vineri, 11 octombrie 2013

GANDURI SI INTREBARI

De fiecare data cand ma hotarasc sa scriu cateva din gandurile ce ma imbulzesc zi de zi, ca asa este viata aceasta, plina de ganduri, de dorinti, de esecuri, de dureri, de sperante ce dau gramada peste tine si peste mine, am tendinta de a ma intreba : de ce la noi este ca la nimeni? Ca unul care m-am mai "miscat" pe ici pe colo, care mai citesc cate ceva, ma calmez intr-un tarziu si imi spun ca dracul este negru, intradevar, dar nu este numai in curtea noastra, al naibii dracusorul asta este un adevarat globtroter! Bun, "si cu asta ce-am facut"? Pai n-am facut nimic decata ca facem ceea ce facem de cand ne stim : ne bucuram ca moare si capra altuia!

Si totusi, nu pot sa nu ma intreb: de ce suntem lenesi, de ce suntem cersetori, de ce mintim cum putine natii de pe Pamant o fac, de ce ne place sa ne chinuim, de ce cultivam ura la un asemenea nivel, de ce suntem invidiosi, de ce suntem egoisti, de ce suntem laudarosi ? La ce ne folosesc toate aceste "minunate" defecte de le cultivam cu mare asiduitate, mai asiduu decat cultivam propria ograda? Spunem despre noi, si o spunem obsesiv, ca suntem o natie desteapta si creeativa, ce Dumnezeu creem eu unul nu observ mai nimic de 'jde ani buni! A, ba da, reusim sa creem sub "cupola" acestui circ un spectacol dramatic in care toti "hartistii" plang razand ca niste idioti, propria neputinta a neintelegerii realitatii crude in care se balacesc.

Cum poti caracteriza o natie care are vocatia demolarii inaintea celei a zidirii, vocatia iubirii minciunii in fata adevarului? Sa o caracterizam ca o natie masochista? Sa fim noi o natie de Iude, gata oricand a ne vinde sufletul pentru 30 de arginti? Unii veti spune ca sunt nebun. Poate. Nu neg ca mai sunt si oameni rationali, oameni cu adevarat inteligenti, dar iertati-ma, unde sunt? Lasand deoparte "clasa politica", astia oricum sunt idioti si agramati, cei destepti de ce nu iesiti in fata? De ce lasati idiotii si agramatii impreuna cu acolitii lor sa "eutanasieze" o natie intreaga? Nu va place sa fiti "şifonati"si v-ati ascuns in biblioteci sa creeati  opere nemuritoare? Pentru cine stimabililor? Pentru o natie bolnava ce agonizeaza pe marginea prapastiei?

Ati lasat toata scursura comunista sa fie ridicata pe brate, de o masa de alienati, in fruntea tarii, sa uzurpe, sa demoleze si sa duca la "fier vechi" tot ce ar mai fi putut constitui un sprijin in aceasta lume, tot mai parsiva si harapareata cu popoarele mici! Nicicand in istoria acestui popor, intelighentia nu a fost mai lasa ca azi! Ei au luptat, au murit, au suportat deportari dar au ramas in istorie. Domniile voastre de ce  v-ati speriat de tupeul si indrazneala lor?
 De ce oare, nu-i cunosteati? Nu stiati ce le poate pielea? Conservandu-va in speranta vietuirii, va asigur ca va pacaliti : veti "muri" odata cu prapaditii pe care nu doriti sa-i aparati! Cand oare a mai fost natia aceasta de rasul lumii, in istoria ei? Eu unul nu stiu. Stiu insa ca azi, fara niciun dubiu, suntem rasul si batjocura acestei lumi. Toti ne refuza in a le "trecem pragul", pentru ca "puţim" a prostie si hotie!
Cine sa mai doreasca in ograda lor o gloata de hoti, reprezentata de mafioti politici, de mincinosi, de plagiatori? Pana cand ne mai facem din ei STEMA si EMISARI in lumea civilizata?

Am ajuns sa ma bucur pentru fiecare durere in care ne arunca acesti nemernici cu speranta ca ne vom trezi cu totii la realitate, ca-i vom rejecta fara regrete, ca ne vom aseza si noi in ograda noastra ca niste gospodari onorabili!
Va mai fi oare posibil? Nu este prea tarziu?



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More