duminică, 1 septembrie 2013

1 septembrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Fii cu curaj! Şterge-ţi ochii! Adesea căderea e un mijloc spre a te ridica mai sus!"

    (William Shakespeare)


MEDALIE DE  AUR : Diana Bulimar a câştigat finala la individual-compus.

Felicitări!

Gimnastia Diana Bulimar a câştigat, sâmbătă, finala la individual-compus, la reuniunea de la Alphen aan den Rijn (Olanda), calificându-se şi în finalele de duminică de la sărituri, bârnă şi sol, în ultima fiind calificată şi Sandra Izbaşa.
Diana Bulimar a cucerit medalia de aur în finală la individual-compus, cu un total de 57.533 puncte, fiind urmată pe podium de Elisabeth Seitz (Germania, 54.833) şi de Noel van Klaveren (Olanda, 54.667).
De asemenea, în finala la sol s-a calificat şi Sandra Izbaşa, cu nota 13.400, acesta fiind singurul apărat la care a evoluat la Alphen aan den Rijn.

MEDALIE DE ARGINT la Campionatul Mondial de canotaj.
Felicitări!

Echipajul feminin de 8+1 al României, în componenţa Cristina Ilie, Cristina Grigoraş, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Ionela Zaharia şi Daniela Druncea, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud). Echipajul României a terminat proba cu timpul de 6.07.04, câştigătoare fiind SUA, iar locul trei revenind Canadei. Aceasta este a doua medalie obţinută de România la CM, după argintul de sâmbătă la dublu rame fără cârmaci, cu Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu.

Simona Halep s-a calificat în optimi la UŞ Open.

Felicitări!

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 21 şi locul 19 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimi la UŞ Open, ultimul turneu de Grand Şlam al anului, informează site-ul oficial al competiţei. Halep a învins-o, în turul trei, cu scorul de 6-1, 6-0, după 51 de minute de joc, pe Maria Kirilenko (Rusia), cap de serie numărul 14 şi locul 17 WTA. n optimi, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Svetlana Kuzneţova (Rusia), cap de serie numărul 27 şi 29 WTA, şi italianca Flavia Pennetta, locul 83 mondial.

Cristian Preda  : Antonescu nu are un proiect politic, ci doar o ambiție.

Ultimele declarații ale lui Crin Antonescu ne-ar putea face să credem că e doar un personaj coborât din lumea lui nenea Iancu. Ce altceva sugerează o declarație precum: “detest feminismul și regret că nu sunt femeie”?
La ce te poți gândi când îl auzi pe șeful PNL spunând: “eu, pur și simplu, nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu președintele României”? Lectura în cheie literară poate fi însă înșelătoare.
Cred că, de fapt, candidatul stângii are o problemă de identificare politică majoră.
Vorbind așa cum o face, Antonescu vădește faptul că nu are un proiect politic, ci doar o ambiție.
Neputând spune deocamdată decât că e un produs USL, Antonescu improvizează discursuri fără cap și coadă.
Probabil că deruta retorică are drept sursă și constatarea că scorul cu care e creditat este de două ori mai mic decât cel al alianței care l-a fabricat.
Când va avea un adversar, lucrurile se vor schimba.

Monica Macovei: Confiscarea banilor proveniţi din infracţiuni este mai importantă decât trimiterea la închisoare.

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a TDL:

"Aş vrea să mă refer la confiscarea averilor şi modul cum este tratată în plan intern. Apropo şi de modificarea Constituţiei pe care şi noi am vrut să o schimbăm, dar USL a spus: nu, nu vrem să o schimbăm. Şi noi am vrut regionalizare şi USL a spus: nu vrem regionalizare. Acum vor să schimbe Constituţia şi vor regionalizare. Dar, când vor să schimbe Constituţia nu vor să schimbe acel articol care prezumă dobândirea licită a averii. E un articol care nu există decât în Constituţia României. A preluat-o şi Republica Moldova, pentru că a luat mult din Constituţia României, dar nu mai există în nicio altă ţară. Şi să ştiţi că nu toţi, la noi, cu această prevedere în Constituţie, râd şi plâng pentru că şi pe ei îi încurcă în cooperarea internaţională. Fiindcă, de exemplu, vrei să pui în aplicare în România o decizie de confiscare din Marea Britanie.(...) În chestiunea confiscării cel mai important este să iei banii care provin din infracţiuni. E mai important decât să-i trimiţi la închisoare. Dacă poţi să-i trimiţi şi la închisoare e foarte bine, dar costă mai mult, nivelul de probaţiune ca să privezi pe cineva de libertate este mult mai mare".

Europarlamentarul PDL a arătat că în state precum SUA, Anglia sau Irlanda, în această chestiune, autorităţile fac "procese civile în care cheamă, practic, în judecată proprietatea".
" Deci, ei vor să confişte proprietatea, nu vor să te trimită la închisoare. Îţi iau banii, dovedind că proprietatea provine din activităţi ilegale.(...) Practic, făcând această confiscare am luat banii negri de pe piaţă şi nu am lăsat să se dezvolte crima organizată.(...) Deci, principiul este acela de a lua banii pe acest tip de confiscare, nu neapărat trimiterea la închisoare. (...) Eu sunt raportor în Parlamentul European pe Directiva confiscării şi o să mă apropii de această idee. Spun: mă apropii, pentru că trebuie trebuie să negociem, suntem 28 de state membre", a mai spus Monica Macovei.

Cătălin Predoiu: Noua politică a PDL înseamnă soluţii, integritate şi altruism.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a TDL, că democrat-liberalii propun un nou tip de politică bazată în principal pe soluţii, integritate şi altruism şi i-a îndemnat pe tinerii din partid să se alăture acestui demers.
"Vrem să vă propunem o lucrare. Să facem o nouă politică, într-o nouă Românie. Mulţi m-au întrebat ce înţelegi prin noua politică ? (...) În primul rând noua politică înseamnă soluţii. Lumea s-a săturat de vorbe, fie ele şi frumoase. Ce a făcut USL la ultimele alegeri, minţind un popor întreg cu cinism, a pus capac la toate. Lumea nu mai suportă încă o minciună în plus. Suntem datori cu toţii, responsabili, să venim cu soluţii. E ceea ce face PDL de câteva luni bune", a spus prim-vicepreşedintele PDL.
"Nu se mai poate face politică într-o ţară măcinată de corupţie dacă nu îţi faci un partid cu oameni politici integri care să fie modele. Şi acest partid, graţie Monicăi Macovei şi a celor care au sprijinit-o în acel moment, a introdus criterii de integritate. Niciun alt partid nu are astfel de criterii. Nici un alt partid din România nu s-a dat din calea justiţiei atunci când aceasta şi-a fixat ţintă cazuri de corupţie din rândurile membrilor. Nici un alt partid nu a sprijinit reformele în justiţie şi, implicit, o altă integritate în politica românească precum acest partid. (...) Cred că dumneavoastră veţi avea un mare rol pentru că nu sunteţi legaţi de trecut în niciun fel, pentru că aveţi totul în faţă, aveţi totul de dat şi de câştigat. Trebuie doar să faceţi o opţiune morală. A fi sau a nu fi profesionist, a fi sau a nu fi integru. Iată ce vrem să facem prin această nouă politică pentru o nouă Românie'', a mai arătat prim-vicepreşedintele PDL.

"Avem o ţară în care prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, inaugurează ţevi goale, care vin de nicăieri şi pleacă nicăieri şi a doua zi sunt ridicate, cum s-a întâmplat la Ungheni. Este inimaginabil. De la Ceauşescu nu s-a mai văzut lucrul aceasta, să inaugurezi ceva ce nu există doar ca să vină presa, să tele-guvernezi şi să pleci acasă".
"Această majoritate USL a venit la putere cu sloganul dreptate până la capăt. Vor face corupţie până la capăt".
"Ce fac cu licitaţiile, ce fac cu ridicarea pragurilor, ce fac cu cazurile de corupţie din guvern, ne-am întors ani de zile în urmă. (Aceasta – n.r.) demonstrează că nu mai e niciun dubiu, nicio speranţă. USL este sistematic corupt, nu sunt doar cazuri de corupţie", a opinat Predoiu.

Vasile Blaga: Priorităţile legislative ale PDL au în vedere, între altele, crearea locurilor de muncă şi educaţia.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a TDL, că priorităţile legislative ale democrat-liberalilor au în vedere, între altele, soluţii pentru crearea de noi locuri de muncă şi reforma educaţiei.

"Priorităţile noastre legislative sunt centrate pe crearea locurilor de muncă. Avem deja depuse în Parlament două proiecte de lege în acest sens. Un proiect de lege se referă la constituirea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Investitorilor. Sper să o susţină şi Puterea mai ales că nu este nevoie de fonduri publice pentru constituirea ei. (...) Noi nu credem că România poate progresa fără o relansare economică, fără a crea locuri de muncă. Iată că nu numai că actuala Putere nu crează milionul de locuri de muncă, dar, din păcate, pierdem şi din locurile de muncă pe care le-am moştenit. Sunt cu 50 de mii de locuri de muncă mai puţin decât anul trecut pe vremea aceasta şi de aceea avem în Parlament depus un proiect de lege pentru reducerea fiscalităţii", a explicat preşedintele PDL.
Blaga a reamintit ţintele vizate de actul normativ propus de PDL: reducerea cotei unice la 12 %, reducerea CAŞ cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare şi creşterea salariului minim la 1.000 de lei.

Andreea Paul: Crin Antonescu nu va ajunge preşedinte pentru că "maşinăria de vot roşie" nu-l va susţine.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, sâmbătă, la Şcoala de vară a Tineretului Democrat Liberal :

"Antonescu  şi-a dat şi continuă să-şi dea zilnic câte un monumental autogol. Crin Antonescu nu va ajunge niciodată preşedinte . Este naiv să-şi imagineze că maşinăria de vot roşie îl va susţine. Ponta îi va face lui Antonescu o 'baie' roşie la fel cum Vântu  i-a făcut lui Geoană. L-a îmbăiat straşnic şi nu a ajuns preşedinte. Nici Antonescu nu are această şansă. Dacă USL a câştigat puterea prin minciună, prin dezinformare, nu cred că aceasta este calea pe care Organizaţia de Tineret a PDL trebuie să o propună viitorului politicii româneşti".
"Vraja USL a eşuat. Ponta a promis un milion de locuri de muncă, hocus-pontus, şomajul a crescut la aproape 40.000 de persoane. Ponta a promis drumuri, hocus-pontus, drumurile sunt blocate şi investiţiile la fel. Ponta a promis zece miliarde de euro investiţii străine, hocus-pontus, investiţiile străine au scăzut cu o cincime în acest an".

Kelemen Hunor  : Va propune premierului o relaxare fiscală pentru 2014.

"Eu cred că un dialog cu opoziţia este extrem de necesar, fiindcă nu este bugetul USL-ului, nu este bugetul Coaliţiei, este bugetul ţării, este bugetul naţional şi este un lucru absolut normal şi firesc să fie informată şi Opoziţia şi să ştie şi premierul care sunt propunerile noastre şi care e poziţia noastră faţă de buget. Eu cred că o relaxare fiscală este necesară, dar o relaxare fiscală care trebuie făcută în paralel cu o strângere mai serioasă şi mult mai strictă a impozitelor fiindcă evaziunea fiscală, în continuare, cel puţin din datele pe care noi le cunoaştem, este foarte mare. O relaxare fiscală în zona economică, în zona întreprinderilor mici şi mijlocii, în zona angajatorilor, e extrem de importantă dar, în acelaşi timp, sunt conştient că trebuie să ai grijă şi de veniturile bugetare, ca să nu ieşi din ţinta de deficit", a declarat sâmbătă, în exclusivitate pentru AGERPRES, Kelemen Hunor, prezent în Sălaj, la Zilele Comunei Crasna.
Preşedintele UDMR consideră că bugetul anul viitor nu este important doar pentru componenta naţională, ci şi pentru faptul că 2014 este primul an din nouă perioadă bugetară aferentă fondurilor europene.
Kelemen Hunora arătat că doreşte să afle de la premier care sunt condiţiile acordului încheiat de statul român cu Fondul Monetar Internaţional.

"Vrem să ştim ce conţine acordul cu FMI. Noi niciodată nu am spus că nu e nevoie de un acord. Chiar când am fost la guvernare am încheiat acorduri succesive cu FMI. E un semnal important şi pozitiv către lumea financiară, către investitorii mari, către firmele multinaţionale, dacă ai un acord stand by, dar nu ştim care sunt condiţiile, în acest moment. Noi ştim în ce condiţii am încheiat acordurile anterioare. Erau condiţii foarte dure, prin care am reuşit să echilibrăm bugetul, am reuşit să reducem deficitul bugetar, cu sacrificii uriaşe din partea fiecărui cetăţean şi sunt convins că a fost o decizie corectă, cu toate că, din punct de vedere electoral, şi noi am pierdut dar aceste sacrificii nu trebuie aruncate, nu trebuie să nu fie folosite în continuare, dacă tot le-am făcut. Noi nu cunoaştem care vor fi condiţiile. Vor fi reduceri în aparatul bugetar, vor fi noi taxe, vor fi noi impozite, care sunt condiţiile?", a subliniat Kelemen Hunor.

Victor Ponta : Sunt mulţi oameni daţi afară din locuinţe.

Copreşedintele USL, premierul Victor Ponta, a declarat în debutul reuniunii "România pentru tineri" care se desfăşoară la Constanţa :

"Vreau să vă rog să vă gândiţi la faptul că România are nevoie de nişte tineri să se gândească mai mult la alţii, nu doar la ei, şi cred că de la voi va veni acest exemplu. Vreau să vă rog să vă gândiţi la dvs., la familia dvs. şi la toţi acei tineri care trebuie să aibă un viitor în această ţară. Obligaţia mea, dar şi a voastră, este să le spunem tuturor acelor tineri ce o să facă în România în anii care urmează - unde o să-şi găsească un loc, când pot să-şi cumpere o casă, o maşină. Asta e obligaţia noastră, a celor care facem politică. A dvs. este să ne trageţi de mânecă"

"Ca şi anul trecut, o să câştigăm. Important este dacă ne gândim pentru ce câştigăm, dacă vrem să câştigăm doar dacă vrem să fim succesorii cuiva. (...) Eu vă mulţumesc tuturor şi vă spun că încă de anul trecut nu-mi mai permit să fiu tânăr. De anul trecut, tot ceea ce fac alături de colegii pe care dvs. i-aţi sprijinit să fie în Guvern, se reflectă în viaţa dvs. de fiecare zi. Şi vreau să ştiţi că responsabilitatea noastră este pentru toţi tinerii din România, pentru cei din USL şi mă bucur foarte mult că sunteţi atât de mulţi. (...) Vă doresc să ajungeţi oameni în funcţii importante. Exista însă mulţi alţi tineri care nu se gândesc la politică (...), alţii poate se gândesc unde o să se angajeze din această toamnă, alţii nu au viitor asigurat. Sunt foarte mulţi alţii care nici nu ne pot privi la televizor astăzi (...), sunt oameni tineri care nu au unde să doarmă, care nu au ce să mănânce şi pentru care am exact aceeaşi responsabilitate - ca pentru dvs. şi pentru toţi ceilalţi".

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a admis  că există oameni cu mari probleme sociale şi care pur şi simplu nu au unde să doarmă, mulţi fiind daţi afară din locuinţe, referindu-se astfel la grupul de revoluţionari care l-a abordat la Constanţa, în cursul zilei de vineri, cu ocazia inaugurării unui cartier de locuinţe.

"Nu doar că eram de faţă (la conflictul dintre revoluţionari şi primarul Radu Mazăre - n.r.). Eram la inaugurarea unui cartier cu locuinţe sociale, 3.000 de oameni care realmente (...) au mari probleme, unii cu dizabilităţi, alţii familii monoparentale. Primăria a reuşit să facă pentru ei un proiect social extraordinar de bun, pe care eu l-am apreciat: 3.000 de oameni au unde să doarmă, au o locuinţă. E un proiect pe care eu îl voi sprijini pentru a fi realizat şi în alte oraşe, pentru că şi în alte oraşe, nu doar în Constantă, sunt foarte mulţi din cei daţi afară din locuinţele care au fost retrocedate pe Legea 247/2005 şi, repet, era un proiect şi un eveniment foarte bun. Că au fost acolo şi oameni care aveau alte probleme, aşa se întâmplă întotdeauna. Sunt prim-ministru, trebuie să mă ocup de toate problemele din ţară, însă acolo, repet, am fost la un eveniment şi la un proiect social, pe care îl apreciez enorm de mult", a declarat Victor Ponta, la finalul reuniunii cu tinerii USL.

Premierul Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, la Mamaia, parlamentarilor USL :

"Vreau să vă spun că sunt mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet, că nu i-am tratat şi nu-i voi trata niciodată pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci USL".
"Eu nu vorbesc decât de Guvernul USL şi aşa şi gândesc şi, sincer, îmi doresc foarte mult ca în 2016, în această formulă, să putem să dăm socoteală în faţa oamenilor de ceea ce am reuşit să facem din ceea ce am promis anul trecut".
"Suntem atât de mulţi încât suntem convinşi că nu e nevoie de fiecare dintre noi şi fiecare e convins că vine celălalt la comisie sau la vot şi ne trezim - norocul nostru că nu vine şi opoziţia - dar ne trezim în situaţii foarte greu de explicat opiniei publice", a spus Ponta.
"Vă rog să nu o luaţi ca pe un reproş al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca pe o rugăminte a mea către grupurile parlamentare care susţin Guvernul de a încerca - eu sunt obligat să asigur prezenţa miniştrilor, a secretarilor de stat şi o fac - vă rog pe dumneavostră să fiţi prezenţi ca să ne sprijiniţi în momentele importante. Cred că e un raport corect între Parlament şi Guvern", a spus Ponta.

Crin Antonescu :  Vreau să fiu preşedintele României.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la întâlnirea tinerilor USL cu liderii Uniunii intitulată "România pentru tineri", desfăşurată la Sala Sporturilor din Constanţa :

"Unii cred că noi ne-am întâlnit aici, astăzi, pentru că eu, Crin Antonescu, împreună cu bine cunoscuţii mei prieteni, să-mi confirm candidatura la Preşedinţie. Nu este adevărat. Nu vreau să confirm nimic, pentru că n-a infirmat-o nimeni. Alţii cred că am venit aici ca să prezint, să-mi depun candidatura la Preşedinţie, să prezint un program prezidenţial. Nu, nici asta. Am venit aici, împreună cu câţiva prieteni, mai am, să discutăm despre viitor, despre viitorul apropiat, despre viitorul pe care voi îl vedeţi şi îl puteţi face şi despre bătălia pentru Preşedinţia României, care nu înseamnă tot, dar înseamnă un pas. Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatură".

"Eu, pur şi simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele României! Şi voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum. Mă pregătesc învăţând cu toată tinereţea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le ştiu şi pe care va trebui să le ştiu şi să le fac atunci când voi fi preşedinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Preşedinţia României nu se reduce cu, nu începe cu şi nu se termină cu un candidat - Crin Antonescu sau altul".

"Marea noastră problemă, marea noastră luptă, marea noastră bătălie este cu aşteptarea pe care noi înşine am generat-o şi cu faptul că poate e nedrept, dar asta este viaţa politică, noi nu răspundem doar aşteptărilor generate de proiectul nostru politic, de programul nostru de guvernare, răspundem aşteptărilor unei societăţi româneşti care a pierdut în foarte multe privinţe şapte - opt ani, care a dat înapoi în foarte multe privinţe în şapte - opt ani care trebuiau să aibă alt curs. Întotdeauna aceste aşteptări nu pot avea alt adresant decât deţinătorii actualei puteri, cei cărora oamenii, ultima oară, le-au dat votul".

"Bătălia nu este nici în Parlament, nici în Guvern, nici cu Traian Băsescu, nici cu oamenii săi, uneori ai senzaţia ceva mai mulţi decât înainte, aflaţi în posturi cheie. Bătălia este pentru o funcţionare normală a statului român, tema, miza Parlamentului este de a face tot ce este necesar, îndreptăţit, legal, legitim pentru ca instituţii din statul român să funcţioneze corect, pentru ca instituţii ale statului de drept definite şi destinate a fi prin excelenţă non partizane, independente să fie aşa şi nu altfel. Ce poate face Parlamentul vom vedea, cât poate face Parlamentul vom vedea, dar aceasta este o temă pentru că oamenii nu ne-au dat votul pentru a le spune 'noi nu avem ce face, are Băsescu oameni peste tot'. Ne-au dat votul pentru ca lucrurile să meargă normal".

Dacian Cioloş: România nu are de ce să primească avertisment în cazul scandalului de la APIA.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat vineri, întrebat dacă România riscă vreo sancţiune ca urmare a recentului scandal de corupţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), că ţara noastră "nu are de ce să primească avertisment, nefiind o problemă de sistem.
Dacian Cioloş a spus că a fost identificată o problemă, autorităţile judiciare din România au luat măsuri, iar acum "Comisia Europeană aşteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea dacă problema este izolată şi dacă e vorba doar de persoanele care sunt acum vizate de anchetă sau dacă e o problemă mai largă, de fraudă".
"Nu e problemă de sistem, deci de asta nu se pune problema atenţionării legat de modul de funcţionare a Agenţiei de Plăţi, pentru că nu e o problemă de sistem, de funcţionare a Agenţiei de Plăţi. E vorba de anumiţi responsabili sau în cazul respectiv de un responsabil la vârf al unei agenţii de plăţi", a afirmat comisarul european, la Ciugud, în judeţul Alba.

SUA: Obama a discutat cu omologul său francez înainte de a-şi anunţa decizia cu privire la Siria.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a discutat sâmbătă cu omologul său francez, François Hollande, înainte de a-şi anunţa decizia cu privire la dosarul sirian, a anunţat un oficial de la Casa Albă, transmite AFP. Barack Obama a anunţat sâmbătă că a luat decizia de a ataca regimul sirian, dar a precizat că va consulta şi Congresul în legătură cu acest lucru. Oficialul de la Casa Albă, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, nu a oferit detalii cu privire la conversaţia dintre Obama şi aliatul său francez, preşedintele Hollande. Franţa a devenit principalul aliat al SUA în dosarul sirian, după ce legislativul britanic a votat în această săptămână împotriva unei intervenţii militare în Siria. Acelaşi oficial american a mai susţinut că decizia lui Obama de a se adresa Congresului îi conferă preşedintelui american şi timpul necesar pentru a încerca să lărgească o eventuală coaliţie internaţională împotriva regimului lui Bachar al-Assad.

Dezbaterile din Congres cu privire la o eventuală intervenţie militară americană în Siria, solicitate de preşedintele Barack Obama, vor începe luni, 9 septembrie, au anunţat sâmbătă responsabili republicani din Camera Reprezentanţilor, conform AFP.
"Suntem mulţumiţi că preşedintele a solicitat o autorizaţie (din partea Congresului) pentru o intervenţie militară în Siria", a declarat John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, dar şi alţi parlamentari republicani, într-un comunicat.
"În consultare cu preşedintele, ne aşteptăm ca această măsură să fie examinată în cadrul Camerei în săptămâna care începe la 9 septembrie", conform aceluiaşi comunicat.

Siria  : Armata este gata să facă faţă oricăror provocări şi oricăror scenarii.

Într-o declaraţie scrisă difuzată de televiziunea siriană, premierul al-Halqi dă asigurări că "armata este gata să facă faţă oricăror provocări şi oricăror scenarii".
După ce ultimii experţi ai Naţiunilor Unite au părăsit sâmbătă dimineaţa teritoriul sirian, autorităţile de la Damasc declară că sunt pregătite să reacţioneze în cazul unor atacuri aeriene americane.
În cursul dimineţii, un important responsabil al serviciilor siriene de securitate a declarat că Siria se aşteaptă ''în orice moment'' la un atac occidental împotriva teritoriului său şi ''este gata să riposteze de asemenea în orice moment''.
''Ne vom apăra poporul şi patria cu toate capacităţile de care dispunem'', a mai afirmat acesta, insistând că o ''agresiune occidentală nejustificată nu va rămâne fără ripostă".

Iran: O intervenţie americană va provoca reacţii 'dincolo' de Siria.

Şeful Gardienilor Revoluţiei islamice, armata de elită a regimului iranian, a avertizat sâmbătă în legătură cu o intervenţie militară americană în Siria, afirmând că o astfel de acţiune va provoca reacţii 'dincolo' de frontierele acestei ţări.
"Faptul că americanii cred că o intervenţie militară va fi limitată în interiorul frontierelor Siriei este o iluzie, ea va provoca reacţii dincolo de această ţară', a declarat comandantul Mohammad Ali Jafari, citat de agenţia Isna.

Rusia  :  Acuzaţiile privind folosirea de arme chimice de către regimul sirian, o "absurditate totală".

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat, sâmbătă, drept o 'absurditate totală' acuzaţiile privind folosirea de arme chimice de către regimul sirian şi a cerut Statelor Unite ale Americii să prezinte dovezile unei eventuale implicări a regimului sirian, relatează AFP şi Reuters.
"Forţele siriene se află în ofensivă şi câştigă teren în faţa (forţelor) opoziţiei în mai multe regiuni. În aceste condiţii, a oferi un asemenea pretext celor care doresc o intervenţie armată ar fi o absurditate totală', a declarat Vladimir Putin pentru ziarişti la Vladivostok, răspunzând unei întrebări privind presupusa utilizare de arme chimice de către regimul sirian. Preşedintele rus a insistat totodată că, dacă SUA deţin dovezi că forţele lui Assad ar fi deţinut şi folosit arme chimice în Siria, Washingtonul ar trebui să prezinte aceste dovezi Consiliului de Securitate al ONU, subliniind că 'interceptarea de conversaţii telefonice nu poate servi ca bază pentru luarea de decizii fundamentale, în special recurgerea la forţă împotriva unui stat suveran'.
'În ceea ce priveşte poziţia prietenilor noştri americani, care spun că trupele guvernamentale (siriene) au utilizat (...) arme chimice şi susţin că au dovezi, ei bine, ei ar trebui să le prezinte anchetatorilor ONU şi Consiliului securitate al ONU', a afirmat Vladimir Putin. 'Dacă nu, înseamnă că ele nu există', a adăugat el.
Liderul de la Kremlin s-a declarat totodată "complet surprins" de recentul vot al parlamentului britanic împotriva unei acţiuni în Siria, decizie care, în opinia sa, a fost luată de oameni 'motivaţi de interesele naţiunii şi ale bunului-simţ', după cum transmite RIA Novosti.

ŞTIRI METEO

Luni, 2 septembrie 2013, vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, exceptând sudul României, unde temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii septembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei și 29 de grade în Muntenia, iar minimele se vor situa între 6 și 14 grade. Temporar va ploua ziua în jumătatea de nord a țării și izolat în rest, iar spre seară și noaptea, mai ales în est, sud-est și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice și centrale. Pe litoral va fi soare cu cer variabil şi vânt de 3 m/s, dinspre SV. Maximă zilei: 27°C.
În Bucureşti, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii septembrie. Maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor fi de 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PERSONALITĂŢI

Edgar Rice Burroughs

Edgar Rice Burroughs (n. 1 septembrie 1875; d. 19 martie 1950) a fost un scriitor american, cunoscut pentru crearea eroului junglei Tarzan, dar și pentru crearea aventurierul eroic de pe Marte John Carter, deși el a scris lucrări în mai multe genuri.
Burroughs este bine cunoscut ca fiind creatorul faimosului personaj Tarzan, unul dintre imaginile indispensabile ale literaturii populare. Burroughs a mai publicat și science fiction și literatura polițistă. Criticii considerau scrierile lui Burroughs ca fiind scrise într-un stil neșlefuit, totuși și astăzi operele sale sunt citite pe scară largă.
Burroughs s-a născut în Chicago, Illinois pe data de 1 septembrie 1875. Tatăl său, George Tyler Burroughs, era veteran al Războiului Civil. Burroughs a urmat câteva școli, inclusiv Academia Militară din Michigan. A fost încorporat în Cavaleria a 7-a în Arizona (1896-1897) și Forțele de Rezervă din Illinois (1918-1919). După scurta carieră militară, E.R. Burroughs a fost proprietarul unui magazin în Pocatello, Idaho (1898), iar în 1900 s-a căsătorit cu Emma Centennia Hulbert, de care a divorțat în 1934.
Înainte de Tarzan, Burroughs a avut o viață plină de eșecuri. Punctul de cotitură a fost momentul în care a început să scrie pentru reviste de ficțiune (Pulp magazines), la vârsta de 35 de ani. Prima sa scriere comercială a fost "Under the Moons of Marş" ("Sub lunile lui Marte"), publicată în serial în 1912 și care introducea eroul invincibil John Carter, ce este transportat către Marte, aparent prin proiecție astrală, în urma bătăliei împotriva apașilor, în Arizona. În final, seria "Marte" a atins 11 volume. Burroughs a creat în total 68 titluri, toate făcând parte din serii populare. Titlul de referință a lui Burroughs, "Tarzan", a apărut în 1912, fiind urmat de încă 24 de aventuri ale lui Tarzan. În 1913 a fondat propria sa editură, Edgar Rice Burroughs, Inc. iar în 1934 Burroughs-Tarzan Enterprises și Burroughs-Tarzan Pictures.
Pe lângă cele 4 serii majore, Burroughs a mai scris câteva romane între anii 1912-1933, printre care "The Cave Girl" ("Fata Cavernelor"), în care un aristocrat devine luptător, două romane Western despre apași - "The War Chief" ("Căpetenia", 1927) și "Apache Devil" ("Diavolul Apaș", 1933), în care își exprimă simpatia față de nativii americani, și "Beyond the Farthest Star" ("Dincolo ce cea mai îndepărtată stea", 1964), un roman science fiction despre brutalitatea războiului. Romanele SF ale lui Burroughs sunt pline de simțul aventurii, purtându-l pe cititor în lumi îndepărtate și necunoscute. "The Land that Time Forgot" ("Lumea uitată de timp", 1924) este o poveste darwinistă plasată pe o insulă misterioasă în apropierea Polului Sud, unde dinozaurii și alte specii primitive au supraviețuit.
În 1933, Edgar Rice Burroughs a fost ales primar în California Beach. S-a recăsătorit în 1935 cu Florence Dearholt de care a divorțat în 1942. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost corespondent de război (la vârsta de 66 de ani) în Pacificul de Sud. A murit în urma unui infarct pe data de 19 martie 1950.

Luminiţa Gheorghiu

Luminiţa Gheorghiu, actriţă de teatru şi film s-a născut la 1 septembrie 1949. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, clasa prof. Ion Cojar. Debutează în teatru cu rolul Marioara în regia lui Alexandru Tocilescu în 1971 pe scena Studioului Casandra, după absolvire este repartizată la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani.
Este din ce în ce mai remarcată şi apreciată de publicul de teatru pentru seriozitatea şi trăirile ei interioare în multe roluri ce i se distribuie, anul 1975 o găseşte în trupă Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ iar din 1976 până-n 2003 este actriţa a Teatrului Bulandra din Bucureşti.
Actriţa şi-a început cariera cinematografică acum 24 de ani, cu rolul "Catrina" din "Moromeţii", dar a fost premiată la nivel internaţional douăzeci de ani mai târziu, după apariţia în "Moartă domnului Lăzărescu", când devine cunoscută de cinefili cu rolul asistenţei medicale ce-şi plimba pacientul dintr-un spital în altul şi pentru care în 2007 primeşte Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la Los Angeles, la gală premiilor Asociaţiei Criticilor de Film din 14 ianuarie 2007.
În 1985, când actriţa se pregătea pentru întâiul ei rol cinematografic pentru "Moromeţii", pierde pe fiica cea mare Iuliana la numai 6 ani, fapt ce produce o dramă cumplită în familie. Teatrul şi filmul o menţin în viaţă.
Ea interpretează rolul principal în filmul "Sunt o babă comunistă", ecranizare a romanului omonim scris de Dan Lungu şi regizat de Stere Gulea care a ales-o pentru că avea nevoie de "cineva care să poată interpreta un personaj tipic, din clasa medie, din perioada comunistă, inteligent, cu simţul umorului, cu autoironie".

S -A ÎNTÂMPLAT ÎN 1 SEPTEMBRIE...

Evenimente

   1804: Astronomul german Karl Ludwig Harding a descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din sistemul solar și l-a denumit Juno.
    1859: În întreaga lume are loc o superfurtună solară.
    1912: La București, în sala „Eforie", a avut loc premiera filmului „Războiul Independenței". A rulat timp de o lună, record pentru acea vreme. Filmul a fost prezentat apoi în Transilvania, la Viena și Budapesta.

    1920: Monumentul Fântâna Timpului, în cinstea a 100 de ani de pace între Statele Unite și Regatul Unit, a intrat în funcțiune la Washington, DC.



Fântâna Timpului  este o sculptură de Lorado Taft, având 38,66 m lungime, situată la capătul vestic al promenadei Midway din Parcul Washington din zona South Side a orașului Chicago, Illinois, SUA. Inspirat de poezia lui Henry Austin Dobson, „Paradox of Time”, ea reprezintă 100 de figuri ce trec prin fața unei personificări a Timpului. Opera este un monument dedicat primilor 100 de ani de pace între Statele Unite și Regatul Unit, în urma tratatului de la Ghent din 1814. Deși apa a început să curgă prin fântână în 1920, sculptură a fost inaugurată oficial abia în 1922. Ea contribuie la decorarea districtului istoric Washington Park, aflat pe lista Registrului Național de Situri Istorice.
Ca parte a unui plan mai complex de înfrumusețare a promenadei Midway, Timpul a fost construită dintr-un nou tip de beton turnat și armat cu oțel despre care s-a susținut că este mai durabil și mai ieftin decât alternativele. S-a spus că este prima lucrare de artă de orice fel realizată din beton.[2] Înainte de terminarea Parcului Millennium în 2004, a fost considerat cea mai importantă instalație din Chicago Park District. Time este una din mai multele lucrări de artă din Chicago finanțate din fondul fiduciar al lui Benjamin Ferguson.
Time a trecut prin mai multe lucrări de restaurare din cauza deteriorării cauzate de elementele naturale și urbane. La sfârșitul anilor 1990 și în primii ani ai secolului al XXI-lea, reparațiile au corectat multe din problemele cauzate de restaurările anterioare. Deși în 2005 s-au terminat lucrări complexe de renovare, diferite organizații continuă să caute resurse pentru a suplimenta iluminatul său, iar Trustul Național pentru Conservare Istorică l-a nominalizat pentru a obține finanțări suplimentare.

    1923: Un cutremur a devastat Tokio și Yokohama, omorând aproape 100 000 de oameni (Marele cutremur Kanto).
    1939: Adolf Hitler semnează ordinul de începere a eutansierii sistematice a bolnavilor mintali și a persoanelor cu dizabilități.
    1955: A fost înființată Filarmonica de Stat din Cluj..
    1963: A luat ființă prima unitate specializată în domeniul informaticii și automatizării a Armatei române.
    1983: Uniunea Sovietică a doborât avionul de pasageri KAL-007 aparținând liniei sud coreene. Va recunoaște la 6 septembrie, declarând că piloții nu au știut că era un avion civil atunci când a încălcat spațiul aerian sovietic.
    1995: Armata germană a efectuat prima sa misiune de luptă de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, angajând în Bosnia bombardamente de tip „Tornado".
    2001: Ceremonie în cadrul căreia România a preluat, pentru doi ani, președinția Comitetului de Coordonare (CC) al Reuniunii Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM) și a Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) al Forței Multinaționale de Pace din Sud-Estul Europei (MPFSEE). (Plovdiv, Bulgaria)

S -a născut în............


    1854: Engelbert Humperdinck, compozitor german (d. 1921)
    1855: Innokenti Annenski, poet rus (d. 1909)
    1862: Lazăr Edeleanu, chimist român (d. 1941)
    1875: Edgar Rice Burroughs, romancier american (d. 1950)
    1877: Francis William Aston, chimist și fizician englez, deținător al Premiului Nobel (d. 1945)
    1910: Jack Hawkins, actor britanic (d. 1973)
    1937: Allen Jones, artist englez
    1944: Leonard Slatkin, dirijor american
    1946: Barry Gibb, cântăreț englez (Bee Gees)
    1949: Luminița Gheorghiu, actriță româncă

Decese...................  

    1557: Jacques Cartier, explorator francez (n. 1491)
    1678: Jan Brueghel cel Tânăr, pictor flamand (n. 1601)
    1687: Henry More, filosof englez (n. 1614)
    1838: William Clark, explorator american (n. 1770)
    1930: Aristide Demetriade, actor și regizor român (n. 1872)
    1944: Liviu Rebreanu, scriitor român, membru al Academiei Române (n. 1885)
    1964: George Georghescu, dirijor român, membru corespondent al Academiei Române (n. 1887)
    1970: François Charles Mauriac, scriitor francez, laureat Nobel (n. 1885)
    1984: Carlo Zecchi, pianist și dirijor italian (n. 1903)
    1988: Luis Walter Alvarez, fizician american (n. 1911)
    1995: Adrian Dohotaru, poet și dramaturg român (n. 1939)
    1996: Ion Oblemenco, fotbalist și antrenor român (n. 1945)
    2008: Sorin Gheorghiu, actor român de teatru și film (n. 1939)
    2008: Ruxandra Sireteanu-Constantinescu, biofiziciană româncă stabilită în Germania (n. 1945)
    2011: Alexandru Pesamosca,academician,doctor chirurg,supranumit "îngerul copiilor"(n. 1930)

Sărbători


România:

    Ziua informaticienilor militari
    Ziua diplomației române

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More