duminică, 6 octombrie 2013

6 octombrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Toate formele de stânga violează cotidian ordinea naturală a lui Dumnezeu". (Petre Ţuţea)

Eugen Tomac: Candidatul PMP la prezidenţiale, cel cu şansele cele mai bune, trebuie să fie membru al partidului.

"Candidatul pentru prezidenţiale îl aleg membrii Partidului Mişcarea Populară, să ajungem la europarlamentare, să vedem fiecare ce scoruri obţine, candidatul cu şansele cele mai bune va fi candidatul PMP la prezidenţiale, trebuie să fie membru al partidului", a precizat Tomac, după prima reuniune a Colegiului Naţional al partidului. Tomac a spus că la alegerile europarlamentare speră ca PMP să obţină "un scor mult peste aşteptările adversarilor, un scor cu două cifre".
Eugen Tomac a menţionat că la şedinţa Colegiului Naţional al PMP s-a discutat despre strategia pentru dezvoltarea României, arătând că va fi prezentată pentru fiecare regiune câte o strategie. De asemenea, au fost evaluate toate organizaţiile partidului.

Vasile Blaga :PDL trimite o scrisoare către Reding pe Codul insolvenţei, care urmăreşte "subjugarea presei".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat,  că PDL va adresa o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene Viviane Reding în privinţa Codului insolvenţei, considerând că sunt articole ţintite în acest cod care urmăresc "subjugarea presei".
 Blaga a afirmat că un astfel de proiect cum este Codul insolvenţei ar fi trebuit să fie prezentat ca proiect de lege în Parlament şi că sunt unele lucruri de lămurit "faţă de intrarea în insolvenţă pe spatele unora, lăsând în spate destule companii care nu se mai descurcă".
El a spus că, din păcate, sunt articole în Codul insovenţei care urmăresc "subjugarea presei".
"Din păcate, sunt articole ţintite acolo, iar unele dintre ele urmăresc pur şi simplu subjugarea presei: cei care nu sunt cu noi trebuie să tacă", a adăugat Blaga.
 El a mai spus că este şi o "prostie economică" să fie închisă licenţa unei televiziuni sau unui post de radio, deoarece, în acest fel, acestea nu vor mai avea de unde să plătească vreo datorie la stat.
"Dar nu vom lăsa lucrurile aşa, chiar am discutat cu domnul Predoiu şi vom adresa în acest sens o scrisoare doamnei Reding pe tema Codului insolvenţei, pe tema căluşului pus presei", a spus Blaga.
Vineri(4octombrie 2013), la summit-ul tinerilor populari europeni, la care a fost prezent şi comisarul european Michel Barnier, Vasile Blaga a spus  : "Guvernul socialist aflat acum la putere în România are cu totul şi cu totul alte preocupări: cum să dea bine la televizor, cum să mai inventeze războaie fictive, vedeţi doar în ultimele două zile de când sunteţi dumneavoastră în Bucureşti războiul pe care îl poartă cu justiţia. Obiectivul stângii acum la Bucureşti este să facă orice pentru a nu se vorbi despre lucruri cu adevărat importante în România, cum este şomajul în rândul tinerilor".
"În România se vede în practică cel mai bine diferenţa între stânga şi dreapta. Stânga risipeşte, dreapta construieşte. Stânga vorbeşte, dreapta face. Stânga minte fără motiv, noi, cei de dreapta, spunem adevărul cu orice preţ", a adăugat Blaga.
 El a arătat că în România socialiştii spun că şomajul în rândul tinerilor este sub media europeană.
"Ce nu or să vă spună niciodată oamenii ăştia, care mint cum respiră, este că tendinţele sunt inverse decât în Europa. În Europa există o tendinţă de reducere a şomajului, în timp ce în România e de creştere. Nu ştiu cum sunt socialiştii din ţările dumneavoastră, dar ai noştri sunt cei mai răi!", a mai spus Vasile Blaga.

Valeriu Zgonea: Pact între politicieni pe justiţie ar însemna să-i tăiem din independenţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că o dezbatere şi un pact între oameni politici legat de independenţa justiţiei, aşa cum propune Crin Antonescu, ar însemna tocmai să se taie din independenţa justiţiei şi să îi fie pusă "o tutelă politică", el arătând că nu este de acord cu acest lucru.
"Pentru ca Justiţia să fie independentă, atunci oamenii politici trebuie să vorbească din ce în ce mai puţin despre ea. O dezbatere şi un pact între oameni politici pe marginea independenţei justiţiei, aşa cum propune Antonescu, ar însemna tocmai să tăiem din independenţa Justiţiei şi să îi punem o tutelă politică. Eu nu sunt de acord cu acest lucru", scrie Zgonea pe Facebook.
"Eu vreau să avem o justiţie cu adevărat independentă. Şi dacă mai sunt derapaje, atunci magistraţii, CSM-ul, celelalte instituţii profesionale ale magistraţilor trebuie să ne spună acest lucru, nu preşedintele PNL", menţionează Zgonea.

Hannes Swoboda  : Crin Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de funcţia premierului.

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a apreciat, într-un interviu la RFI, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, 'ar trebui să fie mai respectuos faţă de funcţia premierului şi faţă de coaliţia guvernamentală', iar liderii USL ar trebuie să discute problemele între ei, în contextul cazului Papici-DNA. Întrebat cum priveşte acuzaţiile reciproce ale preşedintelui şi premierului de imixtiune în justiţie, Swoboda şi-a exprimat speranţa că, după nominalizarea noului procuror, cearta va fi de domeniul trecutului. 'Nu mă încântă această dispută (dintre preşedinte şi premier - n.r.), dar premierul a spus deja că regretă anumite exprimări. Cred că lucrurile pot fi rezolvate uşor cu nişte nominalizări obiective în zilele următoare', a spus Swoboda, potrivit RFI.
Liderul socialiştilor europeni a opinat, de asemenea, întrebat cum comentează criticile preşedintelui PNL la adresa premierului, că "liberalii încearcă să se distanţeze puţin de Guvern şi de Partidul Social Democrat" . "Cred că ar fi în interesul ţării dacă liderii USL s-ar reuni şi ar discuta despre disputele interne. Nu cred că justiţia ar trebui să fie miezul unei dispute, acest lucru nu creează o imagine bună României în exterior", a spus el, remarcând că premierul însuşi "a recunoscut că ar fi trebuit să fie mai precaut" când s-a referit la procurorul Lucian Papici. Swoboda a subliniat că nominalizările trebuie lăsate pe seama autorităţilor judiciare. "Cred de asemenea că domnul Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de funcţia premierului şi faţă de coaliţia guvernamentală", a mai spus el, potrivit RFI.
Întrebat dacă este îngrijorat de viitorul USL, liderul grupului S&D din Parlamentul European şi-a exprimat susţinerea faţă de premier, arătând că în orice coaliţie apar uneori tensiuni. "Din ce ştiu eu, premierul ţine mult să păstreze coaliţia în viaţă. În orice coaliţie apar uneori nişte tensiuni, dar îl sprijin total pe premier să păstreze coaliţia aşa cum e", a spus Swoboda.

Mircea Geoană: Colegii de la PNL trebuie să înţeleagă că o aventură de unii singuri îi va duce într-o fundătură.

"Fac un apel către partenerii noştri de alianţă, către colegii liberali, pentru că este un an foarte delicat şi apar o groază de probleme şi a avea stabilitate politică în acest moment este foarte important pentru bunul mers al ţării. Sper ca aceste ultime săptămâni în care am fost supuşi ca partid, prin liderii noştri, unor replici şi atacuri necuvenite din partea colegilor noştri să înceteze. Şi sunt convins că sunt destui oameni serioşi la PNL care să înţeleagă că este preferabil o relaţie serioasă cu un partid serios şi contractualist cum este PSD, care ne ţinem de cuvânt şi ne vedem de treabă, decât să înceapă o aventură de unii singuri care îi va duce într-o fundătură şi reprezintă un risc masiv pentru PNL pe termen mediu şi lung", a afirmat Geoană la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei de femei a PSD Dolj.
"Este o legătură directă între ceea ce votează publicul PSD şi liderii acestui partid, indiferent cum se numesc ei. Atacurile împotriva liderilor noştri reprezintă o îndepărtare a electoratului nostru. Şi sper ca aceia care au tentaţia să creadă că un drum distinct al actualelor formaţiuni din USL le-ar aduce vreun avantaj să-şi dea seama că este, de fapt, o aventură care riscă să ducă într-o fundătură. Nu cred că acest tip de atac la adresa liderilor PSD aduce vreun punct domnului Antonescu sau liberalilor, ci, dimpotrivă, creează o situaţie tensionată, inutilă, într-un moment în care ţara are nevoie de stabilitate politică. De aceea, vreau să le transmit că sunt lucruri mai importante decât rivalităţile de moment, că avem o promisiune făcută faţă de oameni şi avem obligaţia să dăm o guvernare serioasă şi profesionistă şi cu rezultate acestei ţări", a completat Mircea Geoană.

Victor Ponta: Nu candidez la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, că nu va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, iar, din moment ce USL merge mai departe, nu vede niciun motiv de instabilitate guvernamentală.
"Nu. Am enorm de multe lucruri de făcut în continuare, de obiective strategice de atins, ca şef al Guvernului", a spus Ponta la Antena 3 întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2014."Din moment ce USL merge mai departe şi scrie foarte clar, unul din partide are funcţia de prim-ministru, celălalt are funcţia de preşedinte, iar eu nu văd niciun fel, dincolo de discuţiile polemice din presă, eu nu văd niciun fel de motiv de instabilitate guvernamentală şi eu voi face toate eforturile să păstrez această stabilitate", a precizat Ponta.
Referitor la indexarea pensiilor, Victor Ponta a declarat  :

"Anul viitor, cu siguranţă, vom indexa pensiile cel puţin cu rata inflaţiei, de fapt mai mult decât rata inflaţiei, pentru că se pare că, după nişte alarme false că o să fie o megainflaţie, o să avem undeva spre 2% inflaţie, foarte mică. Deci, în mod sigur, pensiile le indexăm, în mod sigur avem la salarii un spaţiu egal cu rata inflaţiei pentru a creşte, din punctul meu de vedere, salariile cele mai mici din zona bugetară", a spus Ponta.

Proiectul Roşia Montană nu va trece de Senat, dacă se rămâne într-un vot pur politic, a declarat ieri, premierul Victor Ponta.
"Dacă se rămâne într-un vot pur politic, proiectul Roşia Montană nu va trece de Senat, pentru că PNL a anunţat că votează contra, n-a anunţat niciodată de ce, dar a anunţat că votează contra, PDL a anunţat că votează contra, fără să explice de ce, până acum au fost pentru şi acum s-au răzgândit, UDMR cred că au fost singurii consecvenţi în sensul că au zis tot timpul că sunt contra. Dacă se rămâne într-un vot politic e clar că la Senat va fi respins proiectul.

În ceea ce priveste bugetul pe 2014, Victor Ponta a declarat  :

Guvernul va opta, în luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, între reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele două variante fiind studiate ca impact bugetar, a anunţat premierul Ponta.

"Avem de decis - şi asta decidem în cursul lunii octombrie, după care propunem în noiembrie Parlamentului - unde mergem cu relaxarea fiscală pe piaţa muncii: mergem la reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, e una dintre variante, iar a doua variantă este creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, adică să ducem mai sus salariul pe care nu-l impozităm cu absolut nimic, practic salariul minim să nu-l impozitm cu acel 16%. Sunt două variante de lucru pe care le studiem acum ca impact bugetar şi până la sfârşitul lunii octombrie decidem", a spus Ponta

Cristian Socol: Scrisoarea de intenţie cu FMI nu prevede creşteri de impozite şi taxe.

Consilierul personal al premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, a declarat sâmbătă că scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional nu prevede creşteri de impozite şi taxe

"În afara contribuţiei la chirii, Guvernul nu s-a angajat la măriri de taxe în 2014. Aş spune că, din contră, proiectul-pilot de reducere a TVA la pâine va fi continuat şi pentru alte produse de bază, în limita spaţiului fiscal pe care îl vom avea la dispoziţie".
"Anul trecut am reuşit scăderea numărului de taxe plătite de o firmă la 41, de la 113 în 2011, conform raportului Doing Business 2013, Banca Mondială", a precizat consilierul personal al premierului, arătând că în 2014 prioritară rămâne reducerea CAS cu 3 puncte procentuale la angajator, măsură de stimulare a creşterii economice şi crearea de locuri de muncă.

IGPR : 600 de sancţiuni contravenţionale într-o acţiune pentru reducerea evenimentelor rutiere grave.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din Inspectoratul General al Poliţiei Române au coordonat o acţiune pentru reducerea accidentelor, în special a celor produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova. În urma abaterilor depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 593 de sancţiuni contravenţionale - 38 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 555 pentru alte sancţiuni la regimul circulaţiei, se arată în comunicat.
Poliţiştii au constatat şi cinci infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au fost reţinute 45 de permise de conducere, dintre care 10 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi cinci pentru depăşire neregulamentară. Potrivit sursei citate, poliţiştii au mai retras 31 de certificate de înmatriculare.

László Andor : Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei.

Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei, iar ridicarea restricţiilor de la 1 ianuarie 2014 nu reprezintă un pericol, a declarat Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune. Ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari la 1 ianuarie 2014 nu reprezintă "niciun pericol" pentru Germania, a precizat László Andor, într-un interviu publicat în Der Spiegel. "Dimpotrivă, economia Germaniei este în creştere, există multe locuri de muncă neocupate şi aici vin în special tinerii. De aceea văd numai avantaje pentru ambele părţi", a declarat oficialul european.
Marea majoritate a românilor şi bulgarilor aflaţi în Germania "muncesc, au o contribuţie importantă la creşterea (economică) a Germaniei, plătesc taxe şi bani către sistemul de asigurări sociale", a precizat Andor. "Iar sumele plătite (n.r. - românilor şi bulgarilor) de la asigurările sociale sunt mult mai mici în comparaţie" cu contribuţiile lor, a mai spus comisarul pentru ocuparea forţei de muncă.
Totodată, László Andor  a respins afirmaţiile ministrului german de interne, Hans-Peter Friedrich, potrivit căruia "cine vine în Germania pentru a încasa ajutoare sociale trebuie trimis înapoi".
"Nu este treaba ministrului de Interne să fie preocupat de astfel de probleme. De ele se ocupă ministrul Muncii. Şi dacă românii şi bulgarii nu găsesc un loc de muncă în Germania şi apelează la ajutoarele sociale, ei au dreptul să stea doar trei luni. Este o regulă europeană, nu trebuie să existe avertismente în acest sens", a subliniat Andor.

Mark Gray: Situaţia DNA va fi reflectată în raportul MCV.

Situaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie va fi reflectată în raportul MCV care urmează să fie publicat în luna decembrie, a declarat, Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.
"Situaţia DNA va fi reflectată, ca de obicei, în următorul raport MCV, dar nu comentăm numirile individuale", a precizat Gray, referindu-se la procesul de numire a înlocuitorilor procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru.
ŞTIRI METEO

Luni, 7 octombrie 2013, vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până la -3 grade, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil la senin, iar dimineața și noaptea în zonele joase local va fi ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.
În București, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab.


PERSONALITĂŢI

Petre Țuţea

Petre Țuțea (n. 6 octombrie 1902, Boteni, județul Argeș - d. 3 decembrie 1991, București) a fost eseist, filosof, economist și om politic român.
Născut în familia unui preot ortodox, a studiat la Liceul „Neagoe Basarab” din Câmpulung-Muscel și la Liceul „George Barițiu” din Cluj. A urmat Facultatea de Drept la Universitatea din Cluj, ajungând doctor în Drept administrativ, Magna cum laude (1929).
În 1933 a fost referent în Ministerul Comerțului și Industriei. Între anii 1933-1934 a fost atașat la Legația Economică Română din Berlin, unde s-a întâlnit cu Nae Ionescu.
În 1935 a publicat Manifestul revoluției naționale, împreună cu Sorin Pavel, Ioan Crăciunel, Gheorghe Tite, Nicolae Tatu și Petre Ercuță. Între anii 1936-1939 a fost șef de secție în Ministerul Economiei Naționale, Biroul de publicații economice și propagandă. În 1940 a fost șef de secție în Ministerul Comerțului Exterior.
A colaborat la diverse publicații, în special la Cuvântul, ziar condus de Nae Ionescu, unde a publicat articole de economie politică.
În cadrul Guvernului Național-Legionar instaurat după 6 septembrie 1940, Petre Țuțea a îndeplinit funcția de Șef de Serviciu și apoi cea de Director în Ministerul Economiei Naționale. Între 1940-1944 a fost Șef de secție în Ministerul Războiului, iar între anii 1944-1948 a fost Director de studii în Ministerul Economiei Naționale.
Este arestat de către autoritățile comuniste și anchetat fără condamnare timp de 5 ani (1948-1953), apoi este arestat din nou pe 22 decembrie 1956 sub acuzația de uneltire contra ordinii sociale. Este condamnat la 10 ani închisoare în 1957, apoi i se intentează un nou proces în 1959 și este condamnat la 18 ani muncă silnică, din care a executat 8 ani (1956-1964) în diverse penitenciare, mai ales la Aiud.
După ce a fost eliberat în timpul amnistiei din 1964, cu sănătatea zdruncinată în urma torturilor din închisoare, Țuțea s-a aflat sub observația permanentă a securității comuniste. Numeroasele descinderi la locuința sa modestă au dus la confiscarea a numeroase manuscrise, studii și materiale, printre care o copie a proiectului „Prometeu”. Către sfârșitul vieții a început o „Antropologie creștină” concepută schematic în șase capitole:
Petre Țuțea a fost supranumit un Socrate român datorită preocupărilor filosofice și a rolului educativ pe care l-a asumat prin exemplul său personal în orice circumstanțe, chiar și în închisoare. Din cauza persecuției a publicat foarte puțin înainte de 1989, însă imediat după prăbușirea regimului comunist scrierile și interviurile sale au început să fie difuzate prin toate mediile.
Într-un interviu acordat în 1991 Petre Țuțea a făcut publică cererea pe care a lăsat-o la Uniunea Scriitorilor, pentru a fi înmormântat la Blaj, arătând că a plătit inclusiv banii pentru înmormântare.[4] Această ultimă dorință nu i-a fost îndeplinit.

S -A ÎNTÂMPLAT..........

Evenimente

  1600: Are loc la Florența premiera operei Euridice, compusă de Jacopo Peri, creată cu ocazia nunții lui Henric al IV-lea cu Maria de Medici.
    1889: În zona Montmartre din Paris, în arondismentul 18, se deschide clubul de divertisment Moulin Rouge, care va deveni cel mai faimos teatru varieté din lume.
 Moulin Rouge (Moara Roșie) este un cabaret construit în 1889 de Joseph Oller, care era proprietar și la Paris Olympia. Este cel mai cunoscut pentru renașterea modernă a dansului can-can.

 O arhitectură revoluționară pentru sala care a permis schimbări rapide de decor și în care toată lumea s-ar putea amesteca;
 Seri festive șampanie în care oamenii au dansat si s-au distrat datorită actelor amuzante care au schimbat în mod regulat, cum ar fi Pétomane;
 Un nou dans inspirat de cadril care devine tot mai popular: Can-Can , dansat intr -un ritm furios de dansatori în costume titillating;

Dansatori celebri de care istoria isi aminteste: La Goulue , Jane Avril , La Môme Brânză, grila d'Egout, Nini Pattes en l'Air, Yvette Guilbert;
Un loc iubit de artiști, dintre care cele mai iconic a fost Toulouse-Lautrec. Postere și picturile sale asigurat faima rapidă și internaționale pentru Moulin Rouge.
Astăzi, Moulin Rouge este o atracție turistică, oferind divertisment de dans muzical pentru vizitatori din întreaga lume.

    1995: Într-un articol din revista Nature, s-a prezentat descoperirea primei exoplanete, aflată pe orbita unei stele din secvența principală, 51 Pegasi.
    2002: Papa Ioan Paul al II-lea l-a canonizat pe Josemaría Escrivá de Balaguer, la Roma, în Piața Sfântul Petru, în prezența unei mari mulțimi.


S -a născut în.................

    1898: Franz Altheim, istoric și filolog german, membru de onoare al Academiei Române (d. 1976)    1886: Edwin Fischer, pianist și dirijor elvețian (d. 1960)    1887: Le Corbusier, arhitect elvețiano-francez (d. 1965)
    1902: Petre Țuțea, filosof și eseist român (d. 1991)
    1903: Ernest Walton, fizician irlandez, laureat al Premiului Nobel (d. 1995)
    1903: Moisei Gamburd, pictor român (d. 1954)
    1914: Thor Heyerdahl, etnolog norvegian (d. 2002)
    1914: Horia Nițulescu, poet român (d. 1982)
    1927: Ioan Pop de Popa, medic român
    1929: Mihai Drăgănescu, inginer electronist român, membru al Academiei Române (d. 2010)
    1931: Riccardo Giacconi, fizician american de origine italiană
    1951: Mária Nagy Adonyi, scriitoare, poetă, jurnalistă și traducătoare maghiară din România
  

Decese..................   

 1880: Benjamin Peirce, matematician și astronom american, care a avut o contribuție importantă în descoperirea planetei Neptun (n. 1809)
 1951: Otto Fritz Meyerhof, medic american de origine germană, laureat Nobel (n. 1884)
1981: Anwar Sadat, politician egiptean, al 3-lea președinte al Egiptului, laureat Nobel (n. 1918)
1989: Bette Davis, actriță americană (n. 1908)
2000: Richard Farnsworth, cascador american (n. 1920)
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More