vineri, 25 octombrie 2013

25 octombrie 2013 by Viorica Crainic


Bine v- am regăsit!

"Marea poate să rămână fără apă, dar vorba unui om cu adevărat, tot sfântă rămâne. (Goethe)

Mihai Răzvan Ungureanu: Majorarea cotei unice la 22%, o nouă lovitură dată mediului privat.

Preşedintele Forţa Civică (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că majorarea cotei unice de la 16% la 22% şi scăderea TVA-ului de la 24% la 22% ar reprezenta "o nouă lovitură dată mediului privat".

"Într-un mediu şi aşa sufocat de zeci de taxe şi impozite, PSD vine să discute o propunere care nu face decât să adâncească falia prăbuşirii economice a României. O creştere a cotei unice de la 16% la 22% nu poate fi percepută decât ca o nouă lovitură aplicată mediului privat. În aceste condiţii, o scădere a TVA-ului de 2% este o măsură a cărei utilităţi este absolut nulă, un nor de praf aruncat în faţa românilor. Cum înţelege domnul Ponta revigorarea unei economii bolnave? Prin majorarea de taxe care să susţină cheltuielile publice nejustificat de mari? (...) Pur şi simplu PSD, pe linia unui socialism cronic, nu face decât să transforme România, uşor şi sigur, într-o ţară de asistaţi sociali", susţine preşedintele FC.
"Astăzi, PSD realizează că nu deţine fondurile necesare pentru a îndeplini nici măcar acele promisiuni prin care au câştigat luptele electorale, inclusiv menţinerea nivelului cotei unice la 16%. Şi dacă nu sunt bani pentru a menţine toate cheltuielile acestui guvern, Ponta vine cu soluţia: dezarticularea şi sufocarea mediului privat", adaugă acesta.

Emil Boc: Hilara propunere de a mări cota unică ar însemna să ducem mediul de afaceri în moarte clinică.

Fostul premier Emil Boc consideră că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, începe să plătească pentru politica iresponsabilă de a tăia bani de la investiţii, apreciind că "hilara propunere de majorare a cotei unice" va avea ca efect "moartea clinică a mediului de afaceri".
"Eu am spus mai demult, fără bani la investiţii, nu vor fi locuri de muncă, va creşte şomajul şi nu vor fi bani la bugetul de stat, nici la fondul de pensii, nici la cel de sănătate. Practic, Victor Ponta începe să plătească pentru politica iresponsabilă de a tăia bani de la investiţii. Hilara propunere de a mări cota unică ar însemna să ducem mediul de afaceri în moarte clinică. Reamintesc faptul că, împreună cu preşedintele României, am mers în faţa Parlamentului şi am asumat reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, cea mai nepopulară măsură cu putinţă, pentru a nu mări cota unică şi a salva un motor al creşterii economice, al atragerii investiţiilor, care să aducă bani la bugetul de stat. Se pare că Victor Ponta şi USL au o altă percepţie care va afecta radical România din perspectiva locurilor de muncă şi al atragerii investiţiilor străine", a spus Boc.
"Gândiţi-vă ce mesaj vom da pentru investitorii străini cu privire la ce înseamnă mediul de afaceri în România", a subliniat Emil Boc.

"Eu constat că Victor Ponta a dat jos un guvern susţinând poziţia împotriva gazelor de şist, iar astăzi este campionul acestor gaze de şist. Asta spune totul despre politicianul Victor Ponta. Nu am detaliile tehnice pentru a mă putea pronunţa pe subiect, pentru că trebuie analizat, eu doar constat că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii", a spus Boc.

Cătălin Predoiu : Liderii USL mai dau o lovitură României.

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Cătălin Predoiu, a criticat  intenţia Guvernului de a majoră cu şase procente cota unică de impozitare. El a declarat că "România va fi în pericol atâta vreme cât la Palatul Victoria se va afla guvernul socialist Victor Ponta".
"Liderii USL mai dau o lovitură României. Vorbim de majorarea cotei unice de impozitare la 22%. Nici nu mai are importanţă dacă o s-o facă sau nu. Faptul că au vorbit de ea şi că lumea afacerilor a aflat, că cercurile care creează locuri de muncă şi impozite ştiu, a produs deja o nouă neîncredere în mediul de afaceri românesc", a afirmat Predoiu.
Acesta a criticat, de asemenea, eşecul privatizării companiei CFR Marfă.
"PDL a fost primul partid care a spus că privatizarea CFR Marfă va fi un mare eşec, care va urma eşecului care a fost anul trecut cu Oltchim. Şi a avut dreptate. Unde este acum CFR Marfă? În garajul domnului Ponta", a adăugat Predoiu.
Liderul democrat liberal solicitat tuturor membrilor PDL să continue să intensifice eforturile de opoziţie în raport cu guvernul USL.

Gheorghe Flutur:  Mergem în alegerile europarlamentare singuri.

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL), Gheorghe Flutur, a anunţat joi seară că partidul pe care îl reprezintă va participa la alegerile europarlamentare de anul viitor singur. El a declarat, la Botoşani, că democrat-liberalii nu iau în calcul nicio alianţă până la alegerile din luna mai a anului viitor
"Astăzi, poziţia PDL este clară: mergem în alegeri singuri", a afirmat Flutur.
Gheorghe Flutur a militat pentru o "coagulare a dreptei", însă a subliniat că acest lucru nu poate avea loc decât în jurul PDL.
"Toţi suntem de acord că trebuie să reconstruim dreapta, dar PDL trebuie să fie vioara întâi, catalizatorul", a adăugat secretarul general al PDL.
Acesta a salutat decizia conducerii partidului de a desemna "transparent şi democratic", candidatul la prezidenţiale, prin votul tuturor membrilor PDL.
"PDL este primul partid din România care permite celor peste 300.000 de membri să asculte candidaţii şi să aleagă unul dintre ei. Este un pas uriaş spre democraţie", a subliniat Flutur.

Ovidiu Tender: România şi Uniunea Europeană nu au nicio şansă de dezvoltare în condiţiile actuale.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, astăzi, la lansarea Topului Forbes 500 miliardari, că România şi Uniunea Europeană nu au nicio şansă de dezvoltare în condiţiile actuale, în care consumul stagnează şi nu există aşteptări privind o creştere demografică. El a participat la lansarea Topului Forbes 500 miliardari 2013, editat de Revista Forbes România. În clasament, Tender se situează pe locul 8, cu o avere estimată la 400 de milioane de euro.

"Nu am încredere nici în România, nici în Uniunea Europeană, aşa cum stau lucrurile acum. În UE nu se întâmplă nimic, consumul nu are pe ce bază să crească şi există un excedent de ofertă. Spre exemplu, în România sunt opt milioane de unităţi nelocuite, de unde să existe cumpărători dacă oamenii nu au bani?', s-a întrebat Tender.
El a precizat că în UE există încă producători, dar mulţi dintre ei vor muri în perioada următoare, întrucât nu sunt pregătiţi pentru competiţia cu cei de pe aceleaşi pieţe din afara Uniunii.

Victor Ponta : Şedinţă de Guvern, 25 octombrie 2013.

Premierul Victor Ponta a salutat astăzi,  acţiunile vizând combaterea corupţiei, arătând că "metehnele vechi" se scot cu greu şi că acestea trebuie sancţionate "cât mai dur".
"Legat de anumite evenimente de corupţie, am văzut şi acţiuni ale Parchetului la Vama Albiţa, la Poliţia Pantelimon, la Hidroelectrica. Eu vreau să anunţ că salut activitatea de combatere a corupţiei în orice zonă apare. Metehnele vechi se scot cu greu şi cred că e foarte bine ca orice fel de fapte posibile de corupţie să fie sancţionate cât mai dur. O să vă cer tuturor miniştrilor, structurilor din subordine să puneţi la dispoziţie, în modul cel mai transparent, atât procurorilor, cât şi media, dacă e cazul, toate datele şi să nu ezitaţi să luaţi măsuri de îndepărtare a oricărei persoane bănuite într-un fel sau altul de fapte de corupţie", a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta a anunţat, că proiectul legislativ privind descentralizarea urmează să fie asumat de Guvern în Parlament la mijlocul lunii noiembrie, după ce vor fi finalizate discuţiile în Executiv şi cu partidele din Opoziţie.

"La jumătatea lunii noiembrie, după ce discutăm, evident, în Guvern, ne vom angaja răspunderea pe proiectul de descentralizare a structurilor care vor merge către autorităţile publice locale. Domnul vicepremier Dragnea ştiu că a prezentat, în primul rând, grupurilor noastre USL şi UDMR şi vă veţi întâlni şi cu PDL şi cu PP-DD, în aşa fel încât să fie cel mai larg dialog posibil, iar proiectul de lege să reprezinte nu doar un proiect important al USL, ci un proiect naţional", a declarat primul-ministru

Rectificarea bugetară de sfârşit de an, pe care Guvernul ar urma să o aprobe miercurea viitoare, va fi una negativă, întrucât încasările la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei faţă de estimări, a declarat  premierul Victor Ponta.

"Avem miercuri rectificarea bugetară. Avem o rectificare bugetară negativă, pentru că încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde de lei. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dvs. resurse mai puţine până la sfârşitul anului şi asta înseamnă că pentru 2014 ministrul de Finanţe, pe baza estimărilor, de data aceasta mai realiste ale ANAF, trebuie să construiască, să prezinte scenariile realiste", a explicat Victor Ponta.
În acest sens, el i-a solicitat vicepremierului Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, să prezinte conducerii PNL şi Guvernului scenariile realiste privind bugetul pe 2014 - "ce putem să scădem, ce putem să oferim mai mult" -, astfel încât discuţiile vizând proiectul de buget pentru anul viitor să se finalizeze până la începutul lunii noiembrie.

Gabriel Oprea: Armata şi Biserica sunt izvoarele şi temelia celor mai autentice valori naţionale.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei Române, că această instituţie se bucură, alături de Biserică, de cea mai mare încredere din partea oamenilor, reprezentând "izvoarele şi temelia celor mai autentice valori naţionale".

"Armata alături de Biserică se bucură de cea mai mare încredere din partea oamenilor, iar cele două instituţii sunt izvoarele şi temelia celor mai autentice valori naţionale (...) Sunt convins că societatea noastră, care stă în faţa unor provocări din ce în ce mai dificile, va avea înţelepciunea să se întoarcă la valorile autentice (...) Ziua de 25 octombrie este şi va rămâne o zi plină de semnificaţii pentru poporul român. Gândul mă poartă la sacrificiul eroilor miilor de ostaşi de-a lungul istoriei, dar şi la sacrificiul cu care militarii români îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţii din întreaga lume", a arătat Oprea în discursul său.

Daniel Constantin: Industria cărnii  înregistrează o evaziune de 40%.

"Industria cărnii reprezintă o piaţă extrem de importantă pentru România, având o valoare estimată de 1,7 miliarde de euro, dar care înregistrează şi o evaziune în jurul procentului de 40%, deci sume importante pe care bugetul de stat, din păcate, nu poate să le colecteze. Obiectivul principal pentru dumneavoastră este eliminarea concurenţei neloiale din piaţă şi rezolvarea situaţiei în care ne aflăm şi care trenează de foarte mulţi ani. Trebuie să găsim soluţii pentru a avea un mediu concurenţial corect şi a salva societăţile din acest domeniu", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

"România a fost şi este o ţară a crescătorilor de animale, dar pe anumite specii efectivele au scăzut în ultimii 20 de ani, chiar dacă subvenţiile europene au micşorat această scădere accentuată înregistrată la aproape toate speciile, cu mici excepţii, respectiv la ovine şi caprine. Din păcate, importăm foarte mult pentru industria cărnii, circa 60-70% din materia primă de care dvs. aveţi nevoie. E un lucru neplăcut, într-o ţară cu potenţial uriaş pentru a creşte animale şi pentru a produce suficient nevoilor pe care le avem. Azi, din cauza efectivelor scăzute, dar şi din cauza preţurilor şi a costurilor de producţie care sunt mai mari decât în alte state, se importă foarte mult", a mai precizat ministrul Agriculturii.

Şeful Statului Major General: Ziua Armatei prilej de mândrie şi satisfacţie.

Şeful Statului Major General (SMG), generalul-locotenent Ştefan Dănilă, a subliniat vineri importanţa Zilei Armatei României, un prilej de mândrie şi satisfacţie pentru militari.

"Ziua Armatei României este, după Ziua Naţională a României, cea mai importantă sărbătoare pentru noi militarii, un prilej de mândrie şi satisfacţie pentru momentele de glorie ale Armatei României. Vă adresez, tradiţionalul "La Mulţi Ani", atât din partea mea, cât şi a ministrului Dusa, succes în îndeplinirea misiunilor şi vă aşteptăm pe toţi să vă întoarceţi sănătoşi acasă", le-a transmis şeful Statului Major General printr-o videoteleconferinţă militarilor români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo, precum şi cu marinarii de pe fregată "Regina Maria" aflată în misiunea "Active Endeavour" pe Marea Mediterană. Generalul-locotenent Ştefan Dănilă a participat în Bucureşti la ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori care s-au desfăşurat la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului), Mormântul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol) şi la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I").

Canada  : Guvernul de la Ottawa va colabora cu România pentru depăşirea disensiunilor privind vizele impuse cetăţenilor.

Guvernul canadian va colabora cu România pentru rezolvarea disensiunilor, anunţă Ed Fast, ministrul canadian al Comerţului, după ce ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că Parlamentul de la Bucureşti nu va ratifica acordul de liber-schimb UE-Canada dacă nu sunt eliminate vizele.
"Acordăm o mare importanţă relaţiilor cu ţări precum România şi Bulgaria şi suntem încrezători că putem soluţiona situaţia pe termen scurt său mediu", a declarat Ed Fast, ministrul canadian responsabil de Comerţul Internaţional, conform site-ului LaPresse.ca.
Ottawa a impus vize cetăţenilor din trei ţări europene "din cauza afluxului brusc de refugiaţi", a amintit Fast, referindu-se la Cehia, România şi Bulgaria. Însă vizele impuse cetăţenilor cehi au fost eliminate săptămâna trecută.

ŞTIRI METEO

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, temperaturile vor rămâne la un prag relativ ridicat pentru această perioadă din an, în special în zonele  intracarpatice. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase din regiunile sudice, estice și centrale, în special dimineața și noaptea, va fi nebulozitate joasă și local se va semnala ceață, iar izolat va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 13 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu ceață și nebulozitate joasă, mai ales dimineața și noaptea când vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 gra

PERSONALITĂŢI

Johann Strauss  (fiul)

Johann Strauss  (n. 25 octombrie 1825 în St.Ulrich, azi parte a Vienei - d. 3 iunie 1899, Viena) a fost  compozitor austriac, fiul lui Johann Strauß (tatăl).
Își face ucenicia muzicală sub atenta supraveghere a tatălui său. Debutează ca dirijor la 19 ani, stârnind admirația celor din jur. Presa îi remarcă talentul, iar admiratorii și prietenii lansează sloganul: "Noapte bună Lanner, bună seara, Strauss-tatăl, bună dimineața Strauss-fiul !".
Cutreieră lumea cu orchestra sa, având un succes răsunător. În anii 1846-1847 a efectuat turnee în Ungaria, Transilvania și Țara Românească. Paralel cu activitatea concertistică, desfășoară o prodigioasă activitate de creație, dând valsului, printr-un colorit orchestral foarte bogat, o valoare artistică deosebită.


 Dintre cele peste 140 de valsuri, create de el, unele și-au câștigat celebritatea: "Dunărea albastră", "Viață de artist", "Sânge vienez", "Vals imperial", "Povești din pădurea vieneză", "Vin, femei și cântec",„Vocile primăverii”.

Georges Bizet

Georges Alexandre César Léopold Bizet (n. 25 octombrie 1838, Paris -- d. 3 iunie 1875, Bougival-Paris) a fost un compozitor francez al erei romantice, celebru mai ales datorită operei sale Carmen. Georges Bizet s-a născut la Paris în 1838. Tatăl său era profesor de canto, iar mama pianistă amatoare.
A început studiile muzicale la vârsta de 9 ani la Conservatorul din Paris, avându-l profesor de compoziție pe Jacques Halévy, cu fiica căruia se va căsători în 1869. În 1857 obține importantul Premiu al Romei și studiază timp de trei ani în Italia.


 După întoarcerea la Paris, se dedică compoziției și își câștigă existența ca profesor particular de muzică. În urma unei infecții cronice a amigdalelor, face un reumatism articular acut cu complicații cardiace și moare la 3 iunie 1875, în vârstă de numai 36 de ani, trei luni după premiera operei sale Carmen. Este înmormântat la cimitirul Père Lachaise din Paris.

S -AU ÎNTÂMPLAT ÎN 25 OCTOMBRIE......................

Evenimente

    1501: Magnați polonezi își impun controlul asupra regalității (privilegiile de la Mielnik).
    1671: Giovanni Domenico Cassini descoperă satelitul Iapetus, o lună a planetei Saturn.
    1917: La Petrograd, bolșevicii au declanșat o insurecție și au lansat un asalt asupra palatului de iarnă, declanșând Revoluția din Octombrie.
    1927: În urma scufundării vaporului de lux italian Principessa Mafalda în apropierea orașului Porto Seguro (Brazilia), 312 persoane își pierd viața.
    1935: A avut loc, la Opera Română, premiera operei bufe „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu (libretul după I.L. Caragiale), sub bagheta lui Ionel Perlea.
    1965: A fost înființat, la Mangalia, primul Muzeu al Marinei.
    1974: A avut loc premiera piesei Matca, de Marin Sorescu.
    1999: A avut loc primul transplant de cord, efectuat la Spitalul de Urgență Floreasca de o echipă de medici condusă de conf. dr. Șerban Brădișteanu.
    2001: Microsoft a lansat Windows XP.

S -a născut în.............

    1811: Evariste Galois, matematician francez (d. 1832)
    1825: Johann Strauss, compozitor austriac - fiul (d. 1899)
    1838: Georges Bizeţ, compozitor francez (d. 1875)
    1858: Dimitrie Negreanu, fizician român (d. 1908)
    1873: John North Willys, constructor canadian de autovehicule (d. 1935)
    1877: Henry Norris Russell, astronom american
    1881: Pablo Picasso, pictor, sculptor, gravor și ceramist spaniol (d. 1973)
    1888: Richard Evelyn Byrd, cercetător american
    1890: Eugen Constant, poet, prozator, dramaturg român (d. 1975)
    1896: Aurel Jiquidi, grafician român (d. 1962)
    1921: Regele Mihai I al României
    1925: Ioan Chirilă, jurnalist și scriitor român (d. 1999)
    1925: Valeria Guțu Romalo, lingvistă româncă, membră de onoare (2006) a Academiei Române
    1931: Annie Girardot, actriță franceză
    1950: Chris Norman, cântăreț și textier englez

Decese...............................


    1647: Evangelista Torricelli, matematician, fizician și inventatorul italian (n. 1608)
    1764: William Hogarth, pictor și gravor englez (n. 1697)
    1889: Émile Augier, dramaturg francez (n. 1820)
    1941: Robert Delaunay, pictor francez (n. 1885)
    1957: Henry Van de Velde, arhitect și designer belgian (n. 1863)
    2011: Liviu Ciulei, regizor, scenograf, actor român (n. 1923)

Sărbători

                  România: Ziua Armatei Române
                  Kazahstan: Ziua națională - Aniversarea Republicii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More