duminică, 27 octombrie 2013

Corupția

"
Corupția omoară regulile și creează o altă realitate. O realitate ilegală și strâmbă.

Corupția minează democrația și economia de piață, corupția distorsionează competiția, crește prețul produselor pe care noi le cumpăram. Corupția scade investițiile, reduce finanțarea publică, ca urmare oamenii au mai puțini bani pentru nevoile lor. 




Corupția ne sărăcește.

Numai într-un an, în 8 State Membre și în 5 domenii costurile directe ale corupției în achizițiile publice (fără a include aici și sumele date ca mită) au fost de circa 2 miliarde de euro. Câte școli, spitale sau drumuri făceam cu acești bani?

De asemenea, corupția omoară regulile și creează o altă realitate. O realitate ilegală și strâmbă. Fiindcă, dacă primarul, ministrul, ofițerul vamal, orice alt funcționar ia bani, va emite o decizie strâmbă și ca atare va crea o altă realitate. De aceea spun că corupția minează democrația. 

Raportul CRIM pe care îl dezbatem astăzi este numai inceputul în lupta cu criminalitatea gravă. Sigur că vrem să câștigăm această luptă. Am făcut în raport o listă de recomandări și ele trebuie aplicate atât la nivelul european, cât și la nivel national, de către fiecare stat membru. 

Ca raportor al Parlamentului European pentru Directiva privind confiscarea produselor provenind din infracțiuni insist că este mult mai eficient să luăm banii proveniți din activități penale si să oprim acești bani murdari să circule liber, decât să trimitem la închisoare 3-4-5 persoane, dacă nu luăm banii care produc în continuare crimă organizată. 

Si, în final, aș vrea să știu când Raportul Anticorupție va fi adoptat de către Comisie. Și - o spun foarte clar - așteptăm un raport serios și cu un conținut extrem de consistent.
"
sursaMonica Luisa Macovei pe 22 octombrie 2013 in Parlamentul europena

Foarte adevarat CORUPȚIA poate fi tăiata doar confiscând averile celor care corup și prin pedepse cu închisoarea mai dure . Corupția este cea mai grava crima , care din păcate nu prea este luata în serios .

Corupția omoară regulile și creează o altă realitate. O realitate ilegală și strâmbă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More