luni, 21 octombrie 2013

Compromisuri ... democrația mascată ... stânga și drepta de fațadă


Compromisuri ... democrația mascată ... stânga și drepta de fațadă  , eu unul domnilor m-am saturat de compromisuri . 

" Scopul scuză mijloacele " spun unii , " ne facem frate cu dracul până trecem puntea " spun alţii. Ei văd bine că mai mult de 50 la sută din populaţie e sătulă de minciună şi compromisuri. Ei văd bine că mai mult de 75 la sută din populaţie este sărăcita şi mai mult de 50 la sută trăieşte de pe o zi pe alta. Cei de dreapta ştiu că fără cei care nu ies la vot (pentru că aceştia nu văd alternative ci văd doar compromisuri) nu vor câştiga. Ei împart populaţia în stânga şi în dreapta, în citiţi şi necitiţi. Oamenii simpli care nu ies la vot, nu vor ieşi la vot atâta timp cât ei vor vedea aceleaşi figuri amestecate ,aceleași figuri pe care  le-a amestecat tătuca ilici la masa rotundă din '89. Mulţi i-au dat credinţa lui ilici, credeau in  proclamaţia de la Timişoara , atunci ei credeau în punctul 8 al proclamaţiei, şi în lipsa informaţiei au ales tot comuniştii .  Au vrut să intre în CE cu speranţa unei vieţi mai bune, dar între timp au văzut că aceştia, "politrucii "îşi croiau viaţa mai bună, iar viaţa lor era distrusă pe zi ce trece. Ei deveneau mai săraci pe zi ce trece. A mai ţinut cu vrăjeala până au vândut bucată cu bucată toate fabricile. pana când ei au  au avut din ce să plătească pensii şi salarii. Au crescut masa de vot prin umflarea masei de vot din aparatul birocratic şi din afacerile proprii, afaceri de casă în care îşi dau afacerile de la unul la altul din bugetul de stat,

Nu au permis celor mici să îşi facă mici afaceri din fonduri europene . EI  au preferat să facă reţele de drumuri neterminate şi, fonduri sustrase spre educaţie, în care şi-au dezvoltat fabrici de diplome, în care competenta acelei diplome era fără acoperire. Au distrus sistemul de sănătate prin aplicarea de impozite mari şi prin neplata valorilor Toate firmele de casă care mergeau cu șpaga în mâna primeau contracte.
Cu carte , sau fără carte marea majoritate au preferat să dea șpaga şi să îşi dezvolte afaceri. Până acum contează doar faptul că dădeau spaga, dar mai există şi faptul că ei în afacerile lor au menţinut aceleaşi salarii de subzistenţă. Salariile celor mulţi au fost mici şi rămân mici rămân în coada Europei Am ajuns în Europa să rămânem că o mică Africa în care mâna de lucru ieftină şi fără pregătire este pe primul loc.
Fără şcoli profesionale doar cu facultăţi , care fabrica diplome pe bandă rulantă . Ei au făcut programe POSDRU în care în 3 luni scot meseriaşi , meseriasi care cu diploma obţinută se consideră că şi dottore , mari specialişti. Cursuri online care fac manageri de proiect, manager care în traducere liberă este director, deci ei devin "intelectuali  " peste noapte în faţa calculatorului, plătind spaga direct şi legal. Astfel ei se duc la multinaţionale unde sunt întâmpinaţi de un HR , un HR care şi-afacut diploma online sau la o facultate în care spaga o dau tot legal, sau fără cunoştinţe. Nu laud învăţământul comunist , şi acolo mergea tata sau mama cu viţelul în desaga , cu palinca la damigeana , dacă era din vest cu Kent, blugi sau cafea, dar cel puţin se dădeau examene de admitere unde erau 10, 15... pe un loc. După 8 clase puteai intra la liceu sau şcoala profesională , aici existau la meserii aşa 10 pe loc şi era un examen. Ai căzut la liceu... intrai la profesională... iar acolo după 4 ani dacă îţi plăcea acea meserie deveneai meseriaş . Desigur acum nu mai avem nevoie de meseriaşi... industria este inexistentă, în multinaţionale este nevoie doar de necalificaţi , la construcţia de drumuri la fel .

În 23 de ani toţi politicienii în bloc, s-au schimbat intre ei au făcut compromisuri. Au câştigat şi au pierdut alegeri. Unii au trecut în funcţii mai mici dar bine plătite, plătite "european ", iar cei noi cei tineri intraţi în sistem sau au aprobat sistemul şi le-au preluat obiceiurile sau au renunţat. Puterea este în mâna lor , cel care doreşte ceva , va fi învins întotdeauna de majoritate, fie el cu studii sau fără studii.
Da să ajuns la punctul culminant, industria este inexistentă, agricultura este distrusă, comerţul pe mâna marilor reţele de comerţ şi a samsarilor, toate acestea , după 23 de ani de "democraţie mascata ".  Iată că stânga da mâna cu dreapta şi vrea din nou industrie, de data asta extractiva, industrie bazată pe distrugere cu orice preţ  vrea sa ia ce mai exista , de data asta sub pământ . Se pune în fata " mare libertate energetică " într-o lume globală şi se trimite scuză libertăţii pe independenta faţă de " marele urs ". Se ţes conspiraţii şi intrigi ni se spune că în sfârşit vin " americanii " ( asa după 66 de ani , știți atunci când părintii si bunicii nostrii in 1947 asteptau americanii )   şi ne salvează. Europa a constatat că anul trecut în vară a fost LOVITURA DE STAT, dar între timp a crezut minciunile puciştilor şi a lăsat să îşi continue politica de distrugere şi infiltrare pe faţa a acestora. FMI a continuat să dea împrumuturi şi bani ,  cu toate că aceşti pucişti au minţit în tot cea ce au promis. Facem compromisuri doar pentru că cei mulţi să nu se trezească din letargie. Justiţia tine dosare ani de zile iar mai apoi condamna un an, doi cinci... dar nu se atinge de averile celor care au devalizat aceasta țară . Astfel cei care sunt în pușcării sau iasă din pușcării . după "vacanţă " de la bulău deţin puterea nu în faţă de pe scenă , ci doar din culise.

Va urma... mai vorbim despre: " compromisuri şi democraţia mascată... stânga şi dreapta de faţadă "

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More