pentru că, ştiţi bine, s-au schimbat reglementările, dar şi din partea altor firme, foarte multe intrate în insolvenţă, unele pe bună dreptate intrate în insolvenţă, altele intrate în insolvenţă ca să nu plătească taxe, că aşa au văzut că se poate", a arătat primul ministru.

"Toată lumea protestează. Soluţiile nu sunt decât să combatem evaziunea sub toate formele, şi a celor care sunt în insolvenţă şi fac evaziune fiscală, şi a celor care nu vor să plătească taxe, deşi au de unde, şi finalizarea procedurii de restructurare a ANAF-ului şi a Direcţiei Generale Antifraudă. În mod sigur vom avea de pus nişte bani în plus, nu de tăiat, la rectificarea bugetară, şi pentru salariile profesorilor, şi pentru sănătate, şi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Miercuri este rectificarea bugetară", a declarat premierul.
"Din păcate, ANAF-ul şi la Ministerul de Finanţe nu s-au strâns toţi banii prognozaţi, avem încasări suplimentare în special prin deblocarea tuturor fondurilor europene. Mergem înainte şi nu mergem chiar atât de rău, dar e evident că bani foarte mulţi nu sunt. O să facem o analiză la sfârşitul anului şi dacă ANAF-ul tot nu funcţionează, sigur că vom lua şi măsuri", a mai spus Victor Ponta.

Andrei Gerea: Este obligatoriu să explorăm gazele de şist, să vedem dacă avem ce exploata.

"Avem de câştigat o concurenţă pe o piaţă aproape monopolistă, care nu ne asigură o variaţie normală, concurenţială, a preţurilor. Acum nu avem altă sursă pentru suplimentarea nevoilor noastre de gaz decât Gazprom. Odată cu prezenţa unui alt furnizor pe piaţa românească, în mod evident, preţurile se vor duce în jos', a explicat şeful de la Economie. El a punctat faptul că, în prezent, nici măcar nu se cunoaşte dacă România dispune de astfel de zăcăminte.
"Vorbim doar teorie în momentul de faţă, pentru că nu ştim care este capacitatea acestor zăcăminte, pentru că nu a fost nici măcar explorată. S-a încercat începutul exploatărilor undeva în Vaslui şi aţi văzut ce tărăboi a ieşit. Suntem la debutul explorărilor, nu ştim despre ce cantitate vorbim, de aceea nici nu ştim ce se va întâmpla peste cinci ani, când vom avea o hartă completă', a arătat Gerea.
Ministrul a subliniat importanţa existenţei unei hărţi a resurselor din subsolul românesc.
"Eu zic că este obligatoriu să explorăm, pentru că este obligatoriu să avem o imagine clară a resurselor subsolului, deoarece ne dorim cu toţii să avem ce exploata. După ce vom şti ce avem de exploatat şi care vor fi câştigurile noastre..., pentru că dacă avem o cantitate foarte mare, în mod evident, România va avea numai de câştigat', a spus Andrei Gerea.

Leonard Orban: Companiile din Belgia care operează în România, interesate să utilizeze fonduri comunitare.

Companiile din Belgia care operează în România sunt interesate să utilizeze fonduri comunitare, iar în acest sens stabilirea de contacte între autorităţile locale şi mediul de afaceri din cele două ţări la Forumul cooperării descentralizate dintre România-Belgia reprezintă un important pas înainte, a declarat sâmbătă fostul ministru al afacerilor europene Leonard Orban.
Leonard Orban a vorbit la forumul de la Leuven despre tranziţia de actuala perioadă de programare la noul cadru financiar 2014-2020, prilej cu care a abordat schimbările de orientare la care autorităţile române şi beneficiarii de proiecte vor trebui să se adapteze.
"În primul rând, este o ocazie foarte bună de a stabili contacte atât între autorităţile locale din România şi din Belgia, cât şi cu alţi reprezentanţi din mediul de afaceri, ONG-uri, şi acesta este un foarte important pas înainte. Eu, sigur, acum în postura de reprezentant al mediului privat, pot să spun că am avut o serie întreagă de întâlniri cu companii din Belgia care operează în România, care au aici un număr important de angajaţi şi care sunt interesate să utilizeze fonduri comunitare. Desigur că este un lucru îmbucurător pentru că, până la urmă, în măsura în care vor reuşi să facă acest lucru, nu numai că vom avea o rată mai ridicată de absorbţie a fondurilor, dar inclusiv se vor crea locuri de muncă, vom avea întreprinderi care funcţionează în România şi care vor avea o competitivitatea ridicată. De aceea am acceptat să vin la acest forum şi cred că e o ocazie foarte bună şi cred că este foarte util", a declarat Orban în marja forumului.

Portugalia  : Mii de persoane au manifestat  împotriva politicilor de austeritate.

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona împotriva politicii de austeritate aplicată în Portugalia în schimbul ajutorului financiar acordat de creditorii externi (UE-BCE-FMI).
dunări au avut loc şi la Porto (nord) şi în alte oraşe la apelul mişcării cetăţeneşti "Creditorii să meargă în iad", parte a mişcării Indignaţilor.
"Există o problemă: guvernarea din stradă", "euro conduce ţara, referendum imediat", "nu creditorilor, nu foametei", se putea citi pe pancartele şi afişele mulţimii din Lisabona. Manifestanţii s-au adunat în centrul istoric al capitalei portugheze înainte de a defila paşnic în direcţia Parlamentului. Iniţial, mobilizarea părea mai slabă decât manifestaţiile organizate de aceeaşi mişcare la 15 septembrie 2012 şi apoi la 2 martie, cu participarea a sute de mii de persoane. Protestatarii au denunţat noile măsuri de austeritate anunţate pentru 2014 în cadrul programului negociat de Portugalia cu Uniunea Europeană şi FMI, în schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat în 2011.

Bulgaria  : Universitatea din Sofia, ocupată de studenţi care cer demisia Guvernului bulgar.

Principala clădire a Universităţii din Sofia a fost ocupată sâmbătă de zeci de studenţi care cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de premierul Plamen Oreşarski. Aproximativ 70 de studenţi au petrecut noaptea în sediul Universităţii din Sofia, blocând intrările şi afişând pancarte pe care scria "Ocupaţie". Protestatarii cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de tehnocratul Plamen Oreşarski.
"Suntem pregătiţi să menţinem blocada până când vor fi satisfăcute revendicările", a declarat Borislav Rangelov, unul dintre liderii mişcării studenţeşti.
Rectoratul Universităţii din Sofia a decis anularea cursurilor programate luni. "Conducerea Universităţii înţelege acţiunea studenţilor, o reacţie la lipsa principiilor morale în viaţa politică şi la lipsa de interes pentru viitorul tinerilor", a declarat rectorul Universităţii, Ivan Ilcev, cerând totuşi eliberarea sediului instituţiei de învăţământ.

Turcia  : Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru dispersarea unei manifestaţii.

Poliţia turcă a utilizat, sâmbătă, gaze lacrimogene pentru dispersarea a aproximativ 100 de studenţi care protestau la Ankara faţă de tăierea arborilor dintr-un campus universitar, mai mulţi manifestanţi fiind reţinuţi. Potrivit mişcării studenţeşti de stânga Genç-Der, care a organizat protestul în Piaţa Kizilay din Ankara, 26 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine.
Manifestanţii intenţionau să meargă în centrul oraşului şi să planteze arbori într-un spaţiu public. Proteste au loc constant, de câteva săptămâni, la Ankara şi în alte oraşe turce faţă de construirea unei autostrăzi prin campusul Universităţii Politehnice Orientul Mijlociu (ODTU), un proiect controversat criticat de studenţi.
Premierul Recep Tayyip Erdogan a denunţat "acte de banditism modern", referindu-se la protestele studenţilor care se opun autostrăzii.

ŞTIRI METEO

Luni, 28 octombrie 2013, temperaturile se mențin mai ridicate decât în mod normal la această dată, cu maxime cuprinse între 16 și 25 de grade Celsius şi minime de 2 … 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua în regiunile nordice și nord-estice, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte.

Şi în Bucureşti valorile termice se menţin pe aceleaşi coordonate, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar minima va fi de 9…10 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

PERSONALITĂŢI

Niccolò Paganini

Niccolò Paganini (n. Genova, 27 octombrie 1782 - d. Nişă, 27 mai 1840) a fost un violonist, violist, chitarist și compozitor italian. Este unul din cei mai faimoși virtuozi ai viorii și este considerat unul dintre cei mai mari violoniști din toate timpurile, având o intonație și o tehnică inovativă perfecte. Înainte de a deveni un virtuoz, aflat permanent în turnee, Paganini a fost angajat ca violonist la proaspăt înființata "Orchestră Națională" din Lucca. Din cauza dificultăților materiale prin care trecea orașul, orchestra a fost desființată la scurt timp. În 1805, Napoleon i-a atribuit principatul Lucca surorii sale, Elisa Bacchiocchi, care, în 1806 l-a invitat pe Paganini să se angajeze în orchestră de cameră a Curții, ca al doilea violonist. După ce și această orchestră a fost desființată, Paganini a devenit membru al cvartetului de coarde al familiei ducale și a început să-i dea lecții de muzică tânărului prinț și să dirijeze spectacole de operă. În 1809, invocând motive personale, Paganini a părăsit activitățile din Lucca, și a început o viață de turnee.

Pentru promovarea activității concertistice a violoniștilor debutanți, începând din 1954, la Genova are loc la Teatrul Carlo Felice în lunile septembrie și octombrie Premiul Paganini sau Concursul internațional de vioară „Niccolò Paganini”. După primele 49 de ediții anuale, începând de după 2002 concursul se ține la fiecare doi ani.

Otto Wichterle

Otto Wichterle ( n. 27 octombrie 1913 Prostejov - d. 18 august 1998 Stražisko ) a fost un  om de știință și inventator ceh, care a lucrat în special în domeniul  chimiei organice macromoleculare, al cărui fondator este. Este renumit pentru descoperirile și invențiile sale,  a contribuit la o îmbunătățire substanțială și extinderea la nivel mondial a  lentilelor de contact moi . Aceste rezultate s-au bazat pe munca sa de cercetare  în domeniul  hidrogelurilor. Wichterle este, de asemenea, renumit pentru descoperirea  fibrelor sintetice - nylon.
Tot chimistul ceh Otto Wichterle a inventat şi prima soluţie de întreţinere pentru lentile.

Andrei Filotti

Andrei Filotti (n. 27 octombrie 1930, București, România) este un inginer hidroenergetician român, specialist în gospodărirea apelor. În perioada 1961-1962 a fost coordonatorul elaborării Planului Național de Amenajare a Apelor din România care stabilea orientarea dezvoltării în scopuri multiple a apelor în deceniile următoare; în continuare a avut responsabilitatea coordonării încadrării noilor lucrări în prevederile acestui plan atât în ceea ce privește satisfacerea cerințelor de apă ale folosințelor cât și pentru combaterea inundațiilor și protecția calității apelor. A efectuat cercetări în domeniul gospodăririi apelor având contribuții esențiale în aplicarea modelării matematice și a calculelor de eficiență economică în acest domeniu. De asemenea a predat cursul de gospodărire a apelor și de îndiguiri și regularizări la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare a Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu. A părăsit România în 1982 lucrând în calitate de consilier șef al Secretariatului Națiunilor Unite, coordonând proiecte în India, Bangladesh, Ciad, Nigeria, Senegal și diferite alte țări. După pensionarea sa a continuat să lucreze în calitate de consultant pentru diferite organizații internaționale, concentrându-se asupra activităților de combatere a corupției.

Mihaela Mihai

Mihaela Mihai (n. 27 octombrie 1946, Giurgiu), pe numele adevărat Mihaela-Maria Neagu, este o cântăreață româncă. A urmat școala și liceul de muzică, a luat lecții de pian și vioară. Absolventă a Conservatorului Național de Muzică - București. Premiul 1 la Festivalul Internațional „Coupe d'Europe du Tour de Chant” - Belgia 1971.
A jucat în trei filme românești de lung metraj: Cartierul veseliei (1964), Asediul (1970), Bariera (1972). În urma semnării unui contract cu casa de discuri Phonogram din Franța, se stabilește în 1975 la Paris.
A revenit în România în 1990. Primită cu ostilitate de compatrioți, se întoarce la Paris. Este inițiatoarea și președinta Uniunii Artiștilor Liber Profesioniști din România (U.A.L.P.R.- Artis).


Este autoarea Legii 109/2005 privind indemnizația pentru activitatea de liber profesionist a artiștilor interpreți sau executanți din România (Legea „Mihaela Mihai”).
Este membră a S.A.C.D. - Paris (Societe des Compositeurs et Auteurs Dramatiques).

S -AU ÎNTÂMPLAT ÎN 27 OCTOMBRIE.....................

Evenimente

    1492: Cristofor Columb descoperă Cuba.

Republica Cuba este o țară insulară în nordul Americii centrale, situat pe cea mai mare insulă din Antile, care se află la confluența Mării Caraibelor, al Golfului Mexic și Oceanului Atlantic. La nord se află SUA și Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est Haiti. Cuba este împărțită în 14 provincii cu 169 de municipalități și o municipalitate specială (Isla de la Juventud). Cuba este un stat socialist, sau o republică parlamentară condusă de un partid comunist care deține monopolul puterii politice.
Pentru mai multe decenii, Cuba a primit un ajutor (subvenție) masiv din partea URSS, în schimbul zahărului cubanez, sovieticii livrând petrol. O parte din cantitatea aceasta de petrol era consumată în Cuba, iar restul era vândut pe piața mondială pentru un profit de câteva miliarde de dolari. În schimbul acestei subvenții sovietice, Cuba sprijinea mișcărle comuniste din toată America Latină (printre altele: Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Columbia și Chile) și din Africa (Angola, Mozambic și Etiopia). Numai în Angola existau peste 50.000 de militari cubanezi. Colapsul Uniunii Sovietice din 1991 i-a dat o lovitură economică grea Cubei, iar când sovieticii au încetat acordarea ajutorului anual de 6 miliarde de dolari , guvernul comunist a chemat populația la "perioadă specială" de refacere.



    1726: Premiera mondială a cantatei Ich will den Kreuzstab gerne tragen de Johann Sebastian Bach.
    1873: Joseph F. Glidden, un fermier american, a inventat sârma ghimpată.
    1904: S-a dat în folosință prima linie a metroului din New York City, linie ce leagă primăria orașului de cartierul Harlem.
    1934: Începe marșul de 100.000 comuniști sub conducerea lui Mao Zedong prin China (Marșul cel Lung).
    1938: Americanul Du Pont a anunțat denumirea primei fibre sintentice, nylon (65 de ani).
    1938: Este inaugurată, la Târgu Jiu, "Coloana fără sfârșit", celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși.
    1948: Se înaintează guvernului Petru Groza "statutul de organizare, conducere și administrare al Cultului catolic de toate riturile din România".
    1953: Testul nuclear britanic Totem 2 este detonat la Emu Field, Australia.
    1978: Președintele egiptean Anwar Sadat și premierul israelian Menahem Begin au primit Premiul Nobel pentru Pace pentru acordurile încheiate în Orientul Mijlociu.

S -a născut în.............

    1728: James Cook, navigator britanic (d. 1779)
    1744: Mary Moser, pictor englez (d. 1819)
    1782: Niccolò Paganini, compozitor, violonist italian (d. 1840)
    1811: Isaac Merrit Singer, industriaș, inventator american (d. 1875)
    1907: Károly Acsády, scriitor, poet și jurnalist maghiar (d. 1962)
    1913: Otto Wichterle, inventatorul lentilelor de contact (d. 1998)
    1914: Dylan Marlais Thomas, poet englez (d. 1953)
    1923: Roy Fox Lichtenstein, pictor american (d. 1997)
    1930: Andrei Filotti, inginer român, specialist în gospodărirea apelor
    1931: Nawal El Saadawi, scriitor egiptean
    1932: Sylvia Plath, poetă, eseistă americană (d. 1963)
    1934: Sanda Toma, actriță româncă de teatru și film
    1936: Dumitru Furdui, actor român de teatru și film (d. 1998)
    1946: Mihaela Mihai, cântăreață româncă
    1952: Roberto Benigni, actor italian
    1962: Teodora Mareș, actriță româncă de teatru și film
  

Decese...............................

    1553: Michel Servet, medic și teolog spaniol (n. 1511)
    1845: Jean Peltier, fizician francez (n. 1785)
    1936: Bogdan Amaru, prozator, dramaturg, eseist român (n. 1907)
    1938: Alma Gluck, cântăreață americană (n. 1884)
    1954: Franco Alfano, compozitor italian (n. 1875)
    1968: Lise Meitner, fiziciană austriacă (n. 1878)
    1980: John Hasbrouck van Vleck, fizician american, laureat al Premiului Nobel (n. 1899)
    1985: Alice Botez, prozatoare româncă (n. 1914)
    1992: David Bohm, fizician (fizica cuantică) american (n. 1917)
    1999: Rafael Alberti, poet spaniol (n. 1902)

1 comentarii:

Acum dețin o afacere proprie cu ajutorul Elegantloanfirm cu un împrumut de 900.000,00 USD. la 2% tarife, la început, am învățat, a fost o glumă până când cererea mea de împrumut a fost procesată în cinci zile lucrătoare și fondurile solicitate mi-au fost transferate. acum sunt un mândru proprietar al unei afaceri mari, cu 15 personal care lucrează sub mine. Toate mulțumesc ofițerului de credite Russ Harry, el este un Dumnezeu trimis, îi puteți contacta pentru a vă îmbunătăți afacerea pe .. email-- Elegantloanfirm@hotmail.com.

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More