miercuri, 9 octombrie 2013

S. R. Stănescu .. un turnător moralist ( ce urmează ? Visinescu ... torționarul moralist )

Tot îl văd pe Sorin Roşca Stănescu (îi voi spune SRS mai scurt) apărând pe televiziuni şi dându-ne sfaturi de cum ar face el şi ce trebuie să facem noi, el ne arată că politica preşedintelui este rea şi că partidul alfa ar trebui să facă asta şi gamma să facă asta, este analist politic naţional şi internaţional, specialist în seismologie şi industrie. A recunoscut el însuşi public că a fost turnător la securitate şi a fost demonstrat de CNSAS că lucrător activ al securităţii. Acest om de 63 de ani care încă din 1975 a lucrat la securitate a lucrat 14 ani pe timpul lui Ceaşca oficial prin acte plătit de securitate, şi iată după 1989 timp de 23 de ani a lucrat şi se pare că lucra în sistemul de dezinformare şi destabilizare a României tot plătit dar de data asta de către partide. Înainte era Ceaşca dictatorul acum dictatorii sunt penalii deghizaţi în partide. Până în 2012 a făcut diversiunea pe televiziunea şefului " şantajiştilor ", voiculescu iar mai apoi când Şeful şi penalii au reuşit să ajungă la putere a intrat în politică şi face dezinformarea şi diversiunea direct de la sursă. Dar ce să ne mai mirăm în teatrul prezentat de partidele penale fiecare om are are rolul său. Unii se ocupă de a deturna legi legal alţii se ocupă de execuţia directivelor penale, alţii se ocupă de strângerea banilor furaţi de la stat.

Este noaptea minţii. Ce urmează urmează că Visinescu şi torţionarii lui să devină următorii ce vor intra în partide şi ne vor arăta moduri de execuţie şi tortură a celor care se opun penalilor?... întreb televiziunile ce urmăresc atunci când îl tot întreabă pe acest " turnător " la televiziuni... este deontologic, este normal să primească infractori care să murdărească imaginea publică ? ... urmează și ele politica de diversiune și dezinformare scoasa din manualul Securității ? 


Iata documentele de la CNSAS 








Si  iată sursele : 

Aici SRS o spune singur pe propriu grai ca el a fost turnător , aici și a descris Sorin Rosca Stanescu inceputurile colaborarii sale cu Securitatea. : 

"M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La sfarsitul facultatii m-am imprietenit cu un tanar care era unul din liderii organizatiei palestiniene din Romania. De la acesta am aflat ca urma sa puna la cale intr-o alta tara un atentat terorist. Mi s-a parut ceva grav si m-am dus la redactorul sef al revistei Viata Studenteasca.

El m-a pus in contact cu un ofiter care raspundea de presa de la Casa Scanteii. M-am intalnit cu acela si i-am relatat despre ce era vorba. M-a rugat daca nu vreau sa-i povestesc acelasi lucru unui coleg de la brigada antiterorista. M-am intalnit cu ofiterul de la brigada antiterorista si asa mi s-a propus sa colaborez si pe viitor.

Am acceptat si am semnat un angajament avand doua nume conspirative. Am avut succesiv numele de cod H15 si Deleanu. Am primit si bani, dar ca decont pentru deplasarile facute"

In Hot News se spune : 


Directorul Ziua spune ca la inceput credea ca face un lucru bun si ca-si serveste tara. Abia ulterior, dupa ce a vazut colaborarea Securitatii cu cel mai temut terorist international, Carlos Sacalul, si-a dat seama ca a facut un lucru rau.

Densitatea de turnatori din presa era mare

SR Stanescu crede ca toti ziaristii care au iesit din tara inainte de '89 au facut rapoarte care ajungeau in final la Securitate. Densitatea de turnatori din presa comunista a fost una foarte mare. E foarte posibil ca multi dintre cei care au turnat atunci sa fi fost reactivati dupa '89. Stanescu aduce drept argument propriul sau caz.

Desi colaborarea sa incetase dupa '86, au fost incercari de a-l reactiva, dar s-a renuntat in final, fiind considerat incontrolabil.

A fost denuntat si santajat de Magureanu

Sorin Rosca Stanescu recunoaste ca nu a avut puterea sa se autodenunte dupa '90 ca fost colaborator al Securitatii, ci ca a fost denuntat de Virgil Magureanu. Acesta ar fi inceput sa-l santajeze cu scoaterea dosarului dupa ce SR Stanescu ajunsese in fruntea Asociatiei Ziaristilor din Romania, care l-a mandatat sa-i ceara demisia lui Magureanu.

La inceput a fost santajat prin intermediul unui fotoreporter, Agarici, si apoi in mod direct de Magureanu. Contactat de Realitatea TV, Virgil Magureanu a negat episodul relatat de Rosca Stanescu.

Tocmai fiindca el nu a avut curajul sa se autodenunte si a fost supus santajului, SR Stanescu le cere ziaristilor care au fost colaboratori ai Securitatii sa se autodenunte.



sursahttp://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm

In Evenimentul zilei se spune despre el :

Sorin Roşca-Stănescu, fost jurnalist, acum om politic, este urmărit de umbrele trecutului de turnător. Acum, cu experienţa sa, el vrea să ajute USL-ul şi pe Crin Antonescu.

Este unul dintre puţinii informatori ai poliţiei politice care s-a lăudat că a colaborat cu Securitatea. Sorin Roşca –Stănescu (63 de ani) este sfetnicul de taină al liderului USL Crin Antonescu.
Relaţiile sale cu Securitatea comunistă nu pot fi ascunse. În aprilie 1992, dosarul de colaborator a explodat în mass-media şi a ajuns la ambasadele străine de la Bucureşti.

Roşca-Stănescu a admis că el este "Deleanu" "H 15"


Potrivit rapoartelor Securităţii, "Deleanu", de profesie ziarist la "Viaţa Studenţească", a fost recrutat colaborator, la data de 30 martie 1975, de către Brigada Antiteroristă.
Misiunea acestuia era de a supraveghea informativ cetăţenii vest-germani care se aflau în România ca studenţi sau turişti. În schimbul informaţiilor, acesta ar fi fost recompensat cu bani.
"În baza rezultatelor obţinute în activitatea de culegere de infomaţii şi a posibilităţilor de care dispunea pe lângă două elemente suspecte de apartenţă la Fracţiunea Armata Roşie, colaboratorul Deleanu a fost trecut în categoria informatorilor", se arată într-un raport strict –secret, realizat în 1990. "În cei zece ani cât a colaborat cu organele noastre, Deleanu a furnizat peste 200 de materiale informative de interes operativ", arătau ofiţerii.
\"\"
După 20 de ani de la deconspirarea sa ca informator, Roşca Stănescu pozează în victimă. Necazul cu "Deleanu" i se trage de la fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. "L-am acuzat atunci că a minţit Parlamentul şi, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor din România, i-am cerut demisia. M-a chemat la el şi mi-a zis că dezgroapă securea războiului. A făcut ulterior să circule un document despre mine", se dă lovit politicianul.
SRS ne-a mai precizat că acum regretă că a colaborat cu Securitatea. "Nu-mi doresc nicio funcţie publică, nici de parlamentar, nici de ministru. Vreau doar să ajut USLul", a completat SRS.
El a ţinut să precizeze că, în acest moment, îl aşteaptă pe Crin Antonscu să se întoarcă din concediu, să vadă dacă mai ocupă funcţia de consilier personal. 
"Deleanu" a fost recompensat material în repetate rânduri, anexăm alăturat fotocopiile chitanţelor". 
RAPORT SRI, 1990
"Deleanu" a fost folosit intensiv în culegerea de infomaţii: "Există pericolul deconspirării sale!"
Dosarul lui "Deleanu" de la Securitate a fost păstrat cinci ani de la abandonarea acestuia, iar cele 200 de note informative au fost distruse potrivit raportului strict-secret.
Motivul pentru care Roşca- Stănescu nu a mai fost folosit, din 1985, apare în raport: "a fost folosit intensiv în culegerea de infomaţii, pe lângă mai multe elemente, există pericolul deconspirării sale". În 1989, Roşca-Stănescu "a fost menţinut în atenţie pe linia acţiunii Petarda".


SRI amintea că, după Revoluţie, "Deleanu" s-a angajat în redacţia "României Libere".

"Ideile din cuprinsul articolelor pe care le semneaza nu-i aparţin şi apreciem că Deleanu desfăşoară această activitate nu din convingeri politice intime, ci din considerente pur materiale", se arată în nota SRI. Petre- Mihai Băcanu, primul director postdecembrist al ziarului "România Liberă", şi-a amintit cum a primit plicul cu dosarul lui SRS.
Tot atunci, din SRI s-a scurs şi dosarul jurnalistului Florin- Gabriel Mărculescu. "Exista o modă, când SRI voia să dea ceva, dar numai când voia el, lăsa la secretara mea un plic alb. Numai SRI putea să ne trimită aşa ceva ", şi-a amintit Băcanu.
\"\"
Ofițerii SRI voiau să-l folosească și după 1989 pe Roșca-Stănescu, pentru „exploatarea informativă și infl uențarea pozitivă”
Alungat din ziar
\"\"
Fostul director a arătat că el a luat decizia de a se publica aceste dosare, iar cei doi ziarişti deconspiraţi au înţeles că trebuie să părăsească redacţia. Jurnalista Tia Şerbănescu făcea parte din Comitetul Director al ziarului.
"Am luat decizia în unanimitate, cu şapte voturi la zero, că nu mai pot face parte din redacţie. Să-şi dea demisia sau să-şi ceară transferul", rememorează aceasta. După acest episod, Roşca-Stănescu s-a transferat la "Evenimentul Zilei", iar Mărculescu la "Cotidianul". 
Elevul "Securităţii"
În anul 2009, CNSAS a dat un verdict de necolaborare în cazul lui Roşca-Stănescu. Colegiul nu a analizat raportul SRI din 1990, în care apărea colaboratorul şi informatorul "Deleanu". Totuşi, CNSAS a descoperit că actualul consilier este titularul unui dosar de reţea.
Securitatea a încercat să-l recuteze în 1966, atunci când era elev în clasa a X-a la liceul Nicolae Bălcescu din Capitală. "Recrutarea nu s-a finalizat, deoarece titularul nu a păstrat secretul asupra discuţiilor purtate cu ofiţerul de securitate", se arăta într-un raport.
Potrivit notei secrete din 1990, SRI voia să-l reactiveze pe Roşca-Stănescu în redacţia ziarului "România Liberă". În iulie 1990, el ar fi fost contactat telefonic de un ofiţer.
Angajaţii SRI cereau superiorilor săi să aprobe contactarea fostului informator al Securităţii comuniste, pentru a vedea ce atitudine are faţă de SRI. De asemenea, cereau acceptul pentru exploatarea infomativă a jurnalistului şi "influenţarea pozitivă". 
Raportul strict-secret arată că "Deleanu" a fost folosit intensiv în culegerea de informaţii, pe lângă mai multe elemente


sursahttp://www.evz.ro/detalii/stiri/SRS-consilierul-lui-Crin-crescut-de-Securitate-998400.html

Romania libera ne spune : 

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a primit saptamana trecuta de la CNSAS adeverinta de necolaborare cu Securitatea, au declarat pentru NewIn surse din institutie. Sursele citate au precizat ca decizia a fost luata pe baza documentelor care au fost gasite in arhiva despre Stanescu, care nu au oferit indicii temeinice ca acesta ar fi colaborat cu fosta Securitate.
"Vad ca deja o parte din presa (e vorba de ziarul "Curentul", care a publicat aceasta informatie, n.r.) s-a grabit sa ne condamne ca l-am scapat. Noi nu putem lua decizii decat pe baza a ceea ce gasim in arhiva. Degeaba a spus Sorin Rosca Stanescu intr-un interviu ca a dat note la Securitate, noi nu luam decizii pe baza interviurilor. De altfel, potrivit noii legi noi nu putem nici sa mai facem audieri", a declarat un reprezentant al CNSAS.

Sorin Rosca Stanescu a recunoscut in 1992 ca a colaborat cu Securitatea, folosind numele conspirative "H15" si "Deleanu", dar a explicat ca a oferit informatii doar Brigazii Antiteroriste a Securitatii. "M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La sfarsitul facultatii m-am imprietenit cu un tanar care era unul din liderii organizatiei palestiniene din Romania. De la acesta am aflat ca urma sa puna la cale intr-o alta tara un atentat terorist. (...) M-am intalnit cu ofiterul de la Brigada Antiterorista si asa mi s-a propus sa colaborez si pe viitor", a declarat Sorin Rosca Stanescu la Realitatea TV, in 2006. Rosca Stanescu a mai obtinut o adeverinta din partea CNSAS ca nu a colaborat, in urma cu cativa ani.
"
sursa :  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/sorin-rosca-stanescu-a-primit-de-la-cnsas-adeverinta-de-necolaborare-cu-securitatea-175992.html

Harta politicii ne spune : 


"
Nepotism
Sorin Roşca Stănescu este finul lui Dinu Patriciu.
Colaboratori Securitate
Sorin Roșca Stănescu a recunoscut că a colaborat din 1973 cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” si „H15”, dar a afirmat că a făcut-o în scop antiterorist, oferind informații doar Brigăzii Antiteroriste a Securității. CNSAS a emis doua adeverinte una de colaborare (in 2002) si alta de necolaborare a lui Rosca Stanescu cu Securitatea, in 2010. In adeverinta numarul 10546 se precizeaza ca lui Sorin Rosca Stanescu “nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii”

sursa : http://hartapoliticii.ro/?name=rosca+sorin+stanescu

iar Wikipedia in biografie ne mai spune : 

Sorin Roșca Stănescu a recunoscut că a colaborat din 1973 cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” si „H15”, dar a afirmat că a făcut-o în scop antiterorist, dând informații doar Brigăzii Antiteroriste a Securității 
În noiembrie 2009, au apărut în presă o serie de înregistrări audio ale unor discuții ce au avut loc între Sorin Roșca Stănescu, Bogdan Chirieac și Cătălin Macovei (șefulAgenției Naționale de Integritate). Din aceste înregistrări reiese că Sorin Roșca Stănescu l-ar șantaja pe șeful ANI.

sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Sorin_Ro%C8%99ca_St%C4%83nescu


Cam atât deocamdată dar întreb televiziunile ce urmăresc atunci când îl tot întreabă pe acest " turnător " la televiziuni... este deontologic, este normal să primească infractori care să murdărească imaginea publică ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More