miercuri, 4 septembrie 2013

Dragnea .... mielul nevinovat

Pentru a vorbi de Dragnea trebuie o mica introducere .


     Până la Năstase imediat după revoluție penalii erau în bărci lor nu le pasă erau încă cu influenţele din vremea comunistă, adică nimeni din justiţie nu le stătea în cale. Păi atunci directorii primarii foştii şefi de colhoz, şmenarii dictau legea. Presa era puternică pe partea de scris, televiziuni puţine şi cele care apăreau sau erau sub influenţa sau acopereau nevoia populaţiei de cancan. Aşa că ei au vândut tot ce se putea vinde. Încet au tăiat la fier vechi fabricile iar colhozurile le-au desfiinţat. Ei da peste tot au avut ajutorul populaţiei. Vă amintiţi nu.? Toată lumea mergea la sârbi şi ducea trei sfert din producţia fabricilor Ei da îşi vindea scaunul de sub... Trei sfert îl vindea şi celălalt sfert îl strigă prin greve să le mărească salariile. Sau şi mărit şi iată a apărut cea mai mare inflaţie din Europa. Reinvestirea era 0 aşa că fabricile au fost desfiinţate şi preluate de directori şi micii ingineraşi din jurul lor. Aşa au dispărut în ani fabricile. Colhozurile la fel sau desfiinţat şi populaţia doritoare şi-a primit pământurile aveam sute de mii de mici proprietari care nu aveau cu ce îşi lucra pământurile. Bătrânii le mai lucrau din plăcere dar tinerii nici că le pasă, ei aveau pământuri dar ce să aibă habar de a lucra pământul.

      Pe vremea lui Năstase a pătruns în politica pe lângă bătrânii politruci şi noii îmbogăţiţi dar ei au pătruns pentru afaceri şi astfel ei au început să preia puterea în stat. Aşa că tinerii politicieni care nu erau deranjaţi de presă, presa care era sub tăcere îşi măreau puterea. In aceasta perioada s-a vândut tot ce se mai putea vinde .s-au mai păstrat companii de stat pentru plata celor care lucrau la partid . De aici isi trăgeau seva partidele si cei mai sârguincioși  cei tari în clanță și fără habar de nici o meserie primeau salarii de mii chiar zeci de mii de euro .

      A urmat perioada în care un preşedinte să ridicat împotriva lui şi a început să dea putere justiției prin ne interferare şi a dat drumul presei să vorbească. Aşa că au început să apară în presă toate maşinaţiunile făcute de aceştia. Aceştia văzând pericolul au ocupat la început media şi au început dezinformarea culminând anul trecut cu o lovitură de stat . Aşa că au preluat puterea pe fata fara  a le pasa de lege .    

      De anul trecut ei lucrează să umple golurile şi pe zi ce trece ei ocupa toate instituţiile. Iată că pe de o parte procurorii aduc probe faţă de penali, iar în partea cealaltă judecătorii chiar dacă nu le dau drumul tergiversează şi toate acestea legal pentru că ei timp de 23 de ani fără culoare politica şi au făcut propriile legi. De ei nimeni nu se poate atinge ei se cred mai presus de Dumnezeu.

     Au reuşit în 23 de ani să facă o scindare în populaţie. Ei şi-au asigurat votanţii aşa că au o parte care merg la vot din interes şi la comandă. O parte mai mica vede şi se revoltă ... şi o parte care a devenit indiferentă, ea merge la lucru pentru salarii de mizerie şi tace.

Am pus titlul Dragnea... mielul nevinovat dar era necesară o mică introducere pentru a putea începe acest gând. În următorul gând vom vorbi de miel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More