duminică, 13 octombrie 2013

NEBUNA LIBERTATE ROMANEASCA DE AZI!

De ceva ani buni, in Romania, LIBERTATEA a primit "certificatul" de nastere si grabita cum este ea, cu buricul inca atarnand, a fugit repede la "oficialitati" sa-si primeasca atat Cartea de Identitate cat si Certificatul de Maturitate! Saracuta LIBERTATE, n-a avut rabdare nici implinirea a trei zile de viata ca sa se compare cu Fat Frumos care, zices-se, ca crestea cat altii in zece. Nu, ea si-a varat repede ombilicul sub pempers si a inceput a alerga si a face mare taraboi prin toata Romania, doar, doar va fi luata in seama. Si pentru ca era privita cu rezerve inca de la inceput, nebunatica, se supara asa de rau ca incepu sa vada numai "negru" in fata ochilor, ceea ce ii pricinui mari necazuri prin faptul ca pe oriunde ajungea, facea ea ce facea si se lovea mereu la cap! De atunci merge vorba "prin targ", pe aici pe plaiurile mioritice, ca LIBERTATEA asta este cam "lovita in freza"!

Ei, dar ca orice fata tanara care chiar daca mai are cate un defect se trece cu vederea ca de, "este totusi tanara dle, cruda ", dar buna! Si uite asa, nebuna de LIBERTATE, crescand in ani, incepu sa stinga zambetele ingaduitorilor si sa provoace regretul tuturor, cum  ca ar fi fost mult mai bine daca ar fi fost mai intens strunita. Acum nebunatica isi face de cap pe orice domeniu ar haladui : fie in politica, fie in social, fie la serviciu, fie in weekend, fie pe carosabil, fie in familie, fie oriunde... si oricand. Unii spun ca-i razgaiata, altii spun ca este posesoarea unei boli genetice, carevasazica nu mai are nicio sansa de vindecare! Ca unul care imi place sa privesc totul mai cu atentie, numai ce imi frecai ochii mai bine si ce credeti ca am vazut? Ce credeti ca a inceput sa faca fata noastra, LIBERTATEA?

Am vazut mai intai ca EA facu ce facu si ne aduse pe cap pe cei care ne inchisesera 45 de ani in "carcera" numita RSR, asa... ca nu cumva schimbarea sa ne provoace un soc... mortal.
Am mai observat ca au venit, noii conducatori vechi, cu aceeasi meteahna : MINCIUNA! Si pentru a fi si mai puternica i-a mai adus o prietena buna, buna rau, MANIUPULAREA!
LIBERTATEA aceasta nu se opuse noilor vechi conducatori, nici cand acestia provocara cateva maceluri cu ajutorul minerilor lui M.Cosma si a muncitorilor de la IMGB!
Deasemenea, urata aceasta de LIBERTATE inlesni tuturor sa fure din averea Statului tot ce se putea fura : de la unitati industriale la fierul vechi din gardurile imprejmuitoare. Asa se face ca azi, unul dintre ei fu "premiat" cu cinci ani de puscarie pentru furt de transformatoare si vinderea lor ca noi aceluias pagubit ; Statul! Se mai zvoneste ca un altul a luat si el cinci ani pentru furtul a catorva hectare de pamant din buricul Bucurestiului.

Tot ea, LIBERTATEA, facu un "descantec" numai de ea cunoscut, si toti politicienii isi pierdura si onoarea si cinstea si bunul simt sa nu mai vorbim de "frica de Dumnezeu"!
Despre aceasta din urma se zice ca ei, oamenii politici o mai cauta pe la cate o Manastire printre moastele cate unui sfant, dar belea mare : nu dau de ea! S-ar duce ei, saracii, si la Mama Omida, dar si nemernica aceea si-a gasit sa moara tocmai acum cand era mai mare nevoie dedansa!

Dar pentru ca pestele de la cap se impute, ce zise ia - LIBERTATEA? "Pe astia mari i-am rezolvat, ia sa incep eu o lucrare mai ampla si cu astia mai micuti, ca de, este nevoie si de ei". Si iata ca asa incepu EA sa invete si pe micii demnitari, pe ziaristi, pe tot felul de nebuni ce si cum se face ca sa traiesti bine fara sa muncesti! Asa se face ca azi, demnitarii au salarii mai mari ca in Germania, ca ziaristii detin averi demne de marii industriasi ai Occidentului, ca orice nebun omoara pe oricine : de la baba paralizata la copii de cateva luni! A naibii LIBERTATEA aceasta, lovita rau la cap!

Dar parca cea mai grozava actiune a nebunei LIBERTATI pare a fi lovitura concertata a catorva derbedei si derbedoice ce s-au pus pe demolat Istoria tarii cu toata panoplia ei de de oameni inteligenti si aceasta de cativa ani buni, nu de dou-trei zile. Asa se face ca oameni cu o ratiune indoielnica, oameni cu licente eliberate la ghiseele financiare ale facultatilor private, ei insisi produse comerciale, ataca furibund Biserica neamului, institutia- liant a natiei, institutia ce a marsaluit in fruntea emanciparii romanilor. Acesti descreierati,acesti naimiti, lovesc fara sa-si dea seama in intreaga cultura a poporului roman! Aceasta cultura ce inglobeaza oameni de mare valoare pe care strainii s-au inghesuit ai racola dea lungul timpului ; Palade, Lipatti, Brancusi, Eliade, Tutea, Eugen Ionescu, Vladimir Ghica, Dumitru Staniloaie, Steinhard s.a! Toti au fost oameni de mare valoare si toti au avut ca "stema"a vietii lor pe Dumnezeu!Pentru derbedei, acestia au fost doar niste idioti bigoti!
Nemernici tineri si batrani, eliberati din "ospiciile nebuniei" de catre aceasta marsava LIBERTATE romaneasca, ataca precum hienele flamande tocmai acest TEZAUR  al tarii! In numele cui? In numele unei LIBERTATI bolnave!

Cred ca a venit timpul, daca nu cumva este tarziu, sa "ingropam" aceasta LIBERTATE bolnava si sa nastem o alta care sa creasca normal dupa toate legile corecte ale lui Dumnezeu!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More