miercuri, 9 octombrie 2013

O LUME CA NELUMEA!

Cu fiecare zi care trece, in mintea romanului se produce un "vartej" intr-o dezvoltare continua ce ne agreseaza perceptia corecta a realitatilor in care traim. Nu mai observam ca locurile de munca lipsesc aproape cu desavarsire, ca banii nu ne mai sunt indeajuns chiar pentru un trai la limita de jos a decentei, ca taxele si impozitele se maresc cu un spor nebun, ca preturile la alimente provoaca migrene ce nu mai pot fi stapanite.

Peste toate acestea se dau legi care pe langa ca sunt strambe, sunt facute parca pe masura unor "oameni" si nu pe masura unei societati! Fie o lege a privatizarii, fie o lege a expropierii, fie o lege a insolventei, fie o lege a Sanatatii, etc, au osatura unor "dedicatii" cu arie restransa si nu nationala. De ce oare? Sa fie prostie? Sa fie intentie? Se discuta despre un nou Cod Rutier in care amenzile existente se inmultesc cu zece, pedepsele se inaspresc, se da liber la un pahar cu vin dar se coboara procentul alcoolemiei de la care se considera infractiune, dar nu asi spune ca este rau. Suntem in perioada in care Codul existent nu mai sperie pe nimeni asa cum un profesor nu mai constituie nimic in fata clasei pline cu elevi.

 Ceea ce deranjeaza insa in sistemul actual este faptul ca legile se anuleaza intre ele si deci efectul lor este egal cu zero! Marirea amenzilor si pedepselor nu va avea nici un efect, ca si pana acum, pentru ca alta lege neprelucrata, face ca totul sa naruie buna intentie a celor nou sosite. Sa fie cu intentie? Sa fie din prostie? Pai daca este cu intentie atunci inseamna hotie si daca este din prostie, atunci ce cauta in fruntea tarii, prostii, ca dealtfel si hotii? Ce intrebare aiurea : ca doara noi i-am votat, vor spune ei!

Prostie, da, doar PROSTIE! Pai ce alta concluzie sa tragi cand ascultand cu putintica rabdare si avand minte macar de "un talant", ai observa ca  oameni (oameni?) ca Ghise, SR Stanescu, Dan Voiculescu, Nastase, Fenechiu, nu sunt decat niste lichele ordinare al caror loc de vietuire, nu este nici macar printre noi, este in puscarie si nu in fruntea Statului roman!

Eu cred ca insusi Dumnezeu spune : "nu mai recunosc lucrarea mainilor mele"!
Da. Se pare ca suntem departe de ceea ce Dumnezeu a creeat, "omul dupa chipul si asemanarea sa", o fiinta cu ratiune si sentimente, cu iubire pentru aproapele sau, cu spirit de sacrificiu pentru aproapele sau!

Cei care ne conduc au iubire pentru aproapele lor, au spirit de sacrificiu pentru aproapele lor, dar nu pentru orice "aproapele", ci doar pentru unul care este...partidul lor! In afara partidului lor suntem toti doar niste anima le de povara! O PILDA DIN CARTEA SFANTA NI-L ARATA PE IMPARATUL NABUCADENTAR IMPOTRIVINDU-SE LUI DUMNEZEU PRIN RAUTATEA SI NECREDINTA SA. DUMNEZEU IL PEDEPSESTE SI TIMP DE SAPTE ANI SE COMPORTA CA UN MAGAR, PASTE CA UN MAGAR, UMBLA PE PATRU PICIOARE CA UN MAGAR! Dupa sapte ani ridicandu-si capul catre Cer il roaga de iertare pe Domnul, recunoscandu-L ca Dumnezeul cel Adevarat si caruia, jurandu-I credinta primeste iertarea si redevine un om normal! Oamenii acestia chiar nu se gandesc ca intr-o zi pot ajunge ei insisi magari?

Inima buna cum sunt, le doresc acestora o lectie asemanatoare, fie si numai ca "nu doresc moartea pacatosului ci indreptarea sa"!


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More